you know my name4
profili

  • yeni biriyle tanışmak

    uzun zaman sonra yeni tanıştığım birini hayatıma almaya çalıştım. birlikte geçirdiğimiz zamanın kalitesi ve güzelliği sebebiyle bu düşünceye kapıldım ve acaba olabilir mi diye düşündüm.

    olmuyor arkadaşlar, tek taraflı çaba ve değerle olmuyor. karşı taraf istekli gibi görünse de görüşme konusunda tüm sorumluluğu sizin üzerinize yıkıp kendisi bu konuda en ufak bir girişimde bulunmuyorsa, uzaktayken iletişiminiz zayıf kalıyorsa olmuyor o iş.

    yeni birini tanımaya bir süre daha kapıları kapatmaya karar verdim. yeni biri beni tanımak isterse tanıtırım, anlatırım. ama ben tek başıma çabalamayacağım, kimseler kusura bakmasın.

  • aiesec'in türkiye'yi haritalarından silmesi

    üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlayan, yani dolaylı da olsa bir şekilde bilime katkı sağlayan bir kurumun en basitinden coğrafya bilimini hiçe sayarak dünya haritasını kafasına göre değiştirmesi nasıl bir akla mantığa sığar anlayamıyorum.

    türkiye'ye karşı önyargılı olabilirsin, komple sevmiyor hatta nefret ediyor da olabilirsin de harita lan bu. yani orada bir kara parçası var, sen bunu kafana göre yok ediyorsun. ve sen global hizmeti olan bir kuruluşsun. ayıp yahu.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    burdan buyrunuz

    https://connected2.me/marksandman

  • ekşi itiraf

    (bkz: #67637315)

    yukarıdaki yazıyı geçen hafta yazmıştım. bu hafta kendimi dünyanın en ballı insanı ilan ediyorum. ikinci teklifi kabul ettim, istifamı verecektim bugün ki...

    çok sevgili yöneticim çok süper bir kıyakla sözleşme bitişi sonrası yeni sözleşme önermeyerek yolları ayırdık demeyi uygun görerek tazminat almamı sağladı. bunun haricinde kullanmadığım yıllık izinleri de cukkaladım. elime güzel para geçecek sayesinde. burdan kendisine teşekkürlerimi borç bilirim.

    ikinci olarak, diğer taraf yaptığı teklifi %10 artırdı. ve ilerleyen zamanlarda da maaşımı ufak ufak yukarı çekeceklerimi söylediler. hayır zaten alacağım para rüya gibi şu anki iş tecrübeme göre. gideceğim yer ayrı rüya gibi... karayipler amk... gidince alacağım harcırah ayrı rüya gibi. bunların üstüne bir de şu oldu...

    aldığım tazminatla bilgisayar almayı düşünüyordum. monster alırım, oyun ihtiyacımı da karşılar, canavar gibi makina olur diyordum. bugün görüşmeye gittim, iş detaylarını konuşalım, hasret giderelim, geyik yapalım vs muhabbetine. bilgisayar ne vereceksiniz abi? dedim. bi tane monster almıştık sahipsiz duruyor şu an, onu sana veririz dedi.

    senin taşaklarını yalarım beybi abi demek istedim haykırarak. lan olm böyle bir şey olabilir mi ya? abi ne istesem oluyor, kendiliğinden oluyor. 27 senelik ateist yaşantımı sonlandırıp 5 vakit namaza başlama noktasına geldim. bir yandan da lan inançlılar sürünüyorken ben inanmadığım halde böyleyim amk, demek ki her bok bizim elimizde diyorum da olm hepsini üstüste koysan milyonda bir ihtimal filan şunlar. bak özet geçeyim olayı:

    - maaşımın 2 katından fazlasını alacağım.

    - istifaya giderken tazminat alıp çıktım.

    - karayipler'e yollayacaklar, üstüne biraz daha para verecekler. mevcut maaşımın yaklaşık 4-5 katına tekabül edecek aldıklarım. iş çıkışı rahatlama amaçlı okyanusa giricem amk lükse bak. köpekbalıkları sikmese bari.

    - almayı düşündüğüm bilgisayarı veriyorlar kafadan.

    yok abi beni kesin köpekbalıkları ya da rastalı zenciler sikecek. başka açıklaması yok bu olayın.