roket adam4
profili

  • maliyenin hisse senedine el koyması rezaleti

    son dönemde ıvır zıvır siyasi olayları bahane ederek borcunu ödememekle övünen bir tayfa türedi bunlar nasıl bir hayat yaşıyor gerçekten anlayamıyorum.

    demagoji yapmaya gerek yok. borç borçtur, kime olduğundan bağımsız olarak ödenmelidir. birikim yapana kadar borcunu ödeyecektin. keza başkalarının borcunu ödemiyor olması da senin borçlu olmanı etkilemez, aa onlar ödemiyor ben de ödemeyeyim diyemezsin. delikanlı gibi ben borcuma sadık değilim, bana borç verirseniz ödemeyecek bi insanım de ciğerimi ye, ama gelip burada 5'li çete falan diye demagoji yapmaya gerek yok.

    bu af gelecek, yapılandırma gelecek mevzusu da tamamen devletin hatası. borcunu ödeyenlere keriz gibi hissettiriyorlar, sonra borcunu ödememek bir meziyet oluyor, ödemeyenler karlı çıkınca toplumun düzeni bu şekilde bozuluyor işte. ha ödemeyen ödemesin yine beni bağlayan bi sıkıntı yok da, sonuçlarına da aslan gibi katlanın bari en azından sağda solda ağlaşmayın sonra.

  • çiftlik bank

    ben seviyorum bu olayları, çiftlik bank ve benzeri oluşumlara ben bir nevi özel eğitim kurumu gözüyle bakıyorum. dershane gibi bir şey yani, parayı veriyorsun dersini alıyorsun, oturuyorsun aşağı.

    amerika'da, almanya'da, isviçre'de, israil'de, çin'de, malezya'da, finlandiya'da dünyanın dört bir yanında insanlar 4 yaşından 30 yaşına kadar okuyorlar, üstüne deli gibi çalışıyorlar, o yıllarca verilmiş emeğin karşılığında 3-5 kuruş maaşla para kazanıp yaşayıp gidiyorlar. bizim mahalledeki bu ahmet abiler de kolay yoldan para kazanacak ya, çok zekiler ya, bu eğitimli arkadaşlara her türlü saygısızlığı yapar, okudun diye sana keriz gözüyle bakar. her ortamda vardır bu ahmet abi. hiç şaşmaz, muhafazakardır, osmanlıcıdır, dindardır, dinini ülkesini sever ama cebini daha çok sever. tüm dünya salak, bi sen akıllısın di mi ahmet abi? bi bıraksalar, bu eşsiz köylü zekanla yorulmadan milyoner olacaksın di mi ahmet abi?

    işte bu abiler böyle oluşumlara para gömüp zengin olmanın peşinde koşarken aslında çok pahalı bir eğitim programı satın aldıklarının farkına varıyorlar işin sonunda. maalesef çok geç oluyor, bi bakmışsın anneannenin bileziklerine kadar geçirmişler tavukları. işte bütün gün kahvede osmanlıcılık oynayacağına ilköğretimi bitirseydin belki üç-beş ibret alırdın tarihten ama nafile; kulaklar gözler kapalı, beyinden zaten eser yok! hadi geçmiş olsun ahmet abi.

    "çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." - mustafa kemal atatürk.

  • 25 eylül 2017 kürdistan referandumu

    sayın arkadaşlarım vatanseverlerim, biliyorsunuz sayın başkanımız büyük ortadoğu projesinin eşbaşkanı olduğunu bizzat belirtmiş idi. işte bu büyük ortadoğu projesi kapsamında zaten bir çok kere ırak kürdistan'ına yardıma koştuk, inşaatını yaptık, petrolünü aldık, sattık, teröristini affettik omuzlarda içeri aldık, megri megri şarkılar söyledik, doğuda bu arkadaşları rahatsız ettiği için tabelalardan tc ifadesini kaldırdık biliyorsunuz, yani bunlar ciddi bir planın parçası hep. bilmem kaç bin yıllık türk vatanı olan kerkük ve musul'un demografisi değiştirilirken seyirci kaldık, arakanlı müslümanlara ne bileyim rabiacılara gösterdiğimiz hassasiyeti türkmenlere çok gördük.

    bağımsızlığı destekleyen barzani ile ortak mitingler düzenlerken, gelip de ben kürdistan istemiyorum demek yakışıyor mu :) http://m.milliyet.com.tr/…detay/1793255/default.htm

    büyük ortadoğu projesinin sayın eşbaşkanı kürdistan'ın kurulması için oradaki barzani gibi kabile reislerini destekleyerek zaten elinden geleni yaptı, şimdi de aaa asker yollarız vallahi dalarız diyerek kamuoyunun gazını almaya çalışıyor diye düşünüyorum. bizim alperen'ler de alır gazı yürür oradan. amma velakin iki gram iq'sü olan vatandaş sorgular, çıkar da sorar, hop abicim, iki üç senede ne değişti, "kürdistan" kelimesini ilk kullanan devlet başkanıydın türkiye'de, şimdi ne oldu da böyle tepkilerdeyiz, der.

    özetle akp'siz barzani kimsenin ciddiye almadığı bir kabile reisi idi, akpli müteahhitler para kazansın diye bu köylü barzani'yi destekledik. ama kürdistan kurulsun hadi dersek bizim püskevitçi tayfa sinirlenir. tarihin tozlu sayfalarına karışmış olsalar da yine bi %10'ları var. onları çok kızdırmamak adına hop birader triplerine giriyoruz, sonra diyeceğiz ki aaa biz olmasın diye uğraştık ama israyil ve amariga kurdu kürdistanı. püskevitçi kimsede la oğlum madem kürdistan karşıtısın o zaman barzani'yi niye muhattap aldın da destekledin diyecek iq olmadığı için bence bu olay gayet temiz bi siyaset olur diye düşünüyorum. bu senaryoyu görmemek için gerçekten koyun olmak lazım.

    samimi söylüyorum akp siyasi bir mucize. bu adamlar deha. açıktan her şeyi baştan sona destekleyip tam sonuca giderken aaa biz istemiyorduk ya du bi iki uçak yollayayım da dağı taşı bombalasın demek var ya müthiş olay. resmen "kürdistan" kelimesinin telaffuz edilemediği yıllardan, bin yıllık türkmen kentine kürdistan diyeceğimiz yıllara geldik, bunu da kendine milliyetçi muhafazakar diyen insanlar sayesinde yaptık ahahhahha

    kurulsun amk kürdistan'ı. adamlar hak ediyorlar, o kadar çalıştılar aq. bi mısır ülkeyse, bi libya ülkeyse bunlar neden olmasın. kurun ülkeyi değiştirin tabelaları ki, belki burada birileri utanır.

  • erasmus'la yurtdışına giden türk kızı

    türk kadınını dizini kırıp evinde oturmaya iten çağdışı ortadoğu zihniyetinin yeni yumurtlamalarını okudukça kusmamak elden değil. annem, zamanında üniversite okumaya başladığında, komşuların dedeme gelip "kızını okumaya gönderip orospu mu yapacaksın!" diye sesli sesli, onun yanında konuştuklarını anlatır hep, dedemin de o ilkokul mezunu bile olmayan haliyle o lafları diyen adamları teker teker sildiğini yazmış tarih.

    işte bunun 2017 zihniyeti bu. beyefendilerimiz artık çok şükür üniversite okutmayı özümsediler. ama kadınların yurtdışına gidip iki yeni yer görmesini istemez ki fazla kültürlenmesin, yine gelsin senin kıllı göbekli haline, senede bir kitap bile okumayan, maçtan pavyondan başka bi bok bilmeyen çürümüş beynine muhtaç kalsın. lakin dünya değişti.

    gidin kızlar gidin neye mal olacaksa gidin. pişman olmayacaksanız içinizden geldiği gibi yaşayın, okuyun hatta isterseniz dağıtın da. sizi yargılayana siktiri çekebilecek, siktir git dedikten sonra da yalnız kalmayacak pozisyonda olduğunuz sürece kraliçe sizsiniz. bu karanlık zihniyete muhtaç kalmayın. gidin, okuyun, kültürlenin, çalışın, sınıf atlayın, ama hayatınıza da bunları sindiremeyecek orta çağ maçolarını musallat etmeyin, erkeğiniz sizin başarılarınızı kaldırabiliyor ve bunlarla gururlanabiliyor olsun, yapamıyorsa da siktirsin gitsin. emin olun hayatımızdaki ennnn ama en güzel ayrılık sebebi olacak bu. en şükrettiğüniz ayrılığı yaşayacaksınız. o yüzden lütfen gidin, görün, öğrenin ve lütfen kendinizi geliştirin.