taopaipai12
profili

  • kahvaltının gereksiz bir öğün olması

    günün en önemli öğünü kahvaltıdır palavrasıyla obezite epidemisi yarattılar. fiziksel olarak yorucu bir işte çalışmıyorsanız tek öğün yemek yeterlidir, fit ve zinde tutar.

  • erkeklerin artık ciddi ilişki düşünmemesi

    herkesin farklı sebepleri olabilir ancak kendi açımdan yaşadığım sıkıntılar şöyle:

    kadınların kafalarının çalıştığı birtakım modlar var, bunları çözebilmek bir erkek için çok zor. örneğin ıvır zıvır her şeyi beynine kaydedip başka bir şey tartışırken haklı çıkmak için alakasız şeyleri sıralaması. böyle bir kafa yapısıyla nasıl iletişim kurulabilir, fikrim yok.

    her konuda çifte standart. onun aramaması normal, sen aramazsan kıyamet kopar, vb. hemen her konuda bu böyle.

    duygusal tepki vermen için sürekli sınırlarını zorlaması. tepki alamadıkça hakarete hatta fiziksel itip kakmaya kadar işi götürmesi. amaç? anlayan varsa beri gelsin.

    herhangi bir konuda ciddi bir tartışma, diyalog kurulamaması, konunun sürekli kişilere ve nasıl hissettiğine gelmesi.

    hayatta doğru kabul ettiği şeylere duygularıyla karar vermiş olması ama mantıklı olduğunu savunması, aksini ispatlayan bir kamyon veri de koysanız ikna olmaması.

    kendi hobileri olmaması, karadelik gibi zaman ve enerjini sömürmesi, başka şeylere vakit ayırmana bozulması.

    ingilizce'de hive mind diyorlar türkçesini bilmiyorum. her hareketini sözünü arkadaş grubuyla kritik edip strateji geliştirmesi.

    sürekli eleştirel ve köşeye sıkıştırmaya yönelik şeyler söyleyerek özgüveninizi düşürmeye, üzerinizde kontrol elde etmeye çalışması. iltifat beklemesi ama kesinlikle iltifat etmemesi, yine çifte standart.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. kendi psikolojisini düşünen biri bunlara niye katlanır ki? bilemedim.

  • muhalefet yine kaybederse suçlusu kim

    *merak akşener'in kılıçdar'ın adaylığına karşı çıkmasıyla başlayan akıl almaz linç kampanyası (bunu ilk yurtdışında yaşayan fetöcü hesapların haber aldığını ve daha ana akımda haber yapılmadan linçe başladıklarını kendi gözümle gördüm)
    *aynı gün akşener'e arka çıkan yılmaz özdil'in sözcü'den kovulması (on yıllardır chp'nin medyadaki lokomotifi bu adam, kafayı mı yediniz?)
    *sanki tek turlu belediye seçimiymiş gibi oyları bölenler akp'ye çalışıyor goygoyu. bu dahiyane fikir 2018 seçiminde niye aklınıza gelmedi? (kafası çalışan herkes bunun kılıçdar'ın istenmediğini perdelemek için yapılan algı olduğunu görüyor)
    *kılıçdar ve politikalarına herhangi bir eleştiri sunanın anında akpli olmakla itham edilmesi. milletin nick altına akpli yazmakla görevlendirilmiş kadrolu oktroller var ekşide, bu adamlardan ne yüzle oy isteyeceksiniz? (velev ki akpli olsun, %50+1 almak için akp'den oy almanız gerekmiyor mu? tam tersi potansiyel seçmenleri alienate etmek nasıl bir kafa?)
    *en az yüzde 5 oyu olan muharrem ince'nin masaya alınmayıp davutoğlu ve babacan gibi 0.5 oyu olup aynı zamanda chp'den oy götüren tiplere bol keseden mv, bakanlık dağıtılması.
    *kendi parti tabanında anket yaptırsa ilk üçe giremeyecek kılıçdar'ın dayatmayla cb adayı yapılması (madem yeni sistemde cb sembolik olacaktı, niye koltuğa yapıştın?)

  • 24 kasım 2022 mamak belediyesinin köpek katliamı

    twitter'da barolar ve adında av. yazan bir takım zevat şiddetle bu adama saldırıyor ve köpeklerin sokaktan toplanmasının teklif dahi edilmesinin suç olduğunu (!) iddia ediyor. hesaplarına bakarsanız tüm paylaşımları bu konuda. bu ülkede bir avukat neden ve nasıl başıboş köpek avukatlığı yapmaya soyunur, buradan nasıl geçimini sağlar? aklım almıyor.

  • bankaların karını %400 artırdığı kriz ülkesi

    bankaları yüzde 14'le fonlayıp sopayla kredi dağıttırıp enflasyon yüzde 150'ye çıkınca yine sopayla kredi musluklarını kıstırmaya çalışan ekonomi yönetiminin enflasyonu düşürmek için bankaların yüksek orandan kredi vermesine göz yumması, tabela faizini artırmamak için devlet kaynaklarını bankalara peşkeş çekmeye razı gelmesinin sonucudur. dünyada eşi benzeri görülmemiş, köylü kurnazı mb başkanı olursa ne olurdu adlı komedinin gerçek hayata uyarlanmasıdır.

  • yerli otomobilin 50 bin tl olması ihtimali

    batarya maliyetli olduğundan elektrikli arabalar benzinlilere göre bayağı pahalıdır. ortalama 1 araba parası da bataryaya gider, ki bataryanın ömrü de yine benzinli motora göre çok daha kısadır. batarya ölünce bir araba parası verip yeniletmeniz gerekir. türkiye'de akaryakıt pahalı olduğundan elektrikli araba fikri vatandaşa ilk bakışta çekici gelse de aynı arabanın benzinlisinin 2 katı para ödeyip yarısı kadar kullanım ömrü olduğunu farkedince elektrikli arabanın pahalı bir oyuncaktan öte bir şey olmadığının farkına varacaktır. başlığa gelirsek, hükümet avrupadaki gibi elektrikli araçlara vergi muafiyeti ve teşvik verirse benzinli araçların vergili fiyatlarına belki yaklaşabilir. ona da yanaşmazsa fiyat 300 binden açılır derim.

  • huawei mate 20 pro'nun 8000 lira olması

    telefona servet döküp kendini sınıf atlamış zanneden kerizler iphone'a mahkum kalmasın diye hizmet sunmuş işte adamlar. keriz silkelemek neden apple tekelinde olsun ki? benim çinli kardeşlerim de silkelesin biraz, ne var yani?

  • oğluma verdiğim recep tayyip ismini değiştireceğim

    ancak ucu kendine dokununca isyan eden bir çomar yakarışı. çocuğuna adını verecek kadar bağlısın madem reyize, reyiz sat diyosa bu sene de zararına satıver soğanı, reyizden kıymetli mi yani? hülooğğ.

  • hükümetin döviz hesaplarına el koyması

    halkın ne suçu var sorusuna cevap şu: rüşvetlerin, kaçakçılığın ses kayıtları ortaya döküldüğünde halktan ses çıktı mı? bilinçli bir halk dört bakan mecliste aklanırken o meclisi yıkardı, sesini çıkardı mı? aynı adamları sandıkta tekrar seçti mi? cezayı halk ödemesin de kim ödesin? verdiğiniz oyun sorumluluğunu alacaksınız. demokrasi iki yüzlü bir bıçak: oy vermek sadece hak değil, sorumluluk da. bu sorumluluğun ciddiyetini bu halk zor yoldan öğrenecek gibi görünüyor.

  • wikipedia'dan vergi istemek

    ekşi sözlükte papua yeni gine başlığı olduğu için papua yeni gine devletinin ekşi sözlüğün papua yeni gine'de temsilcilik açması ve vergi vermesini istemesine eşdeğer bir olaydır. bunu ciddi ciddi savunanlar var. insan gerçekten hayret ediyor.

  • çaylaklara maaş bağlanacak mı sorunsalı

    (bkz: gül gül öldük)

  • 2019'da cumhurbaşkanlığını kazanabilecek aday

    chp ve hdp'nin ortak noktası solcu olmaları, solcu bir aday mhp'den oy alamaz. chp ve mhp'nin ortak noktaları milliyetçi olmaları, milliyetçi bir aday hdp'den oy alamaz. mhp ve hdp'nin ortak noktaları muhafazakar olmaları, muhafazakar bir aday chp'den oy alamaz.