gddr513
profili

  • 30 haziran 2023 fransa olayları

    üniversite mezunu olan ve iyi kötü yabancı dil bilen az çok da batılı hayat tarzına adapte olmuş herhangi bir seküler türk en basit turist vizesini almak istediğinde onun bu istediğini burnundan getiren avrupa ülkelerinin ne kadar işid taliban boko haram zihniyetli adam varsa onlara vatandaşlık ve oturum dağıttığını gördükten sonra bu olaylara şaşırmıyorum. ne ekersen onu biçersin.

    şimdi bu olaylar da gene bizim okumuşlara patlayacak. adam en basit vizeyi almak istediğinde hiç karışmadığı olaylar ve hiç desteklemediği bir zihniyet yüzünden hiç görmediği kadar böcek muamelesi görecek. cezayirli şeriatçı bir grup mağaza yağmalıyor bunun acısını da gelecekte odtülü boğaziçili eğitimli seküler gençler vize sorunu yaşayarak çekecek.

  • kılıçdaroğlu seçilirse savunma sanayiinin durumu

    savunma sanayinde yer alan firmalardan yurt dışına kavimler göçü yaşandı son beş senede. o yüzden muhalefet iktidara gelince savunma sanayi duracak propagandası kadar acınası bir şey yok. muhalefet gelirse ülkenin en akıllı mühendislerinin önemli bir kısmı çareyi yurt dışına gitmekle aramayacaktır. beyin göçünün en azından bir müddet yavaşlayacak olması bile savunma sanayi açısından büyük bir kazanç.

  • 14 mayıs 2023 genel seçimleri

    gençler hatırlamadığı için rahat rahat konuşuyor ama 7 haziran - 1 kasım 2015 arasındaki dönemi yaşamış kimse sinan oğan ya da muharrem ince’ye oy vermez.

    ikisine verilen oylar yüzünden seçim birinci turdan bitmezse aradaki o iki haftada neler olur düşünemiyorum bile.

  • survivor 2023

    bir reality show meraklısı olarak uzun yıllardır ilk defa bir survivor’un ilk bölümünü seyretmedim. ki ben reality show olsun boktan çamurdan olsun gene de bir şekilde izlerim kafasındayım. o bile bir yere kadarmış.

    geçen all star sezonunda millet parkurlarda kolunu bacağını bırakırken uyumak istediği için oyuna çıkmayı reddeden bir yarışmacının şampiyon ilan edilmesiyle benim için bu yarışma tamamen bitti.

    zaten şöyle bir youtube survivor kanalına baktım da.

    survivor 2021 1 . bölüm fragmanı 2.6 milyon izlenme almış.

    survivor 2022 1. bölüm fragmanı 3.3 milyon izlenme almış.

    survivor 2023 1. bölüm fragmanı? sadece 238 bin izlenme almış.

    belli ki izleyici geçen seneki şampiyon(!) nisa olayını unutmamış.

  • survivor 2022 all-star

    atakan önce ogeday’a sonra da berkan’a meydan okudu. ikisi de atakan’ı parkura gömünce atakan hemen hedef değiştirip hikmet’i gözüne kestirip onu laflarıyla gaza getirdi. böylece ogeday ve berkan’la yarışmaktan kurtulup sakatlıktan sonra yarışmaya iyi adapte olamayan hikmetle yarışabilmek için hikaye yaratmış oldu.

    bu atakan’ın en iyi yaptığı şey çenesiyle düşük performansını kapatmak. bunu gerçekten en iyi yapan yarışmacı.

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    bu barış survivor tarihinin en vasat şampiyon adayı olabilir. bundan önceki senelerde şampiyon adayları parkuru adeta yıkan içinden geçen tiplerden olurdu. barış denen eleman bırak başarılı olmayı parkuru güç bela bitirebiliyor. tek vasfı yakışıklı ve uzun boylu olması. normalde survivor izlemeyen, dizilerde yakışıklı başrol oyuncularının peşinde koşan kızlar korona sebebiyle diziler iptal olunca survivor’a sardı. kızlardan aldığı oyları biraz da mağdur edebiyatıyla süslüyor. ortaya parkuru güç bela bitiren şampiyonluk adayı çıkıyor.

    daha önce dediğim gibi barış’tan sms kasma uğruna sercan, elif ve berkan üçlüsü harcanacak. normal bir sezonda şampiyonluk bu üçü arasında geçerdi ama korona sebebiyle özel geçen bu dönemde hiç şansları yok.

  • survivor 2020 ünlüler-gönüllüler

    2 dokunulmazlık 1 villa ödülünde 9 oyuna çıkıp 8 sayı almışsın.

    seni eleme adayı olarak çıkarıyorlar neden adada kezbanın biriyle muhatap olmuyorsun diye. berkan’ın yerinde olsam sikerler böyle işi deyip ben bırakırım yarışmayı.

  • 21 şubat 2019 benfica galatasaray maçı

    beşiktaş iki maçta malmö'ye gol atamadan yenilip grubunu üçüncü tamamlayıp eleniyor.
    fenerbahçe ligi tatilde olan ve tek taktiği defans arkasına uzun top atmak olan takımdan üç gol yiyip eleniyor.
    galatasaray uefa avrupa liginde çok rahat dış geçirebileceği bir takıma evine çaresizde 1-2 yeniliyor. deplasmanda da ışık vermiyor herkes maç bitse de annemizin ligine dönsek havasında.

    biz burada taraftarlar olarak birbirimizi yiyoruz ama hakikaten futbol takımlarımızdan afedersiniz bir bok olmaz. bunu kabullenmek lazım. yazık valla.

  • 23 ocak 2019 galatasaray açıklaması

    (bkz: beceriksizliğin ilanı)

    ne hikmetse bu aksilikler dünyada bir galatasaray'ı buluyor, galatasaray'dan başka forveti olmayan büyük takım var mı allahaşkına? adamlar bir yıldır kulübü yönetiyor, fatih hoca bir yıldır forvet istiyor. bir yıldır bir tane forvet getiremediler bahanesi de profesyonel dünyanın bariyerleri oldu, yersen.

  • serdar aziz

    ndiaye ve gomis ikilisinin gidişinde olduğu gibi bir itibarsızlaştırma operasyonuna konu olan futbolcumuz. bizim yönetim ya el sıkışarak güzelce ayrılma konusundan bihaber ya da ayrılık kaynaklı gelecek taraftar tepkilerinin önüne geçebilmek için futbolcuyu taraftar gözünde ötekileştirmeye çalışıyorlar. bununla ilgili yorumu size bırakıyorum artık.

    dikkat edin bu yönetim geldiğinden beri ne zaman takıma katkı sağlayan bir futbolcu ayrılma noktasına gelse taraftarı onun üzerine çullandırmak ve kışkırtmak için basında dört bir yandan siparişle ısmarlama haberler çıkarılıyor. ndiaye hain oldu, gomis de iflah olmaz bir paragöz. serdar'a gelirsek mide rahatsızlığı geçirip forma giyemediği sivasspor maçından ardından tatile erkenden çıkmak için oynaması gereken maçı sattığı algısı yapmak için tatil fotoğrafları bir anda haber sitelerine haber olarak yayıldı. adam şansızlık yaşamış midesi rahatsızlanmış, hâliyle kadrodan çıkarılmış. maçtan sonra da devre arası tatili geliyor zaten maçta oynayamadı diye önceden planladığı tatili iptal mi edecekti? hayır, ama bu olay cengiz yönetimine bir orta oldu onlar da kafayı vurup golünü attı. serdar istediklerini gibi taraftarın önüne atılmış oldu. yahu bu serdar daha geçen sene yarım sezon yamuk burunla maça çıkmış ve yüzünde kalıcı deformasyon oluşması riskini de göze alarak olması gereken ameliyatı forma giyebilmek için ertelemiş adam değil miydi? oynamak istemese ve karakterinde sahadan kaçmak olsa eline fırsat geçmişken burnunu bahane eder iki ay yatardı. o savaştı ve şampiyonluğun bir parçası oldu geçen sene. ya gerçekten anlamıyorum, çıkın dürüst bir şekilde forvet için bütçe yaratmamız gerekiyor önemli oyuncuların bazılarıyla yolları ayırabiliriz deyin. böyle arkadan iş çevirmek, kuyu kazmak; futbolcuyu takımdan ayrılmaya zorlamak için dezenformasyon yapmak hiç etik değil. elinizde bu futbolcular olmasa inan edin bilmemne edin diyerek şampiyonluk getiremezdiniz en baştan. futbolculara hak ettiği saygıyı gösterin bari.

  • survivor 2018 all-star

    turabi potaya girince

    ümit: turabi'nin böyle davranması çocukça herkes yazılacak elbet.

    ümit karan kendisi mustafa tarafından potaya konunca.

    ümit: mustafa'yı artık tanımıyorum.

    hayatımda böyle iki yüzlülük görmedim.

  • survivor 2018 all-star

    ünlüler takımı inanılmaz antipatik.

    gönüllüler takımından zorla geçirildi fazla sesi çıkmıyor diye herkes mustafa'nın üzerine oynuyor, takımda doğru düzgün sayı alan yarışmacıyı aşağı çekme derdine girdiler.

    ümit karan karşı takımdan yağmur'la birsen'e bağırmak onları küçümsemek için fırsat kolluyor. bir de rakip takıma nasıl sevinecegini falan anlatma cüretini kendinde görüyor.

    yiğit desen murat'a eşek demeye getirdi geçenlerde, oyun kazandıktan sonra murat öyle seviniyormuş ki hakan'ı sırtına alacakmış hakan da deh deh deh deyip murat'a vuracakmış. sanki kendisi ümit karanı oyun sonlarında sırtında taşımamış gibi. murat dediğin de öyle efendi öyle kibar bir insan ki, birine edebileceğin en iyi dua allah seni her zaman murat gibi insanlarla karşılaştırsın demektir, o derece.

    turabi her oyun öncesi hakanla uğraşıyordu, yetmemiş gibi gelecek bölümde anıl'a omuz atıyor. öncesinde de mustafa'yı tehdit ediyor. elifle yüksek sesle tartışmış da kızlarla o şekilde bağıramazmış, eski turabi olsa başka şeyler yaparmış. büzüğü sürekli kızlarla kavga eden ümit karana laf söylemeye yetmiyor ama.

    elif desen ağzını açtığı an kanal değiştiresim geliyor, bir insan hiçbir şeyi beceremediği halde her konuda mi ahkam keser? böyle itici bir insan olamaz.

  • survivor 2017

    7/24 arkasından salladığı ilhan ve sema'ya sanki kırk yıllık arkadaşıymış gibi sarılan ama adada vaktinin çoğunu beraber geçirdiği adem ve sabriye'ye son birkaç günlük atışmaları sebebiyle sarılmayan sinsi pınar'ın elendiği yarışma.

    hiç üzülmedim, güle güle.