rag nama5
profili

  • covid-19

    bugün 2841 hasta açıklanan hastalık.
    vaka sayısını bulmak için çarpanlar 10-50 arasında değişiyor ancak muhtemelen zatürre olanların sayısını hasta olarak yansıtıyorlar verilere.
    haftalık zatürre oranı da %4.2 olarak açıklandığına göre 2841*100/4.2 sonucu yaklaşık 67.000 vaka olduğu tahminlenebilir.
    çeşitli yerlerden gelen 'istanbul'da günlük 40.000 vaka' duyumları bu toplam vaka sayısıyla paralel görünüyor.
    eğer bu vahim sayı doğruysa bizi amerika'nın ardından vaka sayısında dünya ikincisi yapar maalesef.

    sayıların düşük verilmesi birtakım sebeplerle makul görünebilir ama eğer bu yolu seçtiyseniz önlemlerinizi çok sıkı almalısınız çünkü bu durum insanların salgını hafife almasıyla sonuçlanıyor.

    istanbul'da metrobüs ve metrolar o kadar kalabalık ki, pozitiflerin evde kalmayıp sokağa çıktıkları net şekilde belli. bu insanların mutlaka evde tutulması gerekiyor. eskişehir'de uygulanan sistem, yani tek kullanımlık biletlerin kesinlikle iptal edilmesi, tüm seyahat kartlarının kişilerin tckn ile bağlı olması ve pozitiflerin toplu taşımaya kesinlikle girmemesi şart.

  • kocaeli'nin en yaşanabilir il seçilmesi

    büyük ihtimalle anketin kocaeli'nin mehmet ali paşa ve yenidoğan ilçelerinde yapılması sonucunda ortaya çıkmış doğaüstü olay.

  • bozkurt yapmak için rte'den izin alan mhp'li aday

    (bkz: can i bozkurt?)

  • simon kjaer

    kariyerinde henüz tek bir şampiyonlar ligi maçına çıkmamış futbolcu.
    ayrıca tek bir kupa görmüşlüğü bile yok.

    bazı yazarlar tarafından ise avrupa'nın zirvesindeki her takımda banko oynayabileceği gibi komik şeyler söyleniyor. vallahi millet kafayı iyice yedi.

  • anderson talisca

    emek hırsızı felan olmayan kaliteli futbolcu. ilgili pozisyonda topu sürerken ayağına topla alakasız net bir müdahale vardır ve fauldur.