mabeynihumayun4
profili

  • başımızdan geçen ırkçılıkları anlatıyoruz

    kamu kurumunda kontrol mühendisi olarak çalışıyorum, çalışıyordum 10 yıldır. anadolu lisesi, fen lisesi, teknik üniversite mezunuyum, rüşvetle, para karşılığı hakediş falan yapmakla işim olmaz. 9 yıl da özelde şantiye şefliği yaptım. kısaca çalıştığım kurumda, kuruma benden daha fazla katlı sağlayabilecek mühendis sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. bakın bütün kurumdan bahsediyorum.

    çalıştığım şubede bir adet de kürt kontrol mühendisi var. tüm kürt müteahhitlerin işlerine bir şekilde o bakıyor ve hepsinden aylık maaş gibi para alıyor. diğerleri de zaten sidik zoruyla kazandıkları fırat ünv, erciyes ünv. falan gibi mühendislikte çok söz hakkı olmayan üniversitelerden, ikinci öğretim mahmut üniversitesinden falan mezunlar. aralarında çok sevdiğim, ailecek görüştüklerim de var ve bunu kendimi yükseltmek için söylemiyorum ama şöyle de bir gerçek var ki; hepsini birden toplasan ne tecrübe olarak ne de bilgi birikim, vizyon olarak benim yarım etmezler. gerçekler acıdır bazen. hani derler ya, fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir diye, benimki de ondan hep. sürekli kafalarına kafalarına vurmam lazımmış bunu.

    çalıştığım kurumda bölge müdürü diyarbakırlı, hdp seçmeni, pkk sempatizanı bir kürt. oraya fetö bağlantılarıyla gelmişti ve halen bir şey gelmedi başına. kral gibi yiyip içip sıçıyor. teknik bilgisi sıfır. bir matematik öğretmeni inşaattan ne kadar anlarsa kendisi de ancak o kadar anlıyor.

    şube müdürü baktığım diğer 5 işe ilave olarak 1 iş daha verdi. ihale öncesi çalışmaları ve ihaleyi yaptım. kazanan yine bir kürt müteahhit oldu ve ilk iş olarak daha öncekiler gibi kürt bölge müdürüne giderek işe benim yerime kürt kontrol mühendisinin bakmasını istedi. oç de kabul etti ve işi benden alıp o elemana verdiler. bu senaryo 5. kez tekrarlanıyordu ve benden önceki 4 mühendis arkadaş başımıza iş almayalım korkusuyla ses çıkarmadılar. bu yüzden o yaratık da kendini allah sandı. her türlü hukuksuz işleri yapmakta sakınca görmedi. adil bir yargılama olsa hapse girer ömür boyu. ama fetö bağlantıları sayesinde hakkında olumsuz görüş yazılan müfettiş raporlarını bile sümen altı yaptırdı.

    işi en başında bana vermeselerdi umrumda olmazdı. zaten 3 işten fazlası angaryaya giriyor. dediğim gibi benim talep etmediğim ve şube müdürünün verdiği işi en başından o elemana verseler hiç lafını bile etmezdim. kendisiyle bir problemim de yok zaten. gerçi kürt müteahhit olmayınca ona vermezlerdi zaten ama neyse. şube müdürüm yalvardı yapma etme müdürüm benim ayarlarımı bozuyorsun diye ama onu da azarlayıp bildiğini okudu. ne biliyorduysa sanki!

    ben bu durumu kabul etmeyerek bölge müdürünün kürt milliyetçiliği yaptığını söyledim her yerde. bu durumu da anlattım. dinleyen herkes bana hak verdi ama dedikodu olayını bilirsiniz, oç nin kulağına kadar gitti. zaten amaç da oydu.

    bu oç benim kendi memleketimde beni ırkçılık mağduru etti. kurduğu rüşvet havuzu dağılmasın diye beni alakasız bir şubeye tayin etti. ve halen yiyip içip sıçmaya devam ediyor.

    ben ise saçma sapan bir şubede, çaycının bile yapabileceği bir işte çalışıyorum. moralim sıfır

    sesimi duyan var mı??

  • galatasaray

    aziz olduğu sürece bize futbolda başarı haram artık.
    neyse sarışın marışın diyen tinerciler yerine bu sene sizi destekliyorum.
    biz birbirimizi biliriz, her türlü anlaşırız ne kadar kavga etsek de.

  • arjen robben

    robben seni terk etmedi

  • türk zombi dizisine isim önerisi

    akgezenler