zeus faber masumdur11
profili

  • antalya'da 2 öğrencinin öldüğü scooter kazası

    araba aşırı süratli gidiyor. orada scoter değil yaya olsa yine aynı kaza olurdu. evet scooterın yanlış kullanımından hatta kendisinden doğan çok kaza var ama bu onlardan değil. adam iki çocuğu biçmiş resmen.

    çocukların neden suçu yok ou da söyleyeyim. o hızda gelen bir arabayı fark edememeleri çok normal, yaya da olsa fark edemez. hala yolu kontrol etmeden yola çıkmış diyenler falan var. bu yollardaki hız sınırı neden var sanıyorsunuz acaba siz?

    bu kazann sebebini de yazayım anlamayacak andavallar var.

    yol boş yaa basarım nolcahh ... hiç bişe olmaz uzaktan görür durumum diyen zihni gerizekalılar

    yaa yolda istediğim hızda giderim sol şeritte ben 200 le geliyorsam bana yol vereceksin, vermezsen uzunları yakar gözlerini delerim, hımınaaa ööö, istediğim hızda giderim hız limitlerini açar cezaysa neyse parasını öderim hımınaa ööö diyen davarlar ...

    işte bu zihniyet bu çocukları öldüren

    adam ööö gece nasssısahh yol bommboooşşdur şimdi basayım ohh ne güzel gaza basstıhça vın vın diyen zihniyet.

    ek: biri bana hızlı araba daha kolay fark edilir yazdı. yani sanat lisesinde okuduğunu varsayıyorum bu arkadaşın ve açıklıyorum:

    yavaş arabayı fark ettiğiniz an ve o andan itibaren size ulaşma süresiyle hızlı arabayı fark etmeniz ve o andan itibaren arabanın size ulaşma süresi farklı. temel fizik vs hız problemi çözerek pratik yapabilirsiniz.

  • yüksek lisans mı işe başlamak mı sorunsalı

    işe başlamak.

    bundan 10 yıl önce sorsalar yüksek lisans derdim. ancak akademi tüm dünyada 3 kuruş paraya köle gibi çalıştırılan öğrenciler üzerinden dönüyor. ve gençken iş tecrübesi edinmenizi de engelliyor. ileri yaşta yüksek lisans yapmak daha kolayken yeni başlayan olarak iş tecrübesi edinmek daha zordur.

    yurt dışı ve akademi konusunda değişik yorumlar geliyor. evet yurtdışındaki öğrenciler üç kuruş paraya çalıştırılıyor (türkiyeyi söylemeyim hadi sadece yurtdışı olsun kıps). akademisyenlerin gelirine bakarsak da alanında öncü değilse, kendini pazarlamayı bilmiyorsa, patenti falan yoksa, ticarete, startup vs dünyasına girip “başarılı” olmamışsa yine beş on kuruşa projelerden fonlardan gelecek paralar için kendisi gibi olan binlerce akademisyenle rekabet halinde olacak.

    akademinin günümüzdeki hali tamamen bağımlı ve sömürü ile çalışan bir yapı. yurt içinde kadrosu olanları bir nebze iyiler ve memur statüsündeler ( çalışma konusu seçiminde özgürlük, yapacağı aktğvite ve faaliyetlerdeki özgürlüğü, mobbing vs durumları ele alınmamıştır) ancak yurt dışına giden bir yabancı olarak size hemen kadro vermeyecek kimse. proje 3 yıl mı sonrası belli değil. yeni proje lazım… sürekli bu döngüde olacaksınız.

  • down sendromlu diye bebek aldırtmak

    öncelikle cinayettir bilmem ne yazanların hiçbirinin insanlıktan nasibini almadığı, engelli olmanın ne olduğunu bilmediğini eve hatta engelli yakını dahi olmadığını söylemek gerek.

    kürtaj cinayet değildir. bir kadın buna karar verdi ve yaptıysa bir bildiği vardır size de b.k yemek düşer ve kesin sesinizi denir.

    işin gerçek dünyada yaşanan kısmına gelirsek, kürtaj ister down sendromlu olsun ister başka sebeple olsun eğer yaptırılıyorsa kadın tarafından kolay alınmış bir karar olmadığı gibi mental olarak etkisi de bir süre devam edecek bir karardır.

    ölçün biçin tartın, çocuğunuzun ızdıraplı bir hayat yaşamasını mı istiyorsunuz karar verin.

  • ankara soğuğu

    sokaktaki canlara sahip çıkması gereken günlerdir.

    bırakın apartmanınıza girsinler, ayazda kalmasınlar. bir kap mamayı çok görmeyin onlara, biraz zeytin yağı damlatılmış suyu mamanın yanına koyun. imkanınız varsa kulübe yapın güvenli yerlere, eğer imkan yoksa, onlara sığınacak yerler ayarlayın rahatsız etmemeye çalışın.

  • iş ilanında maaş olmaz

    iş ilanında maaş olmaması saçmalığı sanırım sadece türkiye'ye özel. zira insanlardan bir şeyler talep edildiği belirtiliyor ama karşılığından verileceği söylenmiyor.

    edit: bir kaç kişi niyeyse hemen atlamış mesaj kutuma yurt dışında ilanlarda yazmaz maaş diye. belli ki hiç yurtdışında iş aramamış ve çalışmamışlar.

  • yazlık almak vs 5 yıldızlı otellerde konaklamak

    karısına temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır her işi yükleyen boş herifler yazlık da yazlık diye doldurmuş.

    not: mangal yakmak, ampul değiştirmek, bahçe hortumunu takmak, salata yapmak vs yardım etmiş olmuyorsunuz. yardım ederek de bir şey yapamazsınız. işlerin en az yarısını yaptığınız da konuşun yazlık diye.

  • babasına saygısızlıkta çığır açan liseli kız

    belliki ailesiyle problemleri olan bir kız (gerçekse).

    ya yeterince ilgi görmüyor, sahte bir numaraya bu mesajları attı (numarayı da babam diye kaydetti)

    ya da babasıyla olan ilişki de bir problem var ve adam kızın her istediğini sormadan yapıyor, çünkü adam kıza bir şeyler "borçlu" yani kötü davranıyor olabilir, başka şeyler olabilir ...

    belki de hesap sahte maksat dikkat çekmek.

    nerden bileceğiz ...

  • 2050 yılında hayvan eti yemenin yasaklanması

    omnivor'un ne demek olduğundan habersiz, biyoloji namına bilgisi olmayan, öğrendiği iki kelimeyi (misal bağırsak uzunluğu) kendi veganlığı için kullananların da geldiği başlıktır.

    milletin tercihiyle ilgilenmeyen, kendine vegan arkadaşları tenzih ederim. hepsi çok tatlı insanlar, ama aranızda şöyle saldırgan veganları barındırmasanız daha iyi olur bence.

    neyse, muhtemelen 2050'den sonra çiftlik hayvanı ya da her hangi bir hayvanın etini yemek lüks olacak.

    sadece yemek değil büyük ihtimal süt içinde bu mümkün.

    laboratuvarda bizim minik güzel protein makinelerimiz olan bakteriler sağ olsun crispr-cas9 derken her şeyi yaptırabileceğiz onlara (bakterilere).

    et üretimi günümüzde baktığımızda oldukça verimsiz bir şey. o kadar hayvanı besliyorsun, çıkan et belli, bir ton iç organ, kemik, deri çıkıyor. . . laboratuvarda ise belli yağ oranında et daha rahat üretiliyor.

    şimdi geriye kalan şey, entegre üretim tesislerini kurmak, piyasaya girmek, piyasayı domine etmek vb. ..

  • yay burcunu tek cümleyle anlatmak

    madem baslik flnda ilgi cekmis yazayim. arkadaslar dogumgunlerimiz yaklasiyor hediyelerimizi hazirlayalim. sevgiler yay burcu

  • kadın beyninin erkek beyninden küçük olması

    balinalarınki de 9 kilo.

    önemli olan beyin/vücut oranı.

    ekleme: vay anasına sayın seyirciler, iki kitap okumamış tipler aşağılarda profesör olmuş. beyinin büyüklüğü zekayı etkiler diyen bile var. içimizde nice aynştaynlar varmış, ziyan oluyorlar yeminle.

  • format atmayı bilen kadın

    soyle en uste not: daha hala biyiklidir falan diye yazan abazanlar var. kardes gec oldu yat sen.

    20 yıl önce yaptığım şeydi. hatta kendime kasa da toplardım. ve hatta inanır mısın bunu yaparken küçük bir kız çocuğuydum.

    bunun tek sebebi annem ve babamdi. sizin gibi dal yarrak insanlar olmadıkları için arabaya pasta cila atmaktan bilgisayar toplamaya kek yapmaktan ev toplamaya hayatın her noktasını öğrettiler.

    sen kızsın evde otur, kız dediğin bunu yapar mı, bilmezsin sen çocuksun gibi ezmediler. gösterdiler öğrettiler. misal bilgisayar olayını onlarda bilmiyordu. gidip araştırıp taraştırıp kendim çözmüştüm. bu konu da beni cesaretlendirmeseler belki yapamazdım. hele de minik muhafazakar bir ilçede yaşadığımız düşünülürse...

    velasıl öncelikle o kafandaki cinsiyetçiliği bir kenara bırak ve kadınların hayata katılabilmesi için az git kenarda takıl. koca çirkin erkekler olarak yaşamda bize yer bırakmıyorsunuz.

    ek: insan olan düzgün erkekler ayrı onlari tenzih ederim. lakin numunelikler...