midyedolmasi4
profili

  • susamam

    bu şarkının beğenilmesine şaşıran rap gurularına sesleniyorum. bu bir şarkı değil, manifesto niteliğinde bir eserdir. övgüler buna. genç nesilde kalmadığı önyargısına sahip olduğumuz duyarlılığa, günümüzde bulunması zor olan korkusuzluğa bu övgüler. rap müziğin haptan seksten ibaret olmadığını hatırlattıkları için, bunu tek bir kişi değil de bu kadar çok kişi “bir olarak” yaptığı için helal olsun diyoruz. yok sözlerinde bir şey yokmuş, klibin girişi black mirrormuş bilmemne bi siz biliyosunuz aq.
    bu zamanda buna ihtiyaç var işte. ses çıkarmaya, susmamaya... yoksa ben de biliyorum ceza’nın en basitinden kime anlatsam’ı düzeyinde sözler. önemli olan laf cambazlığı değil, bu güzel niyet. tekrar helal olsun ya. karanlıktan korkmak yerine mum yakmış adamlar, siz de boklayacağınıza takdir etmesini bilin azcık.

  • çukur (dizi)

    ya bu idris koçovalı bu kadar iyi insan havalarında olup da nasıl aslında bu kadar kötü bir insan olabiliyor anlamak güç gerçekten.

    adam ciddi ciddi evlat kayırıyor.(bu bakımdan baykal ile kardeş oldukları kesin bence, baykal ve nazım da ayrı bir entry konusu). kahraman ilk bölümde gözdesiydi, belki ondan da önce cumali bilmiyorum. sonra yamaç geldi o oğlu oldu, canı oldu. peki bu selim’in suçu günahı neydi? hayır yani küçüklüğünden beri bu kadar hor görülecek ne yaptı bu adam? evlatlarını severmiş de yanından ayırmazmış gözetirmiş falan... hepsinden tek tek bahsederken selim’i o umursamaz tavırla geçiştirerek anlatmana ne demeli? adam yamaç’ın önüne atladı, canını siper etti, vuruldu ölümden döndü. baba olarak hastanede yanına gittiğinde o samimiyetsiz, orada yatan oğlunu hiç düşünmeyen o halin neydi? “selim sen geberip gitsen de olur yeter ki yamaç’ın canını koru”nun kibarcasını söyledin ulan adama!

    bu bölüm... bi oğlun var, adı salih. yıllar önce bi halt yemişsin. senin gecelik zevkine ömrü sikilmiş bi adam var karşında, senin oğlun. hayatı öyle bir sikilmiş ki, kendi abisini babasını öldürecek kıvama gelmiş. karşına aldın tek tek anlattırdın tüm yaşadıklarını da, hiç mi sorumluluk hissetmedin, vicdanın sızlamadı? hapisteydim haberim yoktu o zaman bu olanlarda hiç payım yok öyle mi? s.kinin keyfine bir hayatın içine etmişsin. karşında genç bir adam var, senin az önceye kadar öldü sandığın oğlun, hayatını siktiğin oğlun. bayramlarda gelir elimi öpersin diye iki parmak bal çal ağzına, sonra da s.ktiri çek öyle mi? bu mu senin babalığın, iyi adamlığın? mahallenin babasıymış. peh! sen önce gözünün önünde duran ama görmediğin oğlun selim’e, hayatını s.kip attığın oğlun salih’e babalık et, bağrına bas hele. onların yarasını bi sar da önce... sonra mahalle babalığını yine oturur konuşursunuz.

    insan biriktirmiş, hadi len ordan!

  • feridun düzağaç'ın akıl almaz canlı performansı

    canlı performans videolarını daha önce izlemiş biri olarak söyleyebileceğim şu ki; sadece biraz kafa dumanlıyken çıkmış sahneye bence. ben bu şarkıyı kendisinden daha önce -biri canlı olmak üzere- çok kez dinledim. öyle bir detone şarkıyla kimse fd'nin sanatçılığına laf edemez, şu ülkede sayılı sanatçı denilebilecek insanlardandır kendisi. ses tellerini komple alsalar dahi yazdığı şarkılarla havada karada alır sanatçı sıfatını.

  • seksten zevkli aşktan güzel sevgiden değerli şey

    uyku*