high over and over32
profili

  • 16 mart 2023 fenerbahçe sevilla maçı

    taraftarin sikip attigi bir mac olmustur.

    fenerbahce ilk yariya asiri iyi baslamis, oyun ustunlugunu almis, ust uste pozisyonlara giriyor bir tane andaval cikip 55.dkda cakmak atti ve oyun 65. dkya kadar durdu.

    o cakmagi atmayip gotune soksan 65e kadar fener 1 tane atacakti zaten.

    yaziklar olsun gercekten turk insani bu yuzden hic bir seyi hak etmiyor. surda ofkesini kontrol edemeyip maci siken adam muhakeme yetenegi, cevresini algilama kapasitesi olmayan oksijen israfidir gozumde.

    galatasarayli olmama ragmen inanilmaz ofkeliyim.

  • 11 kasım 2022 sokak farelerinin katledilmesi

    cebinizde biraz lağım suyu taşırsanız bu tatlı hayvancıkların hemen cebinize gelerek zevkle yuvarlanıp oyunlar yaptığını görebilirsiniz.

    özelden küfür etmişler, bakın 2 köpeğim 2 kedim var. sokaktaki köpeklerin tamam bir lağım faresi kadar olmasa da, hastalık taşımadığını, tertemiz olduğunu ve insanlara saldırmadığını düşünmüyorsunuz umarım? aksine mesela paris'teki fare saldırısıyla, istanbul'daki köpek saldırısını kıyaslayalım, hangisi daha fazla yaşanmış bakalım.

    sokakta yaşamak bir köpek için, bir hayvan için eziyettir. emin olun hepsi hasta, karnı ağrıyor, eklemleri rahatsız, bağırsakları rahatsız.
    3-5 saat tertemiz bahçemde duran köpeğimi bile yıkadığımda üzerinden binbir pislik çıkıyor. evden çıkmayan 2 kedimden biri hiç bir zaman herhangi bir aşısı, paraziti atlanmamasına rağmen pirelendi. öbürü bir yerden ip yediği için bağırsağına dolandı ve operasyon geçirdi. bir kaliteli mamadan başka bir kaliteli mamaya bile geçtiğinde ishal olacak kadar hassas bünyeleri varken bu hayvanlara sokakta eziyet çektirmekten başka yaptığımız bir şey yok.

    köpeğin doğal ortamı sokaklar ya da inşaat alanları değildir. sokak köpekleri de diğer canidaeler gibi doğal hayatta yaşayabilirler. sayıları bu kadar fazla olmaz ama belli bir süre sonra dengelenir.

    sokaktaki hayvanlara sorsan iki insan mama verip kendi egosunu tatmin edecek diye o şartlarda yaşamak istemezler emin ol. bir köpek sadece ama sadece kendilerine tahsis edilen bir ortamda ve doğru besinlerle beslenirse saglikli ve mutlu olur.

  • şaka maka muhalefetin hala aday çıkarmaması

    hala yıpratma diyorlar ya. eskiden sinirleniyordum artık gülmekten başka bir şey yapamıyorum.

    7 ayda yıpranacağını düşünen adam ülkeyi yönetmeye aday olmasın. çünkü onun için asıl yıpranma seçim zamanı değil, seçimden sonra, kazandıktan sonra başlayacak.

    şuradaki 7 ayı yönetemeyen adam, seçim sonrasını hiç yönetemez.

    bir diğer sav da "çok önemli değil kim olursa olsun vereceğiz zaten"

    hayır vermeyeceğiz. ülkedeki bir çok kişi de bu durumda emin ol. mesela kemal kılıçdaroğlu olursa sandığa gitmeyecek milyonlarca insan olacak. bundan emin ol bak.

    hadi bunu da geçtim, senin için aday önemli olmayabilir ama şimdiye kadar hep "senin" için çalışıldığından girilen tüm seçimler kaybedildi zaten.

    bu aday ne zaman açıklanacak? ne zaman ülkeyi yönetmeye adayım diye sokağa inecek? insanlar ne zaman tanıyacak? ne zaman mitinglere başlayacak? ne zaman momentumu arkasına alacak?

    "kim olursa olsun" diye bir şey yok.

  • gibi balonunun sonunda patlaması

    türkiye'nin asıl sorunu budur işte. ülke insanının %95'inin eleştirdiği konu hakkında hiç bir bilgisi yok.

    olm dizi ara verdi, yeni bölüm gelmiyor. ne yapsın insanlar, eski bölümleri izleyip izleyip sözlüğe mi yazsın amk?

  • 15 nisan 2022 trabzonspor fatih karagümrük maçı

    valla galatasaraylıyım ama trabzonspor kaybetsin fenerbahçe kazansın istiyorum. şampiyon olacağından değil ama yine de o korkuyu yaşasınlar.

    geçen trabzonsporlu oyuncu puan farkı ile ilgili "valla bilmiyorum çok olunca karıştırıyor insan" gibi bir açıklama yaptı ya, nerden bakarsan bak seviyesizlik. bu kulüplerin sizin tarihinizden çok başarısı tarihi var neyin artistliği bu?

    bugün bir puan kaybedin de daha dur adana, hatay, başakşehir deplasmanlarınız var. bakalım nasıl çıkacaksınız onlara.

    bu sene şampiyon oldunuz oldunuz, bi 30 sene daha size şampiyonluk yok sonra.

  • 25 milyon dolara satılan apartman dairesi

    new york’ta bunu alir kalan 2-3 milyonu da cebimde kalirdi.

    her sekilde bin basar.

  • 6 ekim 2018 antalyaspor galatasaray maçı

    porto'yu deplasmanda yenen takimi, deplasmanda yenen takimi, deplasmanda yendigimiz mac.

    (bkz: tiner)

  • etin zevk için yenildiği gerçeği

    "protein ihtiyacının karşılanabileceği birçok gıda varken"

    mesela? 80 kilo adamım spor yapıyorum günlük protein ihtiyacım minimum 150gram. et,balık, tavuk, yumurta ile zar zor yetişiyorum zaten.

    günde 200gr et/somon, 250gr tavuk, 3-4 yumurta ve ara öğünlerle zar zor bu protein miktarına ulaşabiliyorken nasıl mucizevi bir gıda mesela o?

    bitkisel proteinlerin hayvansal proteinler kadar emiliminin yüksek olmadığı v.s. de hesaba katılırsa et yemezsem günde 5-10 kilo mercimek yemem gerekir, fazladan gelen karbonhidratı "et zevk için yeniyor" diyen arkadaşa yüklemek mümkünse yerim.

    ama 2 hafta sonra gelip 15 kg aldım demeyecek.

  • robot yapmak için gereken malzemeler

    1kg çivi
    12 kg demir
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı şeker
    2 yumurta sarısı
    1 çay kaşığı vanilya özütü
    1 paket dr. oetker robot harcı
    3 çay kaşığı ciddiyet

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    aile şirketimiz vardı. -dı diyorum çünkü iflas ettik.

    elimizde avcumuzda ne varsa gitti, daha hala borçlarımız var. 70 yaşındaki babam sinir stres içerisinde. bütün ailenin yükü 27 yaşında benim omuzlarıma bindi. gerçi babam "beni siktir et ben başımın çaresine bakarım anneni kurtar" dedi de yine de demeyle olmuyor tabi.

    kimi diyor bir işe gir çalış, bırak aileyi, bir işe girsem kendi harçlığımı bile çıkaracak parayı bile kazanamam. onun yerine şirketten ayrılıp kendi şirketimi kurdum babam da kenarda köşede tuttuğu paradan verdi ama kısıtlı sermaye var tabi ve piyasa inanılmaz kötü türkiye'de. yurt dışındaki iş olanaklarını araştırıyorum bu sıralar ama ne çıkacak ya da çıkacak mı bilmiyorum.

    oysa 1 sene önce sorsan bu sıralar evimi, arabamı yeniliyor tamamen aileden kopup hayatımı yaşıyor olacaktım. şu an annemle aynı evde yaşıyorum ve araba gitti, ev gitti. kazağımı yenileyecek param yok. doğal olarak bunalımdayım.

    bazen her şeyi geride bırakıp yurt dışına falan gidip maaşlı bir işe girip, orta/orta-üst sınıfta evli-mutlu-çocuklu bir yaşam sürmek istiyorum ama işte o an aile aklıma geliyor ve yurt dışı da kollarını açmış beni beklemiyor tabi.

    hayatta ilk defa umutsuzluk taşıyorum lan.

    5-6 sene sonra profilime bakarsanız ve orada "yazar en son 2-3 sene önce entry girmiş" yazıyorsa 2 seçenek vardır;

    - ya ali ağaoğlu gibi bir hayat yaşıyorum ve sözlük sikimde değil
    - ya da bir yerlerde kafama sıkıp geberip gittim.

    başka bir ihtimal yok sanırım.*

  • baba ben bu gece erkek arkadaşımda kalacağım

    eski sevgilimdir. bodrum'un disinda yazliklari vardi, ben de yazin bodrum'a gittim.

    o da babasina erkek arkadasim geliyo surda olcaz, 5 gun kalcam dedi 5 gun bodrum'da beraber kaldik.

    yalan soylese, baba merve geliyo, x yere gidicez dese daha mi iyi?

    he gavatmis he. sen izin vermesen zaten yapmayacak di mi? sevismek isteyen kiz/erkek/insan her turlu sevisir zaten, sen nerde, kimle oldugunu bilmedigin zaman daha mi icin rahat hissediyorsun anlamiyorum ki? sen izin verme merve'de kalcam der gider sevisir napican bekaret kemeri mi takican? nasi kontrol edicen?

    bir de baska bir kiz vardi babasi guya evden cikarmiyordu bunu, bi gun laf arasinda "babamin yapma dedigi ve yapmadim sandigi her sei yaptim" demisti. boylesi daha mi iyi yani? belki daha rahat bir babası olsa kız onları yapmayacaktı bile, her şeyi daha normal yaşayan biri olacaktı.

    ben ailevi iliskilerde acikliktan yanayim. ıleride kizim olursa tabii ki kasar olmasin ama duzgun sevgilisiyle tatile matile gitmesine asla engel olmam.

    genc lan, 19-20 yasinda kiz tabii ki gidecek erkek arkadasiyla gezecek, kalacak. hayata sadece cinsellik olarak bakan insanlar sadece turkiye'de yasiyor amk cidden.

    burda gavat diyenlerin cogu da elbet sevgilisiyle bi tatile matile gitmistir. tebrikler orospu bir sevgiliniz ve gavat bir babasi var amina kodumun cocuklari sizi.

  • beşiktaşın'ın fener ve gs'dan üstün olması

    kendi sahasinda galatasaray'dan 1 puani chedjou'nun hediye etmesi ile kurtaran,

    fenerbahce derbisinde isabetli sutu gec, kaleye sut bile gonderemeyen,

    kiev gibi alt sinif bir takimdan 6 tane gol yiyen,

    verilen haksiz penaltilari cikartsan minimum 5 puan dusecek takimin daha iyi olmasi durumu.

    hocasi degisen, calkantili gunler yasayan alanya'ya 4 tane attilar ya yine uzay takimi ilan ederler kendilerini.

  • 20 aralık 2016 amerika büyükelçiliğine saldırı

    laikligi hice sayan ulkenin sonunda geldigi durumu goruyoruz.

    hayir cikmis bir adam bunu 90 sene once fark etmis biz hala "du bakalim bi test edelim" diyoruz.

    boyle iste din ile yonetilen, yonlendirilen kitleleri basta kontrol etmesi kolaydir. zor duruma dusersin hop, 2 gazlarini alirsin gecer, zor duruma dusersin hooop 2 laf edersin gecer ama bunlar birikir birikir sonra kontrol edemeyecegin bir kitle olur.

    fethullah girdi, kontrol ederiz dediniz, "cemaatlere guvenilmez ypamayin etmeyin" dedik, "hoca efendi, sus kafir" diye pesinde dolastiniz.

    ısid icin yapmayin etmeyin, radikal islamcilari kontrol edemezsiniz dedik, "onlar haklarini arayan sunniler" dediniz simdi goruyoruz.

    ulkede bu kadar sorun varken yapmayin etmeyin suriyelileri almayin dedik, "musluman kardeslerimiz, kontrollu yerlestirecegiz" dediniz bugun geldigimiz durum ortada. antep, adana, mersin vs giden biri bura turkiye demez. ıclerindeki isidcileri zaten tespit edemiyorsunuz, allah'a emanet.

    hukuk, ekonomi, polis teskilati, egitim, onemli dedik, kendi adamlarimizi sokacagiz diye bitirmeyin dedik, isleri bilenler yonetsin dedik, kuvvetler ayriligi dedik, "sen sus" dediniz. geldigimiz durum ortada hepsi cokuyor.

    laikligi hice saydiniz, yapmayin etmeyin dedik, laik olmayan cografyadaki diger devletlerin halini gormuyor musunuz dedik dinletemedik.

    evet onceden de mukemmel bir ulke degildik ama boyle bir ulke de degildik.

  • 26 kasım 2016 f-16'larımızın taciz edilmesi

    rizamiz vardir.

    zaten o saatte o sularda ne isimiz var?

    bence f16lar evlendirilsin bu leke temizlensin.

  • galatasaray

  • 10 temmuz 2016 portekiz fransa maçı

    futbolun heyecanini bitiren sey endustriyel futbol degil, takim oyunu denen zehirdir.

    bir tutturdular takim oyunu diye, bireysel yetenekleri olan oyunculari da ya takim oyununa uymuyor diye gonderdiler ya da torpuleyip "uydurdular"

    ulan "atagi sonlandiriyor" diye ibrahimovici gonderdiler be. sonlandirmaktan kasit da ya sut cekiyor korner falan oluyor o, atagi sonlandirmak dedikleri.

    oysa futbol izleyicisine asil zevk veren o calim futbolu degil mi? o estetik hareketler degil mi? ben ne zevk aliyorum bir taraf %80 topla oynarken?

    en son ne zaman soyle calimlarla giden bi futbolcu gorduk? messi bile cok nadir deniyor artik, eskiden orta sahadan alip giden adam "takim oyunu" diye denemiyor bile.

    neymar'in brezilya liginde yaptigi hareketlerden kacini gorduk?

    real madrid'de james o kadar yetenegine, teknigine ragmen ne kadar serbest? pogba'yi begenmem ama bileklerine hakim, estetik bir oyuncu ne zaman gorduk?

    bir tutturdular, "forvet gol atmasa da olur, ilerde ataga destek olmali, pas yetenegi olmali" diye, ronaldo'dan beri forvet izlemedik anasini satayim.

    allah askina hangi forvet, 5 kisiyi pesine takip giden ronaldo'nun verdigi zevki veriyor? hangisi bir bergkamp, bir van basten, bir nistelrooy bir michael owen, bir raul heyecani veriyor? del piero, totti vs saymadim bile bakin.

    eskiden futbol daha serbestti, her futbolcunun ayri bir tarzi vardi ve bunu gostermekten kormazdi. takim oyunu bu kadar takinti degilken, futbolcular bu tarzini her turlu sahaya koyabiliyordu, edgar davids'in gozlugu, beckham'in saclari, umit davala'nin mohikan modeli bile renk katan seylerdi.

    simdiki defanslar bile sıkıcı anasini satayim. nerde maldini nerde nesta?

    ne zaman takim oyunu denen nane, tiki taka denen bela, "topa sahip olmaliyisss" diyen bir kel cikti her sey degisti. bu idolun pesinden giden takimlar ve buna cozum uretmek icin mecbur "defans+kontra" taktigi uygulayan takimlar cikti futbolun icine afedersin ama sicildi.

    futbolcular takim olmaya o kadar sartlandi ki birey olmayi unuttu o yuzden zevk vermiyor futbol.

    edit: seedorf'la davids karismis:)

  • 12 haziran 2016 almanya ukrayna maçı

    an itibariyle turnuvanin en zayif takiminin turkiye oldugunu gordugumuz mac.

    valla butun takimlar catir catir oynuyor arkadas.

  • 9 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunan servisçi

    yine biri gelmis, her yerde oluyor diye link koymus.

    her yerde oluyor da kimse "lucifer'a uydum" diyip isin icinden cikmiyor. kimsenin devlet buyukleri "1 kereden bir sey olmaz" demiyor, kimse "o kizin da orda ne isi varmis? onu da giymeseymis" demiyor. degil mi guzel kardesim?

    yoksa insan bu, nasil ki cinayetler sadece burada olmuyorsa, taciz, tecavuz de sadece burada olmuyor.

    onemli olan devletlerin buna karsi tutumu. bizim devletimize bakiyorsun surekli taciz edilen tecavuz edilen suclu.

    simdi bu 9yasindaki kiz icin biri de cikar, yarin der ki ; "servis soforu yapmasa, 5-10 sene sonra erkek arkadasi yapacakti" der, kimse sasirmaz. anliyor musun?

    ben bu haberlerin artik sirf algi yaratmak icin yapildigini bile dusunuyorum, "kiz tek basina seyahat etmesin", "kiz erkek karisik olunca taciz oluyor bak", "kizlar da acik giyinmesin", "kizlar da aksam disarda olmasin"

    daha bir taciz/tecavuz olayinda da yapanin suclandigini gormedik. gerek insanlar gerek devlet buyukleri tarafindan.

    takim elbise giyip, pismanim, seytana uydum diyen, hop serbest.

    yani senin oraya "bak baska ulkelerde de oluyor" diye link paylasman bir sik ifade etmiyor.

  • 60 lira hesap ödeyip arkadaş olarak görülmek

    bu sozlukteki yazarlari da anlamadigim olay.

    pahali bir restaurant, ayakkabi, mont vs basligi acilsin herkes fakir.

    sonra biri gelsin bu tarz bir baslik acsin, sanki herkes oglen nusr-et'te aksam lacivert'te yemek yiyip, harvey nichols'tan beymen'den asagi alisveris yapmiyor gibi konusuyor ya bitiyorum.

    bi karar verin la.

    tanim: a gelince, 60tl yuksek bir hesap degil ancak belli ki odeyen arkadas icin yuksek ve kendi imkanlari dahilinde bir sekilde kizi etkilemek istemis lakin yapamamis.

    ama yine de bunu gelip dillendirmesi hos degil, 30tlsini geri isteme dusuncesi zaten cok varosca.

    giden gitti gul, gul ki bitsin dert:)

  • atatürk'ün hıristiyanlarla savaşmış olması

    tespit gibi tespit.

    "hangi istiklal vardir ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlariyla yukselebilsin. tarih boyle bir hadiseyi kaydetmemistir" diyen bir adam dusunun, bir de su an onun yolunda oldugunu savunup her seyi yabancilardan alalim, kopyalayalim onlar gibi yasayalim diyenler.

    ataturk ne arabistan ne de avrupa gibi bir turkiye hedefliyordu. turk geleneklerini yasatan, disa bagimli olmayan, dini siyasete alet etmeyen, herkesin dinini kendi icinde ozgurce yasayabilecegi, ozgurce giyinebilecegi, ozgur kadinlarin, ozgur genclerin, ozgur erkeklerin yasadigi bir turkiye hedefliyordu.

    biraz daha yasasa belki de daha iyi halde olurduk.