w nb2
profili

  • üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü

    (bkz: tekel bayi)

  • erdoğan'ın heybetli tahtı

    türkiye'nin artık bizim ülkemiz olmadığının ilanı olan tahttır. ağzım açık bir şekilde bakakaldım sadece resme.. hemen aradım internette. birkaç site de mevcut sadece. bir de birkaç twit atılmış sadece.

    taht o.taht ulan! taht! o taht orada durduğu müddetçe, bu ülke bizim değildir. bu yaşıma kadar bana eğitim sisteminin anlattığı o milli mücadeleler, o savaşlar, o yeniden doğuş, kahramanlar, şehitler, gaziler o "taht'a" karşı mücadele verdiler. o taht bizim boyunlarımıza geçirilen bir urgan, bu ülkenin bağımsızlığının bittiğini gösteren bir kanıt, çıplak ve acı bir gerçek gibi duruyor karşımızda. o taht öyle sıradan hatta sıradanı bırakın, o altın işlemeli köşk koltukları gibi bir şey değildir. o taht artık malumun ilanıdır. "burası benim.!" diyenlerindir. bizim değil..

    o taht'ın anlamı üzerine oturandan büyüktür. saltanatın ve gücün, otoritenin ve baskının ve korkunun, gündüzün aydınlığını delip geçen "gece" gibi beyanıdır. izahıdır.

    bundan bilmem kaç zaman önce, "simge değil! özgürlük" dediğiniz o örtülere benzemez bu. krezüs'ü bile kıskandıracak ihtişamıyla, "ulusal" bir kanalda gözümüze sokulan bu taht, bundan sonra olacakların bir habercisi, muhalif her cümlenin bir noktası, aykırı her sesin bir yutkunuşu değil de nedir ?

    zorunlu edit: adamlar hala yok abdülhamit'in tahtı, yok dekor, yok çok güldüm diye bana mesaj atıyor. ulan adam kafasına kavuk takıp kendine harem kuracak değil ya. biri de kalkmış prodüksiyon demiş. lan bu tabi prodüksiyon. o tahtı gösteriyorlarsa bunun herkese bir mesaj olduğunu anlayamacak kadar ne zaman kaybettiniz o güzel beyinlerinizi ? o taht, her muhalife, yandaşa, yabancılara, avrupaya, oraya buraya kısacası herkese ayrı bir mesaj taşır. üstüne oturup başına kavuk takacak hali yok her halde. hala öğrenemediniz ve öğrenemediğiniz gibi hala bana mesaj atıyorsunuz, çok güldüm, şöyle böyle diye.