a very composite material7
profili

  • almanya'yı almanya yapan üç şey

    1. zeki ve seçkin almanların önünün açılmış olmasıır. bu aslında hitler yönetiminin tek faydasıdır.

    2. almanya'nın hitler döneminde yapılan hatalardan büyük bir ders çıkarmış olmasıdır. ırçıkılık suç sayılır; politik ırkçılık ise ağır suçtur almanya'da.

    3. avrupa birliği: almanya'nın avrupa birliği adı altında avrupa ülkelerini sömürgesi haline getirmiş olmasıdır. almanya, ab ülkelerindeki kaynakları özellikle euro'ya geçiş ile birlikte kendi ülkesine aktarmayı başarmıştır. ek olarak ab içindeki en iyi mühendislerin ve çalışanların da almanya'ya göç etmesini sağlamayı başarmıştır.

    bonus: diversity ve göç. çeşitlilik yani. almanya göç ve anti-ırkçılık politikalarını güncelleyerek almanya'yı düzenli olarak göç alan bir ülke haline getirmek için kolları sıvamıştır. almanlar artık dünyanın en iyilerini ülkelerine çekmenin peşine düşmüştür.

    özet: iyi yönetim. (bizde yok o yüzden olmuyor)

  • roma'da 5 bin euro vs istanbul'da 10 bin tl

    roma'da 5bin euro ile lüks bir hayat yaşarsınız. roma o kadar pahalı bir şehir değil. ayrıca romada insancıl bir şehiriçi ulaşım için araba sahibi olmanıza da gerek yok. hatta araba sahibi olmamak daha avantajlı. 5 bin euro gelir ile roma'nın merkezinde yaklaşık 80 metrekare bir evde ya da şehrin biraz dışında (merkeze 15 dakika mesafede) büyük ve daha modern bir evde rahatlıkla yaşayabilirsiniz.

    istanbul'un yaşam koşulları artık herhangi bir avrupa başkenti ile kıyaslanamayacak kadar düşük. istanbul'da aylık 20 bin lira geliriniz olsa bile şehir içi trafiğe, kalabalığa ve deprem riskine bir çözüm bulmazsınız. istanbul istanbul olalı, 2000'li yıllarda gördüğü zulmü tarihinde hiçbir zaman görmemiştir. türk varoşlarının şahesedir istanbul'un bugünkü durumu.

  • mustafa ceceli'yi linç eden mezhebi genişler

    mustafa ceceli kadar "müslüman" olacağınıza sinem gedik ve intizar kadar aşkınız olsun.

  • ankara

    gidenin geri döndüğü şehirdir. özellikle de ankara'dan çıkıp istanbul'a gittiyseniz ankara'ya koşarak geri dönersiniz.

  • üniversite mezunlarının işsiz kalma sebebi

    aslında üniversite mezunu olmamaları gerektiğinden kaynaklanmamaktadır. meslek lisesi mezunu olup 18 yaşından itibaren lisede edindikleri becerilerini kullanarak çalışmaya başlamış olmaları gerekiyordu. türkiye’nin gelişmişlik derecesi üniversite mezunlarının çokluğunu değil meslek lisesi mezunlarının çok olmasını gerektirmektedir. belli başlı birkaç üniversite dışındaki üniversitelere gidecekseniz üniversiteye gitmek sizin için muhtemelen zaman ve para kaybı olacaktır.

  • tasfiye edilen fetöcü yerine süleymancı atanması

    fetöden temizlendiği varsayılan kadroların bu sefer de süleymancı tarikatı mensupları ile doldurulmasıdır. nedeni bu kişilerin süleymancı oldukları bilindiği için fetöcü olma ihtimalinin olmaması ve dolayısıyla bu kadrolara rahatlıkla atanabilir olmalarıymış.

    sorunun ne olduğu tam olarak anlaşılmamış sanırım. sorun fetö değil. sorun cemaat tarzı yapılanma. sorun insanların cemaatlere girerek kendi iradelerini bir kişinin eline teslim etmeleri ve bu kişinin ağzından çıkacak her emri sorgulamadan uygulamaları. sorun özgür iradenin yitirilmesi; kişinin aklı hür, vicdani hür bir birey olmaktan çıkarları uğruna kendi isteği ile vazgeçmesi. yani insanın onursuzlaşması.

    işte bu yüzden; bugün fetöcülerden tasfiye edilen koltuklara oturup sevinen süleymancılar, yarın fetönün başına gelenin bir benzeri sizin de başınıza gelecektir. çünkü siz de kula kul olmaktasınız.

    bakınız bundan 92 yıl önce 1925 yılında tekke zaviye ve türbeler kapatıldı ki insanlar bir daha cemaatlerin elinde kendini bilmez sözde din adamlarının emrinde terörist olmasınlar.

    önünüze şu anda oturduğunuz koltuklardan söke söke alınıp terörden yargılanan cemaatçiler varken, siz hangi mantığa sığınarak başka bir cemaatin üyesi olmakla gurur duyuyorsunuz?

    doğru yol yine atatürk'ün cumhuriyet ilkelerinden geçiyor öyle değil mi?

  • özge ulusoy'un konferans vermesi

    özge ulusoy'u konuşmacı olarak çağıran üniversiteyi de ayrıca tebrik etmek lazım