mitdemstrom8
profili

  • doktorlara fahiş maaşlar verilmesini istemiyoruz

    bir kere de başkasının maaşı çok diye değil kendi maaşım az diye şikayet edin be arkadaş !

  • sabancıların malta vatandaşlığı alması

    insana titanik'te çaresizce, filikalara binip kurtulanları izliyormuş hissi veren haber.

  • 7 mayıs 2018 muharrem ince yapay zeka açıklaması

    bugün cumhurbaşkanı adayı muharrem ince'nin yaptığı basın açıklamasının en önemli bölümüdür.

    "meydanlarda yapay zekayı konuştukça ülkenin gündemi de bu olacak. televizyonlarda bunlar konuşulacak televizyonlarda hurafeler tartışılmayacak. mesela kuantum diyen bir cumhurbaşkanı olacak. uzun yıllar sonra kuantum diyen endüstri 4.0 diyen bir cumhurbaşkanı olacak. cumhurbaşkanı'nın dili bu olunca türkiye'nin gündemi de bu olacak. ilerleyen günlerde türkiye için hayallerimi, ufkumu, gelecek vizyonumu meydanlarda milletimle paylaşacağım"

    muharrem ince'yi tanımak istiyorsanız işte bu açıklamasını okuyun yeter. sonra bir de dönün 16 yıldır neleri tartıştığımıza nereden nereye geldiğimize bakın. sonra yine dönüp trollerin ve medyanın bazı lafları nasıl cımbızla çekip gündeme taşıdığını ama bu gibi açıklamaları nasıl görmezden geldiklerine bakın ve düşünün.

    edit: herhalde bazı arkadaşlar cumhurbaşkanı adaylarının bizzat mucit olmasını falan bekliyorlar. deve sidiğinin konuşulduğu bir ortam yaratıldı, bir siyasetçinin şunları dile getirmesi bile ülke için pozitif bir gelişmedir. bu ülkeyi ancak ve ancak bilimin ışığı kurtaracaktır. siyasetçilerin işi bilim insanlarına güzel çalışma ortamı sağlamak, bilimin popülerleşmesi ve gelişmesi için ön ayak olmaktır. işte en büyük vizyon budur.

  • acayip samimi ve dobra röportaj veren sivaslı kız

    alkol almamalıymışız, utanılacak bir videoymuş, rezillikmiş, kadınlara içmek yasaklansınmış, ayıpmış.

    videoda ne denmiş;

    - köpeğe tecavüz etmenin meşrulaştırılğı dans etmenin absürtleştirildiği bir ülkede yaşıyoruz.
    - dans etmek çok doğal ve insani bir eylemdir senin evde yaptığını ben sokakta yapıyorum çünkü sokaklar da bizimdir.
    - memleketini söyleyip bir türkü patlatıyor aşık veyselden. dikkat edin demet akalından falan değil aşık veyselden. sarhoş ya da değil o anki durumda aklına pat diye bu geliyor demek ki burada bir samimiyetsizlikte yok.
    - bebek yüzlü kısmına girip hafif saçmalıyor. hepiniz çok aşırı normal ve ciddi insanlar mısınız oğlum ? hiç mi saçmalamadınız ? kamera önünde olunca neden gerçek hayatından farklı davranıp iki yüzlü hareket etmek zorunda ?
    - insanlara ön yargılı yaklaşmayın. bir erkek sizinle iletişmek istiyorsa direk ona niyeti başkaymış gibi davranmayın. cinsiyetçilik yapmayın, insanlara şans verin, değer verin. kısacası kezban olmayın diye hemcinslerini de uyarıyor.

    bu mu utanılacak şey, bu mu ayıp bir şey. insanlar sürekli resmi olmak zorunda mı ? herkes sizin gibi yaşamak zorunda mı ? alkole bu kadar takacağınıza çocuk istismarına sesinizi çıkarın biraz. kalıplarınızdan çıkmayı deneyin, hayatı sevmeyi bir kez olsun deneyin, her şeyi de o kadar ciddiye almayın.

  • akşener'in tepki gösteren adama mikrofonu vermesi

    bu kadar basit ya ! işte bu kadar basit ya !

    insanlara insan gibi davranmak bu kadar kolay, halktan bu kadar korkmayın ya !

    şimdi meral akşener müdahele etmese adamlar alıp bağıran adamı uzaklaştırsa ne olacaktı ? hem bir sürü kişiyi hem de o adamı kaybedecekti.

    adam ilk başta hem bölgede sözü geçen akp ve hdp'ye hem de meral akşener'i onlarla bir görerek içini döktü ama meral akşener onlar gibi davranmadı adamcağızı kendi üslubuyla yanına çağırdı derdini dinledi ve en önemlisi adama mikrofonu uzattı ve adam "sizin için değil" dedi halbuki akşener yanına çağırmasa onun için de söylüyordu ama konuşma hakkı verildiğini görünce doğal olarak adamın fikri değişti. halkı dinlerseniz, insan gibi muamele ederseniz onları kazanırsınız. insan kaybetmek için değil insan kazanmak için uğraşmak gerekli.

    ayrıca bu hareket rekabet içerisinde olduğu diğer partileri de "seve seve" halka insan gibi davranmaya itecektir çünkü ortada iyi bir örnek olduğunda insanlar kötünün kötülüğünü fark etmeye başlarlar.

    bu parti ilk kurulduğunda heyecan vermişti ama yine de yeni oldukları için mesafeli durmaya çalışıyordum ama böyle devam ederse mesafeyi korumak zorlaşacak.

    tanım: yıllar yıllar sonra mikrofonun eskiden olduğu gibi yeniden halkın eline geçeceğine dair küçük bir umut ışığı yakan harekettir.

  • erkeklerin kitap okudukça yumuşaklaşması

    (bkz: cahilliğin prim yaptığı ülke)

  • tinder'da bulunan kızı uber'le airbnb evine atmak

    tinder: fotoğraflarından insanları beğenip mesajlaştığın ya da buluştuğun çöpçatan uygulaması

    airbnb:evinin tamamını ya da bir odasını sehirdeki turistlere kiraladığın uygulama

    uber: sanırım blablacar gibi arabayla bir yere giderken belli bir ücret karşılığı yolcu taşınan uygulama

  • 3. dünya savaşı çıktığında en güvenli ülke

    (bkz: tristan da cunha)

    dünya'da içinde insanların yaşadığı en uzak yer. nereye en uzak sorusu akla geliyor; her yere en uzak yer. 264 kişinin yaşadığı bu minik ada stratejik olarak hiçbir öneme sahip değil ve bu adaya en yakın yerleşim yeri 2000 km uzakta olan st.helena adası. en yakın kıta ise 2400 km uzaklıktaki afrika. adada havalimanı yok, yılda 8-9 kez güney afrikadan gemiler gidip geliyor. elbette zarar verilmek istenirse bu kolayca yapılabilir ama hiçbir öneme sahip olmayan hele ki 3.dünya savaşı gibi bir savaşta kimsenin aklına bile gelmeyecek olan bir yer. ek olarak içinde insan yaşadığı için doğal olarak kolayca adapte olunabilecek yaşanılabilir bir yer olduğundan bir şekilde kendinizi oraya atabilirseniz %99.99 ihtimalle burnunuz bile kanamadan savaşı atlatabilirsiniz.*

    kaynak:tristan da cunha dahil "her yerden uzak" diğer yerleri de tanıtan video

    bonus

    edit:imla