efe258
profili

  • altay bayındır

    yediği iki golde de gram değil kilogramlık hatası vardır. kaleciliğin kurallarından 2 tanesi şöyledir.
    eğer rakip oyuncu defans arkasına sarktıysa ama takım arkadaşında rakip oyuncuyla mücadele halindeyse kaleyi terketme
    eğer rakip oyuncu tek başına defansın arkasına sarktıysa olabildiğince hızlı çıkarak adamı karşıla.
    altay ise bunun tam tersini yaptı. ilk golde kalede dursa inanın o gol olmazdı. ikinci gol belki gol olurdu ama orda da çıkmayarak hatalıydı.

  • meksika'da cinayet işleyen rus youtuber

    niye komadan çıktı ki direkt ölseydi onun için daha iyiydi. meksika'da hapishaneye mi düşülür amk.

  • ahmet davutoğlu'nun akp'nin istanbul adayı olması

    onların kafasındaki istanbul ile bizim hayalimizdeki istanbul arasında 180 derece değil 360 derece fark var .

    hamiş: alt tarafı davutoğlu'nun bir gafına gönderme yaptım. meğer ne kadar da balık hafızalı , unutkan bir milletmişiz. bir düzine mesaj aldım. 360 derece olursa aynı oluyor diye.

    orjinalini hatırlatayım.

    ışid'le aramızda 360 derece fark var

  • aykut kocaman

    çok fazla düşünce hatası yapan teknik direktör.

    1- mehmet topal'ın yaptığı hatayı şanssızlığa bağlaması. o hata şanssızlık değil topal'ın mevkiinin oyuncusu olmamasından kaynaklanan bir hataydı. normal bir savunma oyuncusu kaleciye bakar hamlesini öyle yapar ve asla topu kalenin ortasına doğru göndermez geri verecekse çapraza verir. adam kalecinin nerede olduğuna bakmıyor bile, bir sezonda böyle hata sadece bir kaç defa olur diyor. yanlış aykut hoca yanlış skitrel böyle bir hatayı sezonda bir iki kez yapabilir ama mehmet topal savunmada oynadığı her maçta böyle hataları yapar yapacaktır.

    2- tolstoy'un bir hikâyesinde geçer. bilgenin birine sorarlar hayattaki en önemli an hangi andır diye bilge cevap verir şu an içinde bulunduğun an en önemli andır. çünkü sadece ona hükmün geçer. yarın yaşayıp yaşamayacağını, yarın yapıp yapamayacağını asla bilemezsin.
    seninde aykut hoca en önemli maçın bu maçtı. dedin ya trabzon maçının telafisi yoktu. vardar maçının telafisi var diye düşündük yanlış asıl vardar maçının telafisi yoktu aykut hoca trabzon maçının 30'dan fazla telafisi var lig çok uzun bir maraton bir şekilde puan farkını kapatabilirsin. ama elenirsen bu sene avrupa'da yoksun ve telafisi yok. işte o yüzden vardar maçına en iyi kadronla çıkman lazımdı trabzon maçını daha sonra düşünecektin yanlış yaptın.

    3- hayatta kötü giden bir şey zamanla düzelebilir. ama senin bu maçta ilk yarı bittiğinde ve soyunma odasına 1-0 mağlup gittiğinde sadece 45 dk zamanın vardı. 75. dakikaya kadar tam 30 dakika ahmethan denen futbolcudan bir şeyler bekledin. elinde soldado diye tecrübeli bir golcü var . süper lig'de gol kralı olmuş atıf diye bir futbolcun var. galip değilsin ki oyuncu değişikliği için 75'e kadar bekleyesin. 75 dk da bulamadığın golü 15 dk da bulmanın daha kolay olduğunu mu düşünüyordun.

    4- sen sahadaki takımının patronusun hoca bütün futbolcular senin gözünün içine bakarlar. senin saha kenarındaki duruşundan tavrından hareketlerinden etkilenirler. senden çekinirler. çekinmeleri lazım. futbolcular ne kadar çok para kazanırsa kazansın, ne kadar profesyonel olduklarını iddia ederlerse etsinler. sonuçta bedenleri ile iş yapan insanlar. onlar bir çeşit amele sen de onların ustabaşısın işten kaytarmalarını engelleyecek olan sensin. 90 dakika boyunca saha kenarında ellerin kolların bağlı süzülmeyeceksin yeri geldiğinde bağırıp çağıracak, yeri geldiğinde fırça atacaksın. takımın daha hızlı top çevirmesini isteyeceksin boşa kaçmayan saklanan adamı çağırıp uyaracaksın. sen öyle saha kenarında kukumav kuşu gibi dolanırsan futbolcularda laylaylom yaparak sallana sallana al gülüm ver gülüm pas yapar durur tabi. hasan ali gibi josef gibi adamlar saklanarak hiç bir sike derman olmadan maçı bitirmeye çalışır. bak şenol güneş'e adam şampiyonluk maçında durum 4-0 iken avazı çıktığı kadar bağırıyordu. arsen wenger, alex ferguson gibi saha kenarında öyle cool cool takılırım diye de düşünme. o adamlar 20 senedir aynı takımın başındaydı. uzun yıllarda oluşturdukları bir sistemin rahatlığını yaşıyorlardı. bu takım ise yeni kuruluyor ve acil başarıya ihtiyacı var.

    velhasıl aykut hoca fenerbahçede başarılı olmanı çok isterim ama bu kafayla gidersen bundan sonra çalıştıracağın en büyük takım yeni malatyaspor olur.

  • murat dalkılıç evli falan ama biraz sapıktır

    şaşırtmamıştır bir güzellik yap diye şarkı yapan adamdan ne bekliyorsunuz ki.

  • çemberin imkansız olması

    çember matematiksel bir tanımdır. kağıda çizdiğin şey çember değil çember kabul ettiğin bir şekildir. sonsuza giden paralel doğrular için sonsuza kadar çizgi mi çiziyoruz.

  • cinsel organlar avuç içinde olsaydı olabilecekler

    bir şey değişmezdi yine elimizi sikmiş olurduk

  • 12 şubat 2017 sur'un ikinci kez üflenmesi

    peygamberliğin hayırlı uğurlu olsun kardeş