antik sozluk30
profili

  • üsküdar kadıköy maltepe tramvay hattı

    şehri araba odaklı düşünenler "trafiği sıkıştıracak" diye düşünebilirler. fakat bu hattaki otobüsler, özellikle minibüsler trafikten çekileceklerdir. ben size, hiç trafik olmaması gereken bir yerde sadece minibüs yolcu bekliyor diye nasıl hayvani trafik oluyor gösterebilirim. ek olarak da, yoğun caddelerde parklanmaya da engel olunmalıdır. bunu da ele aldığımızda, parklanma ve büyük toplu taşıma araçları devreden çıkınca olay çözülecektir.

    bir zahmet de arabanızla her yere de gitmeyin artık istanbul'da. bu şehre atılan en büyük kazık, 70 sene önce şehrin neredeyse her semtine ulaşan tramvayların kaldırılması olmuştur. tramvay projelerini destekliyorum. hatta her ilçeye tramvay projesi yapılmalıdır. metrodan ucuzdur ve aktif kullanımda trafiği doğrudan azaltabilecek potansiyeldedir.

  • izmit'te motorla yaya geçidinden geçenin sonu

    bunun tek sorumlusu kimdir biliyor musunuz? bu ve bunun gibilere cezayı basmayan, ehliyetini elinden almayan, motorunu trafikten men etmeyen polisler ve onların en üst makama kadar amirleridir. fırat kenarında kurdun kaptığı koyunlar ve bunlar...

  • murat kurum'un gayri samimi menemen videosu

    atatürk görse kesin şunu derdi: "menemen'i tekrar yakın". bu kadar samimiyetsiz olmuş.*

  • 10 temmuz 2023 artistanbul'a saldırı düzenlenmesi

    basit bir fes fabrikasının atıl halini ortadan kaldırıp bir sanat merkezine dönüştüren ibb'ye yapılan anlamsız saldırıdır. saldırının sebebi de bu tarihi yapının abdülhamid eseri olmasıymış. hadi başka bir şey olsa neyse de fes üretilen bir yapı lan bu. adamın bokunu bile görseler tapacaklar. püh sizin osmanlı seviciliğinize. osmanlı'nın gözü gibi baktığı istanbul suriçine yıllardır göçmenler ve mülteciler sıçıyor, bir kere "fatih'in emanetidir" deyip sahip çıktınız mı lan? anca siyaset!

  • 25 ağustos 2022 optimar genel seçim anketi

    abdülkadir selvi'nin evinde yapılan ankettir.

  • erşan kuneri

    erşan kuneri'nin cem yılmaz'ı oynadığı dizi olacak gibi duruyor.

  • en yakındaki kitabın 107. sayfasının 1. cümlesi

    "h.lar seni adamlarından birine armağan etmeyi planlıyor"
    dune - frank herbert

  • çam ağacı abd'nin türkiye'ye bir tuzağıdır

    (bkz: ha siktir)
    ulan şu ülkede bir tek çam ağacına düşman olmayanlar vardı, onu da başardınız. bir insan çam ağacına neden düşman olur ya!
    tespit sıçma eyleminin sözlere dökülmüş halidir. gidin kendi çöplüğünüzde oynayın!

  • volvo'nun saatte maksimum 180 kilometre uygulaması

    (bkz: makasçı kekolar öfkeli)

  • siz lgbt gençliği değilsiniz

    "ecdadın izindesiniz" gibi bir şeyle devam eden söz. oğlancılık müessesesini bilmiyor zaar.

  • yaya geçidinde duran araca selam vermek

    türkiye gibi trafik kültürü gelişmemiş, trafikte orman kanunları işleyen bir ülkede, "çoğunluğun" hareketine aykırı olarak, onlara bir başkaldırı olarak, doğruları uygulayan insanlara gösterilen bir nezakettir. doğruyu yapan insanları ödüllendirerek onların da diğerlerine benzemelerinin önüne geçilecektir veya sayılarının artması sağlanacaktır. böylelikle trafik kültürü oluşacaktır. başka türlü olmuyor zira.

  • acun'un kızı için sihirli annemi tekrar çektirmesi

    (bkz: diktatör olunca yapılacak ufak şımarıklıklar)

    edit: başlık başa kalınca havada kalmış. ilk entry'i yazan kaçtı. kaynak burada: https://www.haberler.com/…si-kizim-13786734-haberi/

  • uğur ışılak'ın erdoğan'ı eleştiren türküsü

    --- spoiler ---

    sazımı siyasilere kiraya veriyorum, ayda 10 bin alıyorum rahat ediyorum yani.
    --- spoiler ---

  • sauron vs melkor

    (bkz: köle vs efendi)
    biz de orta dünyayı yalamış yutmuş değiliz de, köle ile efendisini karşılaştırmak da ne bileyim...

  • cem yılmaz'ın aşıyla ilgili üst düzey espirisi

    üst düzey espri değil on numara siyasi göndermedir. her boka acun yetişirse aşıyı da acun bulur. cem yılmaz, bunun abukluğunu görüp siyasi mizah yapmış. "yapmıyorum, yapmamayı tercih ediyorum" dediği halde.

  • camilerdeki safları sık tutun muhabbeti

    muhabbet değildir. islamda "kardeşlik" kavramını pekiştiren olgulardan birisidir. safların sık olması, kardeşlik bağının güçlenmesi manasındadır. aslında, dışarıda kalan adamların safa dahil olması gibi düşünülebilir ama temelinde bu olgu vardır. siz, "ter kokan" adamın kokusunu çekmek zorunda değilsiniz evet. ama bu da her safa girenin pis koktuğu anlamına gelmez, kokanın da islamdan nasibini almadığına delildir. zira camiye temiz elbise ile gitmek, koku sürünmek sünnettir. hatta saftaki müslüman kardeşi rahatsız etmemek için sarımsak gibi koku yapıcı şeyleri yemek bile uygun görülmemiştir (sigara, soğan vb aklınıza ne gelirse).

    safları sık tutmak lazım. sadece namazda değil, toplumda da...

  • blu tv puhu tv ve netflix'i denetleyeceğiz

    salak, lan, gerizekalı gibi kelimelere sansür, "uygunsuz" sahnelere makas gelecek ama ertuğrul gazimiz hainlerin kellelerini devlet televizyonunda kesmeye devam edecek. çünkü vatan millet sakarya ve dindar nesil <3 akp.

  • ülker'in ingiltere'ye kaçması

    kayyumdan kaçıştır. parasız kalan yahudi eski defterleri açar çünkü.

  • 81 düzce'den sonra 82 kerkük 83 musul

    80 osmaniye'yi elinde tutamayan "adam" sözüdür.

  • insan dışkısının otomobil yakıtı olacağı gün

    (bkz: ben hep 50 liralık sıçıyorum)