desprado8
profili

  • osmanlı imparatorluğu'nun çöküş nedeni

    dansöz oynatması.

    öyle saçma sapan nedenler yazıyorsunuz ki bu bile daha makul geliyor bana. saray yaptırdığı için diyen var. hep bu kadınlar yıktı diyen var. ya sabır. açın iki osmanlı son dönemi üzerine tarih kitabı okuyun da hayra geçsin bari.

    boş gitmeyeyim editi: niyazi berkes - türkiye'de çağdaşlaşma, zürcher - modernleşen türkiye'nin tarihi. şu ikisini zevkine okursunuz.

  • evlenen eşin 4 gün sonra boşanmak istemesi

    "nafaka talep etmeyeceğini söylüyor...hayatım boyunca anlam veremeyeceğim elim bir hadise"

    mahkemede nafaka isteyince anlam verirsin.

    edit: bu 600 fav umarım #nafakacinayetsebebidir diyenler değildir. bozuşuruz yoksa!

  • türkler neden bilim kurgu filmleri çekmiyor

    100 milyon dolara bilim kurgu cekmekle 100 bin tl’ye recep ivedik cekmek ayni giseye sahip oldugu icin memlekette kimse o topa girmez.

    (bkz: recep ivedik effect)

    edit: recep ivedik için 100bin dediğim için daha çoktur o şeklinde mesajlar geliyor. 5 milyon dolara çekilse ne olur? alın tüm zamanların gişe oranları. bütün ivedik filmleri gora’yı geçmiş. yabancı filmleri bile 3 milyon seyirciyi geçemiyor memleketim sinemalarında.

    mesajı almaya bakın, detaylarda boğulmayın.

    https://boxofficeturkiye.com/…ecep-ivedik-5-2013361

  • black mirror

    4x03 crocodile bölümünün amacı neydi?
    teknoloji çıktı çıkalı rahat rahat cinayet işleyemez olduk mu?

  • asgari ücretin 2 bin lira olması

    asgari ücretin arttığı oranda tüketim ürünlerin fiyatı da artarken 5000 tl olsa ne farkeder! kimse de demiyorki burada bir mantık hatası var. milletin alım gücünü artırmak varken asgari ücret şovu yapmak herkesin işine geliyor anlaşılan.

    edit: verilerle destekleyelim.
    nisan 2017 raporuna göre geçen yılın aynı ayına oranla asgari ücret %7.9 arttı (1404 tl oldu) buna karşın enflasyon %11.87 arttı, alım gücü de % 3.5 düştü.
    kaynak: bisam enflasyon ve hayat pahalılığı nisan 2017 dönem raporu

    edit 2: "asgari ücretin arttığı oranda tüketim ürünlerin fiyatı da artarken..." kısmındaki ifade "x oran artış=x fiyat artışı" şeklinde anlaşılmış haklı olarak. düzeltmek gerekirse asgari ücretin artışı enflasyon artışına sebep olur ve bu da tüketim ürünlerinin fiyatında bir artışa sebep olur.

  • ekşi itiraf

    çok sevip kavuşmaktansa sevip de kavuşamamak daha gerçek hissettiriyor. her iki durumu da deneyimledim ve kendimce buna karar verdim. karacaoğlan romantizmi yapacak değilim ama mutlu olmak, kavuşmak evet güzel şeyler ama hep yüzeysel kaldı bende. içime işleyen bir his olması lazım. çok sevdim, çok sevildim harika şeyler yaşadım yaşattım ama yan yana koy desen sevip de kavuşamadığım daha çok içime işledi.

    sanırım biz sevilmenin değil beklemenin, acı çekmenin peşindeyiz. bunu da ergence değil de olgun bir şekilde yapabiliyorsak ne mutlu bize...

  • hayırdan sonra cumhurbaşkanı'nın ilk demeci

    (bkz: millet kaosu seçti)

  • insanlar neden tiyatroya gelmiyor

    şu efsane bitmedi gitti. tiyatroya gidiliyor beyler bayanlar. azıcık tiyatroyla ilgilenseniz doluluktan bilet bulamayınca anlayacaksınız ama yok.
    bu biraz şuna benziyor. kitap okumayı sevmeyip de arkadaşının koca kitaplığını görünce hepsini okudun mu diye soran tiplere benziyorsunuz.

    insanlar tiyatrolara gidiyorlar. bazı oyunlar bazı dönemler rağbet görmeyebilir ama bu sinema için de geçerli. bazen de hayvan gibi abanıyorlar sağolsunlar yer bulamıyoruz. en azından ankara için durum bundan ibaret.

    tanım: geçersizliğini defalarca kanıtlamış uydurma.