highborn13
profili

  • abd polisinin hamile siyahi kadını öldürmesi

    ya abi, şu adamların dediklerini yapın işte amına koyayım siz de. hala daha öğrenemediniz mi amk? youtub, polisin talimatına uymayan geberik zenci videosu doldu mk.

    yani hasbelkader yolum amerikaya düşse ve polis bana "amuda kalkıp top sektir" dese, elimden geldiği kadar yapmaya çalışırım amk.

    adam sana silah çekmiş, arabadan in diyorsa in işte, geberip gidiyorsun yoksa.

  • asl'ye türkiye'den fenerbahçe'nin davet edilmesi

    o kulüplerin başkanlarının kendi aralarında yaptığı konuşmalardan duyum alabilecek kapasitede bir adamın, fotomaç'ta çalışacağına inanıyorsanız doğru olabilecek haberdir.

  • speedtest internet hızı sıralaması

    an itibariyle ırak'ın da gerisinde kalarak 102. liğe düştüğümüz ve bence dünya üzerindeki en adil yapılan ve bir ülkenin her anlamda gelişmişliğini gösterdiğini düşündüğüm sıralama.

    ırak lan ırak. bakkallarında falan keleş mermisi satılan, daha düne kadar milletin balkondan balkona komşusuna roketatar falan salladığı bir ülkeden bahsediyoruz.

    işte sen bu ülkenin bile gerisindesin.

    tebrikler...

    edit: google girip speedtest.net hız sıralaması yazmaktan aciz tipler için iyi bile olan sıralamadır bence orası ayrı. al sana link

    türkiye biraz! diplerde olduğu için bulmanız zor olacak ama yapacak bir şey yok.

  • 11 yıllık vestel tv'nin içinde lg lcd ekran olması

    dünyada 3 tane ana lcd panel üreticisi vardır. lg, samsung ve philips. evet diğer bildiğiniz tüm markalar bu markaların panellerini kullanırlar.

    o nedenle çok şaşırmayın. lcd panel üretmek, ekmek yapmaya benzemez.

  • 5 mart 2019 istanbul depremi

    eğer bu depremi hissedebildiğiniz bir yerde yaşıyorsanız, acilen daha sağlam bir eve taşınmanız gerektiğini gösteren depremcik.

  • şahıs şirketi kurup gelir vergisinden yırtmak

    neden tüm şirketlerin, tüm çalışanlarına uygulamadığını düşündüğüm, gayet de mantıklı bulduğum bir çalışma yöntemi.

    yan masamda birlikte çalıştığım developer, benimle aynı brüt maaşı alırken, şirketten istifa ederek şahıs şirketi kurdu ve aynı brüt maaş (+ kdv) olacak şekilde, çalıştığım şirkete fatura kesmeye başladı.

    sonra ne mi oldu? aldığı tüm elektronik cihazları (tv, televizyon, telefon, monitor vb) gider olarak yazıyor. yemekler gider, benzin gider. kirası gider, ev faturaları gider. arabasını sattı şirketi kurmadan önce, şimdi hayatta alamayacağı arabayı kiralıyor, onu da gider gösteriyor. yani anlayacağınız, hayvan gibi harcayarak, neredeyse 0 vergi ile (gelir vergisi) misler gibi geçinip gidiyor. ne misleri lan, öküz gibi lüks içinde yüzmeye başladı adam.

    yani anlayacağınız, benim maaşım atıyorum 10k brütken ve gelir vergisi ve diğer vergiler yüzünden yaklaşık 6k nete düşüyorken, adam şirkete 10k fatura keserek, neredeyse 9k nete getiriyor maaşını. o kesinti de, ufak tefek bir kaç ekstra masraf nedeni ile oluyor (smm, fatura masrafları, bağkur falan filan).

    bunu nasıl mı yapıyor? hepimizin, gelir vergisi ödeyerek kuşa dönen maaşımızla yaptığımız harcamaları, gider olarak göstererek, gelirini (yani şirketin karını) 0 a yaklaştırarak gelir vergisinden yırtıyor. yani devletin gözünde benim karım, yılda 120 bin tl (yani aldığım brüt maaşın tamamı) ve gelir vergimi bunun üzerinden ödüyorum. tüm harcamalarımı da geriye kalan çöp net maaş üzerinden (72 bin tl) yapıyorum. ama bu arkadaş tüm harcalamalarını gider gösterip, şirketi de yıl sonunda neredeyse batırdığı için (anladınız siz onu), yıl sonu karı 0 oluyor ve hiç gelir vergisi ödemiyor.

    hayır gidip önericem ik ya. hepimiz şahıs şirketi kuralım anasını satayım diyecem. fatura keselim şirkete. bunun önüne geçen bir yasa falan da olduğunu sanmıyorum. şirketin de işine gelir bence, zira benim maliyetim adamlara belki 13 - 14 bini buluyor, yok yan hakkıydı, yok eğitimiydi, servisiydi, yemeğiydi. fatura kessem kemiksiz 10 bin maliyet. hoop, noldu? şirket de maliyet azalttı.

    sanırım krizi atlatmanın yolunu buldum. umarım şirket de beni bu fikrimden dolayı ödüllendirir ve aylık ücretimi diğer elemanlardan bir tık üstte tutar.

    edit: şahıs şirketi olan arkadaşlar biraz panik yaptıklarına göre, sanırım doğru yoldayız. öncelikle korkmayın arkadaşlar, amacım sizin vergi vermenizi sağlamak değil, hepimiz sizin gibi olmak istiyoruz. hayır, vergi ödemekten imanım gevredi yazan adamın ödediği vergi kalemlerini topladım alt alta, benim 3 ayda ödediğim vergiye denk geliyor. ahahaha...

    herneyse, son olarak, “vergi kaçırmak suçtur ancak vergiden sakınmak da yasal bir haktır” diyerekten, kesinlikle vergi kaçırdığınızı düşünmediğimi ve yasalar çerçevesinde vergiden sakınmakta olduğunuzu düşündüğümü belirtmek isterim.

  • fransa'da balkondan sarkan çocuğu kurtaran göçmen

    kimse de adamın balkona nasıl o şekilde tırmanabildiğini konuşmuyor. lan biz de üst katta oturuyoruz diye kapı pencere açık yatıyoruz amk. bir gece ansızın malili bir elemanla gözgöze gelmemek işten bile değilmiş meğersem.

  • bitcoin

    şu liste ile refli link veren kişiler engellenebilir. evet, şu sözlükte engellediğim tek bir düşünce yapısı var. refli link vererek, bu platformu benim girdiğim entrylerden bile daha fazla kirleten mallar.

    @aegnor vardamir
    @alkolik imam
    @allahdiyenkurbaga
    @allmaringit
    @arras
    @arthur charles clarke
    @aynakol
    @babydonthurtme
    @barakudas
    @baygezen
    @bayhunili
    @bazooka
    @bedwetter
    @benvebiz
    @bestfriend
    @better call jimmy
    @birlesikfaizlobisi
    @blackinwhite
    @bozuk musluk
    @buzpistikayarlar
    @captainwire
    @castilla
    @ccckutluhanccc
    @cimator
    @cladoceran
    @coldone
    @core zone
    @craw
    @csist
    @cucesisko
    @cyril o reily
    @demirayi
    @determinant
    @dilencikral
    @doctor america
    @dozzi89
    @drprdx
    @dufreine
    @dunyanin patronu
    @dusuncesizdusunceli
    @duygusuzdegilimhissizim
    @ebolaks
    @efsanesolbek
    @egeas
    @eksimanya
    @eksimtrack
    @eksisozluktecokbozdu
    @estravanza
    @forty8
    @fougere
    @funaguero
    @gelecomp
    @geoxid
    @gerard nomak
    @god of tey
    @hayalmuhendisi
    @hostel
    @hypothermia15
    @iconium
    @ix sed
    @jivang
    @kafaizni
    @kafkas sahini
    @kardiyak
    @katil sperm
    @kedish
    @keten prens
    @kingo nothing
    @kozmonot hilmi
    @lavidaesbella
    @limon kimyon zorro
    @lomax
    @manticiadam
    @maykil
    @maytere
    @mechanica
    @mfcandir
    @mirror
    @mise en abyme
    @monkfish
    @montini
    @mor salata
    @msi
    @munferitkuzgun
    @mutaocean
    @nabiyonenabimsennabiyoniyinabimsen
    @ne zaman yazar yapacaksiniz la
    @nerites
    @nidoran
    @night prowler
    @nikolay vasilyevic gogol
    @oea
    @ofnebileyimben
    @onurrrrr
    @oradangecenatli
    @passion rules the game
    @pawky
    @pele good maradona better george best
    @pencan
    @pinkfloyd
    @profesyonel ms paint kullanicisi
    @provocative
    @pumperking
    @pvral
    @radioactive cat
    @radioslave
    @rock and roll music
    @sag seritten giden solcu
    @sakaci sairr
    @sakalli c
    @scheikowski
    @screenshot
    @seksensakiz
    @senin beni sevebilme ihtimaline sicayim
    @shotcrete
    @sikintiya gelebilen adam
    @sisendebay
    @social security
    @sozel okumus insan
    @sparks
    @stoompf
    @syd barrett in kedisi
    @tasobn
    @teks willer
    @terragrigia
    @the saddest boy ever to hold a martini
    @theylmz
    @thracian
    @turkishmetal
    @turktrader
    @uda
    @untilwebleed
    @velhasil
    @wayland
    @wotesn
    @xmettin
    @yamyamcam
    @yarin bos musun
    @yeesilahmet
    @yiitshener
    @yorgun nihilist

    edit: elimden geldiğince işinizi kolaylaştırmaya çalıştım.

  • wifi destekli cihazları etkileyen güvenlik açığı

    olay wi-fi modem şifresi kırılması değil. wi-fi modeminize bağlı herhangi bir cihaz (iphone, ipad, laptop, andorid telefon vb.) yaptığınız bütün işlemlerin, 3. şahıslar tarafından kolay bir şekilde izlenebilmesi. yani sizin wi-fi internetinize girip, porno izlemeleri değil.

    bir arkadaş da nasıl anlarız diye sormuş. işte burada kritik bir durum var. videoda belirttiğine göre, "https://" yemiyor yani devre dışı kalıyor bu tür bir saldırı altında olduğunuzda.

    yani facebook, twitter, gmail, ekşi vb. vb girdiğinizde, browser'ın başında güvenlik sertifikası ve https:// değilde, yalnızca gri/siyah yazı ile internet sitesi görüyorsanız, kesinlike kullanıcı adı / şifre vb. bilgilerinizi girmeyin. zaten chrome bunu yapmamanız konusunda sizi oldukça uyaracaktır.

  • türkiye'nin dijital parası için öneriler

    (bkz: bitkoyun)

  • kredi kartı geçmeyen işletme

    başına asla konulunca daha anlamlı olmuş başlık gerçekten.

    zira bazı işletmeler, önce kart geçmiyor diyor, sonra biraz daha "abi lütfen..." yapınca, dayanamıyorlar çıkarıyorlar posu.

    başlığın başına "asla" konularak, bu tür işletmeler de elenmiş oluyor. tebrikler.

    edip: başlık buraya taşınınca entrynin de bir anlamı kalmadı. benim yazdığım başlık asla kredi kartı geçmeyen işletme mi ne öyle bir şeydi.

  • whatsapp

    özellikle toplu mesaj grupları için, acilen, hem de çok çok acil, "mesaj göndermeden önce şifre sorulsun mu? / uyarı verilsin mi?" gibi bir özellik koyulması gereken uygulama. yani arkadaşa karı kız videosu gönderecem, lan göndereceğin kişiyi seç listesi kısmına geliyorum, soğuk terler boşalmaya başlıyor.

    liste bildiğin kurtlar vadisi, yok şirket departman grubu, yok servis grubu, yok bilmem yarrağama gidiyoruz grubu, çocuğun okulunun veli grubu, aile / akraba grubu. lan elin yanlışlıkla bir kaysa, hayatını kaybediyorsun lan direk, şakası yok.

    düşünsene, şirket grubuna şöyle emmeli, gömmeli, hayvanlı bir şey yollamışsın. bittin yani, git at kendini. telafisi yok. zira yaşanmış bir çok örneği de mevcut, üşendim şimdi haberleri bulmaya. tamam, çıplak fotomuzu falan yolladığımız yok kimseye de, saçma sapan şeyler yollanıyor yani, karı kız, porno, siyasi capsler falan oluyor. büyük sıkıntı. aman diyim.

  • 7 şubat 2017 erdoğan'ın istihdam seferberliği

    ricaya, seferberliğe falan ne gerek var anlayamıyorum. çıkarın bir khk, diyin ki, her iş yeri, çalıştırdığı işçi sayısına göre, 3 - 5 - 10 - 20 - 100 kişi istihdam edecek 1 ay içerisinde diyin. işçi çıkarmak da yasak 1 yıl diyin. sonra bakın bakalım işsizlik diye bir şey kalıyor mu?

    evet, ortamlarda oldukça zeki olduğum konuşulur.