artik yazar yapsaniza25
profili

  • ev hanımı olup koca parası yemek

    kötü bir durum. kimseye tavsiye etmem. şu an bekar olup da evlenince çalışmayacak olanlar varsa bence iyi düşünsün. çok ciddiyim. tabii arsız, umursamaz ve sert bir yapınız varsa başka. benim gibi kırılgan, alıngan ve utangaç biriyseniz durum çok fena.

    birinin eline bakıyor olmak çok acı. uzaktan bakınca iyi bir hayat gibi görünmesini anlıyorum ancak hiç iyi değil. birinin sizden hesap sorması, ona muhtaç olmak hiç hoş değil. eziklikten nefret ederim ama insan en sevmediği şeylerle sınanır genellikle.

    fazla dramatize etmek istemesem de durum dramatik. çalışan kadınlar hem güçlü hem özgüvenli.

    benim anlamadığım iyi bir mesleği olup da hala erkek kahrı çeken kadınlar. bir de öyle kadınlar var ki onları asla anlamıyorum. eli para tutan, ayaklarının üzerinde duran hiçbir kadın kendine bu eziyeti yapmamalı. birinin güdümünde yaşamak dünyanın en kötü duygusu.

    evlenince işten çıkarım evde yatarım, kocam kazansın eve baksın diyenler çok ama çok iyi düşünün. kimse size güle oynaya bakmaz. verdiği her kuruşun hesabını sorar. evlenmeden önce söylenmiş güzel sözlere aldanmayın. herkes evlenmeden önce güzel söz söyler. kimse aslını belli etmez ve senin burnundan getireceğim, demez. tabii ki hoş sözlerle gönlünüz yapılır, razı edilirsiniz. siz beni dinleyin. kimsenin eline bakmayın.

    sonra benim gibi çalışan kadınlara imrenirsiniz. keşke bir mesleğim, işim olsaydı dersiniz. hele de bu devirde... gül gibi işiniz varsa sakın onu bırakmayın. sakın bir erkeğin eline bakmayın. kendinizi bir erkeğin mantığına ve insafına teslim etmeyin.

    ne kimsenin parasını yiyin ne de kendi paranızı yedirin. devir bireysellik devri. kendiniz kazanın kendiniz yiyin. kafanız rahat olsun.

  • unutmanın tek yolunun nefret etmek olması

    olmayan durum. unutmanın tek yolu tamamen affetmek ve özgür bırakmaktır. kimdi o, biri demişti; nefret başarısızlığa uğramış sevgidir.

    kendi hayatımı da baz aldığımda durumun aynı olduğunu düşünüyorum. bir duygu başka duyguya dönüşürse, unutulmaz. konu ya da durum ne olursa olsun bu böyle.

    birini unutmak için önce tamamen nötrleşmek gerek. kin, nefret, özlem olmadan. onu boşluğa yollayın. zor ama imkansız değil.

  • şişman ve kısa kadınlardaki özgüven kaynağı

    özgüven değil de o; ne yapsak gözünüze batmasından. güzellerin her şeyi tolere edilir. bizim gibilerse hep göze batar. şekilcilikten başka bir şey değil.

    kaynaksızdır. sizin hüsnükuruntunuz.

  • seven aldatır mı

    ihanet sevgi melesi değildir. bir insan partnerinden nefret etse dahi onu asla aldatmamış olabilir. yine başka biri, aşkından öldüğü insanı kolayca aldatmış olabilir.

    ihanet kişilik meselesidir. kişinin karakteriyle ilişkilidir. hiçbir ihanet, aldatılanla ilgili değildir. konu tamamen aldatanın konusudur.

    şayet aldatılmış biriyseniz bu sizin sevilmediğiniz ya da kötü olduğunuz anlamına gelmez. kişiliği ihanete yatkın biriyle olduğunuzu gösterir. o kişi sizden sonra beraber olduğu kişiyi de aldatacaktır.

  • erkeklerin şişman kadınları sevmeme nedenleri

    büyük büyük konuşmalara şahit olduğumuz başlık. insan kınadığını illa ki yaşıyor. siz galiba çok gençsiniz. günün birinde bir olay olacak. psikolojiniz bozulacak. hayat motivasyonunuz yerle bir olacak. aylarca aynaya bakmayacaksınız. o çok sevdiğiniz vücudunuz günden güne çökecek. buraya yazıyorum. ben niye böyle oldum ki diye inleyeceksiniz. düşmez kalkmaz allah var. gerisinin garantisi yok. insanları dışarıdan görüyorsunuz. kimsenin hikayesini bilmiyorsunuz. hormonlarını, psikolojisini, yaşam koşullarını göz önünde bulundurmuyor, cahil cesaretiyle bol keseden sallıyorsunuz. üstelik insanlar bedenlerine mahkum olmuşken, kimse halinden zaten memnun değilken, siz gevşek gevşek bunu zevk olsun diye yaşıyorlar sanıyorsunuz.

    sevmemek haktır. beraber de olmayın. arkadaş da olmayın. ama aşağılamaya ne hakkınız var? insana sevilme hakkını kendi egosu ve bedeni için yaptığı kıytırık spor mu veriyor? sizin vücudunuzun sizden başka kime ne faydası var da üstten üstten konuşuyorsunuz? çok mu mutlusunuz? herkes peşinizde pervane mi? hiç mi aldatılmadınız? zayıf ve güzelsiniz diye herkes kırmızı halı mı serdi? başka derdiniz yok mu sizin? gerçekten merak ediyorum. insanda türlü türlü hastalıklar çıkıyor. hayat pamuk ipliğine bağlı sürüyor. bir kaza. bir iflas. bir hastalık insanın hayata bakışını büstbütün değiştiriyor. yahu burda gevrek gevrek yazanların yaşı kaç? başınıza hiç mi felaket gelmedi? hayat size büyük konuşmamanız gerektiğini henüz öğretmedi mi?

    ben de şişman erkekleri çekici bulmuyorum yalanım yok. ama bu sadece cinsel açıdan. cinsellik yaşayacaksam sevgilim olacaksa zayıf istiyorum. hepsi bu. genel olarak şişman erkekler çok rererö demek benim ne haddime? bana mı düştü tasası? yok tembeller yok kendilerine saygıları yok bla bla. yaa adım kadar eminim günde 1 paket sigara içip zayıf kalanlar gelmiş sağlıktan saygıdan bahsediyor. sen çok mu saygılısın kendine? alkol sigara saygı belirteci mi? kendinizi tartın önce.

    tek marifeti bedeni olanlardan nefret ediyorum. övünecek başka hiçbir haltınız yok çünkü. faydasızlar.

  • ada + kanat + rüzgar + arya + kuzey + mira

    ada ve kanatı görünce mangal partisi sandığım. kanat ızgara iyi oluyor. olsa da yesek.

  • evde kedi beslemenin aylık maliyeti

    oğlum yaşarken en son 250 liraydı 2 ayda 1, 2 kg royal canin mama.

    19 yıl yaşadı yavrum. evdeydi hep. hastalık harici hiç aşı yaptırmadım. kısırlaştırmadım. ev yemeği yedirmedim. sadece yaş+kuru mamayla sağlıklı büyüdü. son ayına kadar da tüm organları sağlıklıydı. en sonunda ömrü tükendi. melek oldu. sarmandı. ev kedisine ev yemeği ve salam sucuk vs verilir mi bilmem. ben hiç vermezdim o da zaten yemezdi. kum masrafı da en son aylık 50 liraydı. kumlar çok zamlandı.

  • türk kızlarının konfor düşkünü kezbanlar olması

    mal. dünyayı mahallesi ya da tarayıcı geçmişinden ibaret sanan mal.

    gel karadenize. bak. kadınların beli 40 yaşında bükülüyor. dizi protezsiz yaşlı yok gibi. zıkımlandığın o çayı fındığı erkekten çok kadın topluyor it. genelleme yapıp adamı hasta etmeyin. sosyal medyadaki orospuların peşinde koşmayın siz de pislikler. iş hayatında çalışan ezilen eve gelip bir de evde çalışan binlerce kadın emekçi var. milletin ayağı tutmaz oluyor ayakta durmaktan. hayat sizin minik beyinlerinizden sığ görüşlerinizden ibaret değil. her boku tespit deyip buraya sıçmayın. yeter daaa yeter.

  • tinder'da tanışıp evlenen çiftler

    evlenenlerin hepsi sanki sanat galerisinde tanışanlardı diye düşündürür. boşananların hepsi nerde tanışmış? kanun yasa mı varmış? gökten ayet mi inmiş?

    kısaca size ne? ne bok yemeye soruyonuz. sormayın o zaman insanlara. özeline burnunuzu sokmayın.

  • şeyhin dışkısını yiyen 11 müridin ölmesi

    türkiye'de olup sandığım normal karşıladığım ama tayland'da olunca şaşırdığım bir tuhaf toplu temizlik. keşke hepsi ölseymiş. bu akılla yaşasalar ne.

  • sınıfta dans edip öğretmene temas eden öğrenci

    ekşi'de gündem.

    peki öğretmen gayriihtiyari bir şamar atsaydı?

    şu an hepiniz öğretmeni linç ediyordunuz. benim çocuğuma vursa o elini kırardımcılar nerdesiniz?

    bu çocuklar sizin eseriniz. üremeyin be.

  • kısır ıslak kek yaprak sarma mercimek köftesi

    geçmişte kalmış ikramlıklar.

    şu ekonomide hepsini çıkarıp ikram edene helal olsun derim. artık misafire tek ürün hazırlar olduk.

    malzemelerin maliyetini hesaplayınca içim ürperiyor. ya evde yoksa?

  • 10 ocak 2022 ja morant'ın insanlık dışı bloğu

    başlığı okuyunca okumalık blog olduğunu sanan tek kişi olmadığımı bilmek istiyorum.

    yanlış blog sandığım blok.

  • nurgül yeşilçay'ın son hali

    size hoş görünmek için bu yaşta acilen yemeden içmeden kesilmesi gereken ünlü.

    çünkü siz çok şeysiniz.

  • avuç içi ile direksiyon çevirmek

    çok seksi. inanılmaz hoş geliyor bana. ve gerçek şu ki bunu beceremiyorum. abim öğretmeye çalışmıştı. öğrenemedim. araba sürenlere özellikle dikkat ediyorum. ne güzel kıvırtıyorlar direksiyonu öyle. çok hoşuma gidiyor. niye beceremiyorum allahım. babamdan miras kalmış gibi yapışıyorum direksiyona.

  • daha güzelini bulsan sevgilini bırakır mısın

    ilkokul seviyesi bir soru.

  • yeni biriyle tanışmak

    yaş aldıkça zorlaşan.

    gönül ilişkisi için yeni biriyle tanışmak zaman ve emek isteyen bir durum. kafadan 6 ayda zar zor alışırsın tanıyacaksın da anılar biriktireceksin de ısınacaksın da....

    fark ettim ki 35'ten sonra çoook çookkk zor başlamak. yorulmuşsan umutsuzsan canın konuşmak anlatmak ve dinlemek istemiyor. hep bir tutukluk. sabırsızlık. yüzeysellik. zaten bitecekle başlayan ilişkiler. emek versen ne olur ki zaten gidecekle devam eden süreç. incelen ipler kopmuştur. üzülsek de yalnız hissetsek de güvenmek zor. insan yine yine kırılmaktan korkuyor. her şeyin altında yatan ana neden korku.

  • an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı

    balkondayım. uzunca bir aradan sonra poğaça yaptım. çay demledim. fındık kırdım. taze ve çiğ fındık. çayımı doldurdum. içiyorum bir güzel. sabah 8 gibi uyandım ve tüm evi baştan aşağı temizledim. çöpleri attım. camları sildim. fazlalık olan eşyaları toparladım. mis gibi oldu her yer. yoğurt mayaladım. markete gidip geldim. sanırım bu keyfi hak ettim. poğaça güzel olmuş. karaköy poğaçasının aynısı. margarinli sağlıksız ama sanki çok sağlıklı yaşıyorum da bi bu kusurlu. boşversenize. balkon esiyor ılık ılık. çok güzel bir ortam var. arkadaşlarımı çağırsam gelirler ama hiiiçç çekemem şu an. yalnızlık daha iyi. en azından şimdilik.

  • erkek çirkin kadına aşık olur mu

    cevabı, hayır aşık olmaz, olan soru. asla. olmuyorlar. kendimden yola çıktım. genelledim. pişman değilim. bana kimse aşık olmadı. demek ki olmuyorlar.

  • evde vakit geçirmekten keyif alan insan

    benim. 7/24 çıkmam aslında bıraksalar 365 gün çıkmam. sıcak çayım hazır. salçalı yumurtam ve kızarmış ekmeğim de. şimdi gel de çık. en kral mekan olsa bu tadı vermez bana. sobam da yanıyor. daha ne isteyeyim allah'tan. çok şükür ki evimiz var.