fyodor3
profili

  • finlandiya başbakanı'nın instagram paylaşımı

    herkes basbakanin guzelligine odaklanmis ama ona gelene kadar bu fotografin turkiye'de cekilebilmesi icin cok daha acikli gercekler var:

    * basbakan oldugunda sanna marin evli degildi, sevgilisiyle beraber yasiyorlardi (daha yakin zamanda evlenmis). boyle bir durumda turkiye'de birakin basbakan olmayi, ulkenin semtlerinin %99.998'inde sorun yasarsiniz.

    * sanna marin iki kadin tarafindan yetistirilmis. ulkede iki kadin, beraber cocuk yetistirebilmis ve o cocuk basbakan olabilmis. turkiye'de daha lgbti haklarinin taninmasini birak, insan gibi tartisamayacagin kisi sayisi nufusun %98.877'si falandir.

    * bu kadin oturmus, sade bir kiyafetle arkadasiyla atistiriyor. turk halki sade insani sevmez, ezer, hele bide basbakan! ne o oyle halk gibi bi avlunun bahcesine oturmus donut yiyor? saygi duymak icin 102910 konvoylu mercedes, 98934 odali saray gerekiyor burda. buna yuzde vermede biraz daha pozitif olacagim, yuzde olarak akp'nin son oy alanini alabilirsiniz.

    * yasinin gencligi... birakin bu yasta basbakan olabilmesini, turkiye'de icerisinde yaslilarin bulundugu herhangi bir toplantida hatta aile oturmasinda bile sozunu dinletmekte zorlanabilir. cunku turkiye'de yas uzerinden hiyerarsi var, kendisinden bu kadar genc birinden emir almayi cogu yasli kabul etmez, boyle birinin liderligi desteklenmez. buna yuzde vermiyorum.

    * sistemin yolsuzlasmamis olmasi ve bu kadinin basbakan olabilmesini de suraya yazayim.

    baslik olmus 6509 sayfa ama duramadim. neyse, bu kadar.

  • ekşi itiraf

    hayatımda hiç "pembeleşmiş" bir soğan görmedim.

    az da soğan kavurmadım hani. ya direkt kahverengiye geçiyor ya da güzel kavurursam yumuşayıp güzel krem rengimsi bir kıvama geliyor ama pembeleşme olmadı hiç. şu "soğanları pembeleşinceye kadar kavurun" cümlesini her gördüğümde yo dostum yoo öyle bir şey yok diye söyleniyorum. bize bir ütopyayı satıyorlar, soğanlar pembeleşmiyor, uyanın huuu!!!

  • cinsel yaşama direkt vurgu yapan şarkılar

    olm naaptınız? akşam bu başlığı okuyordum, örnek verilen şarkılardan birini (bkz: adına da derler seks) bu da ne ola ki diye bi açıp dinleyeyim dedim. yemek için de sipariş vermiştim, o sırada kapı çaldı. kapıyı açtığımda dürümcü çocuğu içerden gelen "seks seeks seeyüüüü!" çığlığı karşıladı. allah belanızı versin lan yerin dibine geçtim kendimi eve kitledim ışıkları kapadım cenin pozisyonun yatıyorum şu an.

    tanım olarak da fazla ekşi sözlük okumanın insan hayatına verdiği zararları gösterebilen ankettir. bugün bunu yaşadım ve ekşi sözlük'ten böyle bir şarkının varlığını öğrendim; dün de (bkz: adana merkez patlıyor herkes)'e denk gelip yandaki videonun yönlendirmesiyle de (bkz: rock'çı serpil)'e geçiş yaparak kişisel gelişimime inanılmaz katkılarda bulunmuştum. kimse bana yok ekşi sözlük, yok fular, entellik vs demesin artık.