namidigerbabis23
profili

  • josef stalin'e sorulacak tek soru

    hitler'den hiçbir farkınız yokken tarih sizi nasıl affetti, bunu nasıl başardınız?

  • ilber ortaylı'nın stalin'e hıyar demesi

    20. yüzyılın en büyük katillerinden birine az bile demiştir. ağzına sağlık hocam.

  • 2017 referandumuna hayır deme sebepleri

    yalan üzerine kurulu olduğu için. bu yalan da "artık sistemde tıkanıklık olmayacak" yalanıdır. hemen açıklayayım.

    diyorlar ki: sistem tıkalı. bunu ben de kabul ediyorum. zira bu sistem parlamenter sistem değil, parlamenter gibi gözüken kenan evrensel sitem. örnek üzerinden gidersek; bir lavabo sisteminde tıkanık bir boru var ve hepimiz bu borunun tıkalı olduğunu kabul ediyoruz. yeni anayasayı getirenler ne diyor: benim taktığım yeni boruyla lavabo tıkanmadan akacak, yani sistem işleyecek. "peki neden tıkalı bu boru?" sorusuna cevapları ise "cumhurbaşkanı ve başbakan farklı bir görüşten olduğu zaman sıkıntı çıkıyor, sistem tıkanıyor."

    o halde soruyorum: bu yeni sistemde de meclis farklı partiden, cumhurbaşkanı farklı partiden olunca aynı şey yaşanmayacak mı? yine tıkanıklık olmayacak mı? cevap belli. tabi ki olacak. o zaman tekrar soruyorum: bir tıkanık boruyu çıkarıp farklı bir tıkanık boru takmanın ne manası var?

    şimdi diyorsunuzdur "kardeş iyi diyorsun hoş diyorsun da hâlâ neden hayır dediğini söylemedin! ikisi de tıkanık ise neden hayır diyorsun?"

    hemen açıklıyorum: çünkü bir önceki tıkanık borudan farklı olarak bu yeni takılacak boru, sistemin kontrolünü musluğa veriyor. kısaca su istetiği zaman akar, istediği zaman kapanır. yani su faturasının ne kadar geleceğini musluğun sahibi olan millet değil, musluğun kendisi karar veriyor(bütçeyi meclisin değil cumhurbaşkanın yapması). ayrıca su faturasını kafasına göre getiren bu yeni boru diyor ki: musluğu sadece 5 yılda bir, bir kereliğine kapatır veya açabilirsin!

    sanırım neye hayır dediğim anlaşılmıştır. kısaca egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. musluğun değil...

    biraz uzun oldu biraz da yılmaz özdil yazılarına benzedi biliyorum sevgili yazarlar ve okurlar lakin neden hayır dediğimi ayrıntılı açıklamak istedim.