zumazumazum3
profili

  • uşak'ta birahanelerin şehir dışına taşınması

    türkiye'nin her yerinde olduğu gibi maalesef uşak da git gide daha çok muhafazakarlaşıyor. bir uşaklı olarak bundan 15 sene önce genel profilin daha iyi olduğunu ve işletmelerin daha "normal" olduğunu söyleyebilirim. şu an hala işletiyor mu bilmiyorum, bilenler maksut abimizi bilir, mekanını istisnasız 23:00 itibariyle kapatırdı ve götüyle içenleri mekandan kovacak kadar da prensip sahibiydi.
    bahsi geçen gazino tarzı işletmelerin şehir merkezinde kötü izlenim yarattığı ise doğrudur. ancak üniversite'nin açılmasını takip eden ilk beş sene içerisinde sosyal hayat biraz canlanıp daha kaliteli mekanlar açılmaya başlasa da, bu hareketlenme talihsiz bir döneme rastladığı için yavaşlamaya, hatta son zamanlarda gerilemeye bile başlamıştır. büyüklüğüne oranla, uşak da son yıllarda ciddi göç almıştır. düşüşte olan eğitim seviyesi ve bozulan sosyal yapı, bazı bu tarz mekanların kalitesizliği ve dar vizyonuna tuz biber olmuştur.
    hiç kimse zaten uşak'ın bir hayal kahvesi, bronx, kafe pi veya dorock çıkarmasını bekleyemez; ancak, en azından benim bildiğim çevrede, gerçekten uşak'ın çehresini değiştirmeye çalışan ve kaliteyi artırmak isteyen insanlar da var. fakat yine söylemeden edemeyeceğim. türkiye git gide daha çok muhafazakar bir toplum haline geliyor ve farklı yaşam tarzlarına müdahale her geçen gün daha çok artıyor. ne yazık ki uşak olmuş, bayburt olmuş, çorum olmuş farketmiyor; istanbul'da bile gidişat bu yönde maalesef. toplum hoşgörüsünü yitiriyor ve artık çoğunluk olan zihniyet azınlığı dışlamaktan ve sosyal çevrelerini dahi yok etmekten çekinmiyor.

    bu olay aslında uşak'ta ve tüm türkiye'de gerçekleşen dönüşümün onlarca yansımasından sadece bir tanesidir, üzücüdür.

  • 27 temmuz 2017 istanbul yağmuru

    galiba helak oluyoruz, çok heyecanlıyım.

  • cem kaya

    kendisi az önce cnn türk'te mussolini ve hitler örneklerini vererek başkanlık sisteminin parlementer sisteme göre daha avantajlı olduğunu anlatmaya çalıştı, ancak başaramadı. bu diktatörlerin parlementer sistemden çıktığını söyleyerek parlementer sistemi kötüledi ancak lafın reisine gittiğini farkettiğinde artık çok geçti.

    tipik bir akp'lidir, fikri de yoktur bilgisi de yoktur.