nobetci cizici7
profili

  • köpekler tarafından parçalanan 8 yaşındaki çocuk

    avcı toplayıcı toplumlar bile çocuklarını yabani hayvanlardan daha çok korumuşlardır herhalde. bu çocukların kanı bu sorunu bu hale getirenlerin de, çözülmesine engel olanların da ellerinde..

  • covid aşısı olmam diyen insan

    gerekçesine göre mantıklı da olabilir gerizekalı da olabilir bu insan.
    eğer çip, mip, hepimizi öldürecekler matmazel vs diye sayıklıyorsa bingo! o bir gerizekalıdır.

    ancakkk; bu aşılar çok kısa sürede üretildi, aceleye geldi, aşı karşıtı değilim ama bu pandemi sürecinde dsö bir çok hatalı karar verdi. bilime saygım sonsuz ama; sağlık sektörü paranın köpeği olmuş, ben bu aşılara yeterince güvenemiyorum diyorsa sonuna kadar haklıdır. ben yine de normale dönebilmek için bu riski alıp aşı olacağım.

    ama aşı olmayanı da yaptırımlarla, dayatmalarla cezalandırmak için önce o aşıya %100 garanti verebilmeniz lazım. aşı olmadan önce başıma geleceklerden kimse sorumlu değildir diye kağıt imzalatmanız bile yeterince ironik..

  • kredi ile ev almak vs kirada oturmak

    dinlemeyin özgür ruhlu evsiz kiracıları. 15 yıldır kira ödüyorum. güncel rakam üzerinden 1000 tl x 12 x15 = 180 000 tl ederi var. çöp oldu gitti. köpek gibi pişmanım 100 000 tl ye sıfır evleri kredi korkusundan kaçırdığıma.
    şimdi yırtınıyorum uygun bir ev bulursam deneyecem arkadaş ödeyemezsem de satar kapatırım krediyi. zararım olursa da oturduğum ayların kirasına sayarım.

    ha siz kira vermeyip mağarada yaşıyorsanız devam edin zaten.

  • 28 haziran 2017 13 günlük bebeğin açlıktan ölmesi

    katil bir anne babanın masum kurbanı olan bebeğin başına gelen acı ölüm. vay arkadaş bizim ayıbımızmış, ülkemizin ayıbıymış bu. evet çok ayıbımız var ülkecek, ama bu onlardan değil.
    bu işin tek sorumlusu her şart altında ilkel hayvanlar gibi çiftleşen, ama o hayvanlar kadar yavrusuna sahip çıkmayan anne babadır.
    vahiy mi inecekti hayırseverlere orada bir bebek var, annesini ememiyor diye? doğumu hastanede yapmayı biliyorlar, ama bebeklerini hastaneye götürmeyi akıl edemiyorlar mı? doğurmaya gittiği hastaneye başvursa yine çözülürdü sorun. 13 gün boyunca yavrucağın fotosentez mi yapmasını beklemiş aile acaba?

  • whatsapp'ta son görülmeyi kapatan insanlar

    lanet olasıca telefonu ve whatsapp'ı hiç susmayan insandır belki de.
    siz sadece sevgililerinize hesap vermek için kullanıyor olabilirsiniz ama; whatsapp artık iş hayatına da girdi. evrak alışverişi vs. dönüyor whatsapp'da.
    sonra münasebetsiz saatlerde gereksiz iş görüşmeleri yapmak için " 3 dakika önce çevrimiçiymiş demek ki müsait" kafasında hanzolara cevap yazsan bir dert, yazmasan bir dert.

  • lideri kemal kılıçdaroğlu olan kitle

    liderinin kıçının kılı olanlara dert olmuştur.

  • 2017 maaş zammı oranları

    görüyor ve artırıyorum. zamsız 3. yılıma içerde kalan henüz alamadığım 2 aylık maaşımla girdim. en mağdurunuz benim.