sade domates tantuni12
profili

  • kediye köpeğe çocuğum diyen tip

    benim de dahil olduğum tiptir.
    samimiyetle şunu söyleyebilirim ki eskiden kedi/köpek sahiplerinin evcil hayvanlarını evladı yerine koymalarını ben de abartı bulur, mübalağ yaptıklarını düşünürdüm fakat 9 aydır bizimle ikamet eden tekir cinsi kedimiz* bana resmen evlat sahibi olmadan önceki fragmanı yaşattı. o kadar değişik ve güzel bir his ki tarifi mümkün değil. eskiden benim için tüm kediler kediydi. artık her kedinin ayrı karakteri olduğunu keşfettim. benim kedimin de karakterini, duygu durumunu hareketleriyle gözlemleyebildim. çok garip bir his ama gerçekten insan evladı yerine koyuyor ve onun karakteristik gelişimini izlemekten büyük keyif alıyor. bu yazım da pamukçuğuma gelsin.

    edit: keşke bazı insanlar da kedilerin gösterdiği karakteristik olgunluk gelişimini gösterebilse. yedisinde neyse yetmişinde de aynı olan insan kedilerin yanında daha kedi kalıyor.

  • 5 ağustos 2021 ziya selçuk'un istifa etmesi

    o değil de şaka maka ciddili olarak görevden affını isteyen ve görevden affı kabul edilen tabiri nedir? ciddi ciddi resmi yazışma dilinde de kullanmaya başladılar. çok ilginç gerçekten. istifa etmek tabirini kullanınca istifa eden kişi kendisine muhalifmiş izlenimi verecek sanıyorlar da bu yüzden mi kullanıyorlar diyorum ama görevden affını isteyen kişi tabirinde de zaten birtakım sorunlar yüzünden görevden affını istiyordur. ha ama görevden af istemek saygısızlık olmadan rica ederek ayrılmak anlamına geliyor şeklinde mi düşünülüyor bilmiyorum fakat gerçekten oldukça komik bir görüntü meydana getiriyor. benden söylemesi.

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    nüfus azaltımı için küresel bir oyun varsa bile bu aşı olanlar için değil, aşı olmayanlar için diye düşündüğüm aşıdır. aşı olmayı reddeden kitlenin cehaletini ben biliyorsam üst akıl dedikleri insanlar da biliyordur. ortaya bir hastalık çıkar, ardından aşısını çıkar. aşı olanlar über zeki olmasa da ortalama zekaya sahip insanlardır, onlar neslini devam ettirebilir. aşı olmayanlar ise ortalama zekanın altında insanlardır. bunların kaybı çok da önemli değil. hem dünya nüfusunun zeka düzeyi artar hem de nüfus azalıp kaynaklar yeterli hale gelir. aşı olmayanlar bu planın aşı vurularak yapılacağını sanadursun.

  • 17 mayıs 2021 memleket partisi'nin kurulması

    seçim gecesi gibi artık sağır sultanın bile duymaktan bıktığı şeyleri bir kenara bırakıyorum ve ince'nin apaçık yalancı ve koltuk sevdalısı bir insan olduğuna kendi söylemleri vasıtasıyla emin oluyorum. kendisi cb adayıyken cb olamazsam genel başkanlığa aday olmayı düşünmüyorum dedi mi? dedi. üstüne genel başkan adayı oldu mu? oldu. ardından seçilemeyince siyasetle artık işim olmaz memleket hareketi ile insanlara derdimi anlatacağım dedi mi? dedi. ardından yine u dönüşü yapıp siyasete devam ederek partimden istifa etmem mücadelemi parti içerisinde yaparım dedi mi? dedi. şimdi parti kuruyor mu? kuruyor. bunlar şu an aklıma gelenler. geçmişi tezatlıklarla dolu birisine zaten katlanıyoruz. ikincisine lüzum duymuyorum.

  • ekşi itiraf

    hayat arkadaşımı sözlükte bulduğum için ekşi'ye bir itiraf borçlu olduğumu düşünüyorum. bu yüzden kendime göre özel bir yanı olan 1000. entry'mi hem bu itirafa hem de teşekkür mahiyetinde ekşi sözlük'e ve bana katlanmasına hala şaşırdığım güzel hayat arkadaşıma ithaf ediyorum.

    yanlış hatırlamıyorsam sözlüğü 2007'den beri okuyorum. o zamanlar 13 yaşında bir ergen olmamdan dolayı sözlüğü genellikle ödevler için kullanıyordum. malum o zamanlar internet bu denli derya deniz değildi ve sözlük de xxx kim aq bakınızlarından ziyade bilgi entry'lerinin yoğun olduğu bir mecraydı.

    2012 gibi üye olmaya karar verdim. üye oldum. ben üye olur olmaz yazar olunan bir yer sandığım için ilk şoku çaylak olmamla yaşadım. ardından yine ergenlik siniri ve öz güveniyle beni nasıl yazar yapmazlar şeklinde düşünerek* o zamanlar itü sözlük'e geçiş yaptım. birkaç günden sonra orada yazarlığım onaylandı. orada bir hayli yazarlık yaptım. toyluğumu orada atlattım. daha sonra dünyaya açılıyoruz diyerek instela olmaya karar verdiklerini açıkladılar. gel gelelim ki bizim eve bile açılamadılar. instela olduktan sonra da bir müddet devam ettim yazmaya.

    daha sonra yavaştan ergenlikten çıkış, birey oluş süreci geçirirken ve geçirdikten sonra ekşi'ye tekrar dönüş yapmak istedim. bu dönüşüm de 2015'e tekabül etti. 2015'de dönüş yaptığımda 2012'de açtığım üyeliği unutmuştum. mecburen tekrar bir üyelik açmak durumunda kaldım. şu an hali hazırda kullandığım hesabı açıp sıra beklemeye başladım. 1 senenin ardından 2016 sonbaharında yazar oldum.

    yazar olduktan sonra da küçüklükten beri süregelen yazma isteğimin hala durmak bilmeksizin devam etmesinin de vesilesiyle sürekli yazmaya devam ettim. ilk başlarda gözümdeki ekşi imgesi hala 2007'de tanıştığım ekşi ile aynı olduğu için sürekli bilgi entry'leri girmeye, kendimi bu yönde biraz da kasıntı bir şekilde zorladım. daha sonraları artık yalnızca ilgi alanlarımın olduğu konular hakkında kah bilgi kah eğlence odaklı yazılar yazmaya karar kıldım.

    gel zaman git zaman ekşi'de çaylaklara mesaj hakkı verildiğiyle ilgili bir duyuru okudum. ilk haberi okuduğumda açıkçası biraz kıskanmıştım. malum, bizim dönemimizde çaylakken kimseyle iletişime geçemiyordun. kendi kendime yaşlı dedeler-nineler gibi "şimdiki çaylaklar ballı" diye iç geçirip çaylaklara mesaj hakkı verillmesi başlığında esprili bir dille entry yazdım. ardından bir adet yeşilim yandı. o yanan yeşilin nereden bilebilirdim ki benim hayat arkadaşım olabileceğini...

    benden 5 yaş küçüktü. bir nevi kendi ergenlik dönemimdeki çaylak hevesim aklıma geldi. onda da o heves vardı. yazar olamamanın şirin isyankarlığı, bir ton yazar imla kuralı bile bilmemesine rağmen ben nasıl yazar olamıyorum tripleri vs. derken kendisiyle saatlerce sohbetler ettim.

    gel zaman git zaman kendisiyle konuşmanın beni çok mutlu ettiğini fark ettim. onunla konuşurken kendimi çok rahat ifade edebildiğimi, ifade edemediğim zamanlarda dahi onun esasında benim ifade edemeyip anlatmaya çalıştığım şeyleri anladığını fark ettim. bu duygu her insan için bulunmaz bir nimet. sizi her koşulda ve her halükarda anlayan, anlayamasa dahi anlamak için çaba gösteren, bazı konularda anlamak istemese de "itin hatırı yoksa sahibinin hatırı vardır" misali anlamaya çalışıp anladıktan sonra onaylamadığını kırıcı olmayan bir dille size anlatan birisini bulmak; hem de ekşi sözlük gibi imkansız olarak gördüğüm bir yerde karşılaşmak, bende, hayatta tüm şansımı burada kullandığım inancı oluşmasına sebebiyet verdi. olsun. insan zaten daha ne ister ki? hayattaki tüm şansımı bir şans bularak harcadım. oldukça memnunum.

    artık ekşi sözlük'ten tanışıp nişanlanan kervanına ben de katıldım. ileride evlenen kervanına da katılacağız. eskiden sözlük duyurularında "ekşi'de tanışıp evlenen xx-yy yazarlarımıza mutluluklar dileriz." şeklinde bildirimler düşerdi. şimdi pek düşmüyor. artık evlenen yazarlar mı yok ya da sözlük mü bu haberleri duyurmuyor, bunu yakında öğreneceğiz.

    1000. entry'm buradan, beni her koşulda seven, destekleyen, beni her zaman anlama gayretinde olan güzel sevgilim @ateskadehi'ne ve beni dünyaya düşmüş melek tanesiyle tanışmama vesile olan @sozluk'e gitsin. her şey için çok teşekkürler sözlük. sayende diğer yarımımı buldum ve 3 yıldır tamım.

    edit: kendisi 2018'de tanışmamızdan bu yana hala çaylaktır. fazla üstüne gitmeyelim.*

  • 22 haziran 2018 sırbistan isviçre maçı

    spikerin ekşi'yi okuyup hatalarını düzelttiği maçtır. bunu okuyorsan öksür.

    edit: öksürdü

  • 16 yaş kıza erotik mesaj atan yayın yönetmeni

    16 yaşındaki kızı da, yayın yönetmenini de allah bildiği gibi yapsın. yeter artık bakın elim ayağım titriyor. bu ülkede kimseyi savunmayacağım. bu ne yav yeter! 16 yaşındaki kız da aptal değil. siz gidip mesaj atsanız size engeli çakar. herifle masturbasyon yaparak konuşuyor. fantezi kurmuşlar köle-efendim diye. kimi savunacaksın burada. boş yapmayın.

    edit: bana "çocukları sizin gibilerden uzak tutmak lazım" diye mesaj atarak yazdığım yazıdan çocuk siken bir pedofili olduğuma kanaat getirenleri de sikeyim.

  • bakire misin diye soran erkek iticiliği

  • ekşi sözlükçüler delikanlıysa adlarını açıklar

    my name is barry allen and i'm the fastest man alive. when i was a child, i saw my mother killed by something impossible. my father went to prison for her murder. then an accident made me the impossible. to the outside world, i'm just an ordinary forensic scientist, but secretly i use my speed to fight crime and find others like me, and one day i'll find who killed my mother and get justice for my father. i am the flash.

  • taylan yıldız

    röportajında kendisine yöneltilen "sahiden söylenildiği gibi dâhi misiniz?" soruya "kendime ilgili böyle konuşamam" diye cevap vermiş insandır.

    ben olsam "tabi dâhiyim aq ben dâhi değilim de sen mi dâhisin? aç bak bir cv'me köpek" derdim. bu yüzden dâhi değilim galiba.

  • onemliuyarilar

    beyler durun ben bu işi başından beri bilen bir insan olarak masaya yumruğumu vuruyorum.

    birincisi bu arkadaş zannettiğiniz gibi kendi kendine kampanya falan başlatmadı. yazarların hayallerini gerçekleştiriyoruz başlığında herkes kendi hayalini yazıyordu. bu arkadaş da "annem hasta, evini yeniletip son zamanlarında mutlu şekilde evinde yaşaması şu anlık en büyük hayalim" diye bir entry yazdı. bazı sulugözlü yazarlar da dayanamayıp önemliuyarılar'a yardım ediyoruz başlığı açıp kampanya başlattı. adamın burada ne dolandırıcılığı kalmış, ne jet fadıllığı. adamın tek günahı bir hayal başlığı altına hayalini girmesi. ha derseniz ki "e ulan kampanya başlattıkları zaman çıkıp diyemez miydi benim zaten gelirim var gerek yok" diye açıklama yapmaya. diyebilirdi ama demek istememiş demek ki. uzatmayın pezevenkler.

  • başkanlık referandumundan en az %53 hayır çıkması

    mhp'nin parti olarak anayasa değişikliğini desteklemesine rağmen bir mhp'li olarak mhp'lilerin değişikliği desteklemediğini bilmeyenleri görmemizi sağlamış umuttur.