xixcq14
profili

  • hahahahahahahahahaha

    bende bu başlığı arıyordum.

    fenev çomarları online mı ?

  • sahte parfümü duty free diye satan dolandırıcı

    ülkenin kerizi bol ne yaparsın.

  • 15 temmuzu ulusalcı laik bir kesim yapmış olabilir

    beyler ümmet yine dönüyor galiba.

  • türkiye iran olur mu

    iran'dan beter olduk lan.

  • kazakistan'ın türbanı yasaklaması

    kazakistan'da yetkililer, kadınların kamu alanlarında başörtüsü ve çarşaf giymesini yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

    kazakistan din işleri bakanlığı yetkilileri sputnik kazakistan'a demeçlerinde, kamu alanlarında başörtüsü ve çarşaf giyilmesinin yasaklanmasını, reşit olmayanların dini faaliyetlere çekilmesinin önlenmesini ve ateistlerin haklarının korunmasını içeren bir yasa taslağı üzerinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.
    din işleri bakanı nurlan ermekbayev ise söz konusu yasanın ülkenin geleceğinin güvenliği için gerekli olduğunu savundu. ermekbayev'e göre, bu yasa ‘insanların radikal dini hareketlerden uzak durmasına yardımcı olacak.'

    daha önce kazakistan devlet başkanı nursultan nazarbayev'in, kadınların yas dönemleri dışında siyah giysiler giymesini yasaklamayı planladığı öğrenilmişti. bu plan, nazarbayev'in ‘araplara özgü siyah giysiler giymenin kazak geleneklerine uymadığı' yönündeki düşüncesiyle açıklanmıştı.
    link.

  • beşiktaş'ın şampiyon olması için gerekenler

  • vw passat'a 262.400 tl vermek

    almanya'da türkiye'ye satılmayan sadece almanların kullanması için yapılan (r-line) versiyonu var ki . o bile 30.000 euro'lara satılıyor. siz iyice kafayı sıyırmışsınız. size müstenhak.

    link.

    normal olanları ise 20.000 euro civarı satılıyor. bir alman'ın yıllık kazancının yarısı yani.

  • izmir halkı neden yunan işgalini durduramadı

    çünkü istanbul'da osmanlı evladı bir padişah vardı.

    14 mayıs 1919’da ingiliz, fransız, amerikan ve yunan donanmaları izmir limanına girdiler. ingiliz amiral galdrop 17’nci kolordu komutanlığına verdiği notada “mütarekenin 7’nci maddesine göre izmir istihkamları ile civarındaki arazinin yunanlılar tarafından işgal edileceğini ve mukavemet olunmamasını bildiriyordu. bu nota üzerine telaşa düşen kolordu komutanı ali nadir paşa istanbul hükümetine vaziyeti bildirerek fikirlerini sordu. osmanlı harbiye nazırı verdiği cevapta: “amiral galdop’un bu teklifi mütareke şartları icabı olduğundan muvafakat edilmesi tabii olduğu”nu bildiriyordu. yunan işgaline karşı ilk hareket izmir türk ocağı’nda toplanan gençlik kitlesinde görüldü. işgalden bir gece evvel cephanelik yağma edilerek halk karşı koymaya hazırlandı. izmir kan dökmeden yunanlılara teslim edilmeyecekti.

    tanim ; direnememişlerdir çünkü tüm orduları terhis edilmiştir.

  • akp'li il-ilçe yöneticisi 800 kişi hakim yapıldı

    chp istanbul milletvekili barış yarkadaş, önceki gün akp'li sekiz yüz avukatın hakim olarak atandığını açıkladı. yarkadaş, atanan isimlerin birçoğunun il ve ilçe yöneticisi olduğunu söyledi.

    adalet bakanlığı'nın "avukatlıktan hakemliğe geçiş sınavı mülakat sonuçları" önceki gün açıklandı. mülakatlarda, yazılı sınavda 80'in üzerinde puan alan birçok isim elenirken, 55-60 puan alan avukatlara hakimlik yolu açıldı.

    atamalara tepki gösteren chp istanbul milletvekili barış yarkadaş "en büyük adaletsizlik adalet bakanlığı'nda yaşanıyor" dedi. akp'nin "parti devleti" kurma çalışmalarını yargı kurumlarında da sürdürdüğünü belirten yarkadaş şöyle konuştu:

    "yargı çevrelerinden edindiğim bilgiye göre, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında iç karartıcı bir tablo var. sonuçları referandumdan sonra açıkladılar... kadrolaşma tartışması yaşanmasın diye referandumun bitmesini beklediler. önceki gün açıklanan mülakat ve atama sonuçları zaten kadrolaşmayı açıkça gösteriyor. yazılı sınavda 80 puan alan avukatlar devre dışı bırakılıyor. 55-60 puan alanlar ise mülakatı geçiyor. bu kişilerin tek özelliği ise akp'de yöneticilik görevinde bulunmaları... akp, kadrolarını hakim yaparak yargıyı kontrol altında tutmak istiyor."

    yolu khk ile açtılar
    akp'nin yargıda kadrolaşabilmek için khk çıkararak kadrolaşma yolunu açtığını belirten yarkadaş, "1500 hakim açığı var denilerek sınav açtılar. ancak ne ilginçtir ki sadece 900 hakim aldılar. bunların 800'ü de akp'li" dedi.

    önceki gün atanan bazı isimleri de açıklayan yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

    "mülakata akp yöneticisi ve üyesi yaklaşık bin avukat giriyor. bunların sekiz yüzü, yazılıda düşük puanlar almasına rağmen mülakatı kolaylıkla geçiyor. aslında isimlere baktığınızda kerametlerini anlıyorsunuz. örneğin, kadir nozoğlu bu isimlerden biri... nozoğlu akp elazığ merkez ilçe başkanı... dünden itibaren artık hakim..."

    yarkadaş tespit edebildiği diğer isimleri de sıraladı:

    "bu isimlerden biri de behice çavuşoğlu... hanımefendi, akp giresun kadın kolları başkanı... ceyda bozdağ, edirne merkez ilçe başkanlığı yöneticisi ve akp edirne milletvekili aday adayı... hacer alan, ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek'in avukatı... ve bu gibi yüzlerce isim... akp, mahkemeleri adeta ilçe başkanlığı haline çevirdi. bunun acısını toplumun tamamı çekecek..."

    adalet yok
    yapılan son atamalarla adalete olan güvenin yüzde otuz seviyesinden daha da aşağı ineceğini belirten yarkadaş, "adalet yoksa hiçbir şey yoktur" dedi.

    akp yöneticilerinin en büyük korkusunun yargılanmak olduğunu belirten yarkadaş, "işledikleri suçlardan kurtulabilmek için yargıyı kontrol altında tutmak istiyorlar" ifadesini kullandı.

    akp yöneticiliği yapmış kişilerin şaibeli bir biçimde hakim yapılmasının muhaliflere gözdağı niteliği taşıdığını da belirten yarkadaş "erdoğan'ı ya da akp'yi eleştirdiği için gözaltına alınan bir kişi, bu hakimlere emanet edilecek... bu tablodan adalet çıkmaz! bu kişiler partizan gibi davranır ve intikamcı bir anlayışla hareket eder. adalet intikamın bir aracı haline gelir. işte en korkunç olanı da budur" dedi.
    link.

  • 1.3 milyon farka rağmen hile diye ağlamak

    (bkz: hem çomar hem hırsız olmak)

  • yarın kemalizm hegemonyasından kurtuluş günü

    kimse ülke batsın istemiyor , be çomarım , siz neden böylesiniz bizim sorunumuz işte tam senin gibi olan çomarlar.

    hacı şimdi sana uzun uzaya yazardım buraya , öyle böyle modern hukuk devleti , liyakat esaslı yönetim , güçler ayrılığı felan . ama artık usandık be çomarım , artık herkes bu geminin içinde dize kadar su içinde senin güverte üstünde olman ne yazık ki seni kurtarmayacak . git yarın istediğin gibi oy ver . size anlatmak sıkıldık , çünkü siz komple çomarsınız , ne yazık ki anlama yetinizi çoktan kaybetmişsiniz .

    yok diyo neden para çekiyormuşuz , fetö piçini başımıza siz sardınızda ondan dolayı para çekiyoruz. yarın öbür gün sen yine parti teşkilatından el altından yardım alırsın ama biz ne bir partiye nede bir kuruma üyeyiz. bizim sadece ailelerimiz var , sizin gibi otobüs otobüs , vampir sürüsü gibi gezmiyoruz. o gezdiğiniz otobüsler hepsi vatandaşın parası bilginiz olsun.

    18 senede kalkınma için alman yunanistan'da 14 tane havalimanını 1.4 milyar dolara alırken , sen amaçsız bir havalimanı yapmak için 25 milyar dolar harcadığını mı anlatayım .

    yoksa bayramlarda bile 16.800 araç geçen çanakkale köprüsü için günlük 40 bin araç garantili , ihale verdiğini mi anlatayım.

    yoksa 3ncü köprü yapılınca nakliyecilerin 300 lira zam yapmasını mı anlatayım , ki bunlar sadece bizim bu yakadan gördüklerimiz , kim bilir anadolu'da ne gibi katakulliler dönüyor.

    lan yine uzun oldu be çomarım . anla diycem ama , ne de olsa bu seferde dış güçler felan diycen .

  • hayır çıkınca nasıl kutlayacağız sorunsalı

    bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar.

    necmettin erbakan

  • referandumdan hayır çıkacağına inanan ekşici

    (bkz: ekmeleddin'e karşı zar zor %51 oy almak)

  • uzaylıların ilk temas sırasında kuracağı cümle

    insanlık çok geri.