kedi mi olsaymisim ben acaba5
profili

  • yenidoğan bebeğe ali ekber ismini vermek

  • çalışmayan bir erkekle evlenmek

    evde oturup ev hanımı titizliğinde temizlik, yemek yapacak, çoluğa çocuğa bakacaksa neden olmasın.

    zaten erkeğin masrafı daha az değil midir? bizim gibi abartı kuaför, bakım, makyaj masrafları yok. kılık-kıyafet desen, güzel bir gömlek ve pantolonun ortamların bir çoğunda giyilebilmesi sebebiyle, yine bizim kadar çok alışveriş yapmalarına gerek yok.

    yani aslında, kadının çalışıp eve ve ailesine bakıp kendi ekstra masraflarını da kendi karşılaması daha mantıklıdır.

    temizlikçilere, dışardan yemeklere, bakıcılara harcadığımız parayla evde oturup bu işleri yapan eşimize rahatlıkla bakabiliriz diye düşünüyorum.

  • zengin koca bulup evlenmek

    gençken hiçbir anlam ifade etmeyen bu eylem 30 yaşından sonra kulağa giderek daha mantıklı gelecektir.

    siz 20'li yaşlarda "aşık olayım yeter. isterse manavda limon satsın, ben çalışır ikimize de yetecek kadar para kazanırım. gerekirse sokakta yaşarız, birbirimize sahipken başka hiçbir şeyin önemi yok" derken 30 yaşına gelip beş para etmez adamların altında haftada 6 gün günde 10 saat çalışıp da, iki kuruşluk fuzuli alışveriş yaptım diye vicdan azabı çektiğinizde hayat kendini şöyle güzelce bir sorgulatır.

    etrafınızda zengin adamlarla/kadınlarla evlenip çalışmayan, çatır çutur koca/karı parası yiyen, buna rağmen partnerinden sınırsız saygı ve sevgi gören insanlar gözünüze gözünüze batmaya başlar.

    millet götüne desteyle koca parası sokarken, kendi yediğini içtiğini bile ısmarlatmayıp ödeyen siz, sizden iki kuruş daha fazla parası var diye evlilik sözleşmesi talep eden sevgilinizle yetinmek durumunda kalırsınız.

    siz sabahın sikinde uyanıp işe giderken zengin koca sahibi insanlar öğlene kadar mis gibi uyuyup, sporunu bakımını yapıp, akşama şıkır şıkır giyinip dışarı çıkar. sizin iş kıyafetleriyle yorgun argın katıldığınız bu aktivitelerde, kendisi de aslında çok bir bok olmayan sevgiliniz ise sizinle iki kelam etmek yerine bu hatunları kesmeyi yeğler.

    işte o anlar "sıçayım böyle hayatın içine" der ve birisiyle parası için evlenmiş kaypak insanlardan biri olmuş olmak istersiniz.

  • bana neden kardeş yapmadınız sorusuna cevap

    'sen bize yettin' demişti babamlar.

    sevinmiştim çocuk aklıyla 'benim sevgim onlara yetmiş' diye.

    uzun yıllar sonra anladım yapılan sarcasmı.

  • hollanda'nın tavrı kararsızları evette birleştirdi

    başka bir başlığa daha yazdım, yine yazayım:

    ey hollanda'da yaşayan evetçi türkler! son günlerde yaşanan ve ülkemize karşı dış mihrakların düzenlediği bu kepazeliğe tepki gösterin! o ülkeyi bir an önce terkedip ana vatanınıza dönün. burada, oylarınızla yıllardır başkan yolunda dört nala koşturduğunuz sayın tayyip erdoğan'ın kurduğu ve bütün dünyanın kıskandığı yeni türkiye'de bizimle birlikte yaşayın.

    vatandaşlık haklarınızı da, dünya liderimizi ve üstün ülkemizi beğenmeyenlere verin gitsin. azcık da onlar yaşasın o pis, domuz eti yiyen, gavur dölllerinin ülkesinde!!

    haydi aslanlarım, göreyim sizi. hollanda'ya boykot!!