gok yeleli bozkurtun avukati28
profili

  • kapitalizmin iyi yönleri

    tekelciliğin olmamasıdır. "asıl tekelcilik büyük firmalar yea" diyen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan 17 yaşındaki balon solculara kanmayın.

    15 yıl önce cep telefonu pazarına nokia, ericsson ve motorola hükmediyordu. şu anda hiçbirinin esamesi okunmuyor. apple ve koreli şirketler geriden gelip tekeli kırdı mı? kırdı. 1970'lerde amerikan ve alman arabaları piyasaya hakimdi. 80'lerde japon, 90'larda kore firmaları bu tekeli kırdı mı? kırdı.

    amazon dediğin şirketin zaten 20 yıllık tarihi var. adamlar ufak bir kitap satıcısıyken milyar dolarlık şirketleri geriden gelip geçti mi? geçti. 10-15 yıl önce uber mi vardı? taksicilerin tekelini nasıl kırdı? airbnb otellerin tekelini nasıl kırdı? koskoca sears neredeyse tekel durumdayken nasıl iflas etti? netflix nasıl geriden gelip blockbuster ve tv kanallarının tekelini kırdı?

    gerizekalı solcu romantiklere kalsaydı bu şirketlerin hiçbiri yükselemeyecekti çünkü mevcut büyük şirketler bunları ezecekti.

  • madem solcular çok zeki neden iktidar olamıyorlar

    türkiye'de solcu mu var da iktidar olsun?

    bu ülkede kendine solcu diyenlerin çoğu ya etnik azınlık milliyetçisi (kürt milliyetçisi), ya ortamlarda "putin siker" diye dolaşan rus hayranı (çakma rus milliyetçisi), ya venezuela, küba gibi geri kalmış ülkelerin diktatör sevicisi, ya da solculukla pek alakası olmayan ulusalcı. son zamanlarda bir de can dündar gibi almanya-amerika gibi emperyalist devletleri yalayıp kendine solcu diyen tipler türedi, bunlara hiç girmeyeceğim.

    türkiye'de herkes gücü yettiğince kapitalisttir ve bu ülkenin solcusu bile aslında sağcıdır. birkaç sene önce ekmeleddin'e oy vermek içine sinmeyenlere "tatava yapma baş geç" diyenler de sözde solcu kesimdi. bu ülkede herkes çalışırken patrona, müşterilere, kapitalizme söver ama tatile çıkınca gittiği oteldeki garsonları, çalışanları ezer çünkü herkes gücü yettiğince kapitalisttir.

    bu ülkede solcu filan yok. sadece aşırı sağcı, muhafazakar sağcı, ılımlı sağcı ve liberal sağcılar var. bu ülkede ılımlı ve liberal sağcılara solcu deniyor.

    rahmetli barış manço "hemşerim memleket nire" şarkısında türk solcusunu çok iyi anlatıyor:

    kardeşlik ve eşitlik üzerine uzun uzun nutuklar çekip
    "niye senin derin benden daha koyu?" diyen çok
    kaşının altında gözün var diye silahlanıp ölüme koşarken
    "kalan dul ve yetim ne yer, ne içer?" diye soran yok

    solculuğun değerleriyle bizim ülkedeki çakma solcuların değerleri arasında alaka bile yok.

    solculuk ne der? herkes eşittir der. bizim solcular "tamam herkes eşit de ben daha eşit olmalıyım" der.

    solculuk ne der? özgürlük der. bizim solcular "benim gibi düşünene özgürlük, karşıt düşünenlere linç" der.

    solculuk ne der? bilim ve aydınlanma der. bizim solcular pkk gibi aşiretçi feodal yapıların peşinde gider.

    solculuk ne der? köylü ve işçi hakları der. bizim solcular işçilere bir zarar geldiğinde "su veren itfaiyenin hortumu sikeyim" der.

    solculuk ne der? tüm ırklar kardeştir der. bizim solcular suriyeliden girer, yahudiden çıkar, en ırkçıdan daha ırkçıdır.

  • galatasaray

    gelin itiraf edin rahatlayın: günün birinde bir türk takımı şampiyonlar ligini kazanacaksa bu galatasaray olacak.

    bundan şüphe eden var mı?

  • havadan çekilmiş norveç görüntüleri

    sakın izlemek gibi bir hata yapmayın: https://www.youtube.com/watch?v=ftlvrefta2a

  • ekşi sözlük'te baydı dedirten şeyler

    -almanya'yla ilgili istisnasız tüm başlıklarda "olmonyo bozo koskonoyor" esprisi yapılması.

    -x deyince akla gelenler, x'den akılda kalanlar tarzı başlıklar. tatlı hayat deyince aklına gelenleri veya tatlı hayat'tan akılda kalanları tatlı hayat başlığına yazacaksın kardeşim. sözlüğün olayı bu zaten. sözlük'teki her başlığı yeniden açmaya gerek yok. ben olsam bu tür başlıklar açanları direkt uçururdum çünkü sözlük'ün işleyişini anlamadıkları çok açık.

    -ınstagram başlığına her 2-3 günde bir gelinip "aslında hiçbiriniz mutlu değilsiniz, hepiniz mutluymuş gibi yapıyorsunuz" goygoyu yapılması.

    -maç başlıklarında küfür kıyamet.

    -her şeyin eskisi güzeldir kafası ve bitmek bilmeyen 90lar romantizmi.

    -aynı başlığın biraz farklı kelimelerle tekrar tekrar yeniden açılması (doğmak istenen ülkeler, keşke orada doğsaymışım denilen ülkeler, sözlükçülerin doğmuş olmak isteyeceği ülkeler...vs).

    -alakalı alakasız her başlıkta "türkiye bok gibi, türkler boktan, yurt dışı süper yabancılar muhteşem" goygoyu çevrilmesi.

    -herkesin kendini üstün zekalı ve dahi zannetmesi ve bunu güya çaktırmadan üstü kapalı söylemeye çalışması (zekiler gece uyuyamaz, zekiler mutsuzdur, zekiler yalnızdır, cehalet mutluluktur...vs).

    -bir başlıkta aynı espri ve tespitin alt alta 50 defa yapılması çünkü kimsenin daha önce yazılanları okumaması. geçen adnan oktar'ın tutuklanması başlığındaki 600 entry'nin çok rahat 200 tanesi "kedicikleri sahiplenebilirim" esprisiydi.

    -entrylerin yarı türkçe yarı ingilizce, plaza dili ve edebiyatıyla yazılması. güya plaza dili ve edebiyatının en çok eleştirildiği yer burası.

    -solculuğun "putin siker abi" goygoyuna indirgenmesi.

  • göztepe'nin galatasaray'ı şampiyonluktan etmesi

    haftalarca yok "galatasaray'ın 7 haftalık fikstürü" yok "galatasaray'ın son 5 haftadaki fikstürü" yazıp durdunuz ve hiçbiri tutmadı. şimdi de "galatasaray'ın 1 haftalık fikstürü" goygoyuna mı başladınız?

  • 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı

    büyük ihtimalle aynı evimizdeki başakşehir maçında olduğu gibi boğucu bir presle başlayıp rakibe oyun kurdurtmayacağız gibime geliyor. zaten bjk'nın hücum gücü büyük ölçüde quaresma'ya ve onun yapacağı ortalara bağlı. başakşehir quaresma'yı durdurarak (ilk maçta) bjk'nın hücum gücünü büyük ölçüde azaltmıştı ve bjk 90 dakikayı neredeyse pozisyon bulamadan tamamlamıştı. bence bu maçta alacağımız bir beraberlik bile bizi şampiyon yapar çünkü başakşehir'in önümüzdeki 4 haftada en az 1 maçta (gerçekçi olarak 2 maçta) puan kaybedeceğini düşünüyorum.

    bjk bu maçta mutlak kazanmak zorunda olduğu için özellikle erken bir gol bulamazsa maçın ilerleyen dakikalarında daha çok risk alacak ve cümbür cemaat saldırıya geçecektir. bu esnada bjk'nın hücum gücünü kırmak için hem takım savunmasına hem de tribünlerdeki bizlere çok büyük iş düşüyor olacak. istatistiksel olarak geçmişe baktığımızda galatasaray-beşiktaş derbilerinin sadece %20'sini misafir takım kazanmış (inönü'de biz veya ali sami yen'de bjk) ve maçların %50'sini ev sahibi takım alırken %30 berabere bitmiş.

    artık mayıs ayına geldik ve bjk takımı bizden daha yorgun. hem avrupa'da mücadele verdiler, hem de yaş ortalaması olarak oldukça yüksek bir ortalamaya sahipler. önceki seneler mücadele gücüyle ve enerjisiyle öne çıkan atiba 35 yaşına geldi ve haftalardır maçlarda yorgun gözüküyor. bjk'nın hücum gücünün büyük ölçüde dayandığı quaresma 34 yaşına geldi ve o da maç içinde pasif dinlenme yapmaya çalışıyor. eğer maçta son 30 dakikaya gelindiğinde bjk önde değilse son 30 dakika bjk için çok zor geçebilir. bjk için cenk gittiğinden beri kilit adam talisca. kendisi ilk yarıda çok eleştiri ve tepki aldı ama cenk takımdan ayrıldıktan sonra oldukça takımın skor yükünü çekmeye başladı. talisca her an şapkadan bir tavşan çıkartabileceği için 90 dakika boyunca hiç boş bırakmamamız gerekiyor.

    iyi bir maç olsun, sahada futbol dışında bir şey konuşulmasın ve iyi olan kazansın.

  • rusya'yı 2 saatte alırız

    saçma açıklama. red alert'te bile 4 saat sürüyor. hangi oyunda 2 saatte alıyorsun?

  • özge özpirinçci ile evlenmek vs 10 bin dolar

    tabi ki 10 bin dolar. geçen gün de "kate upton'la bir gece vs 10 bin dolar" başlığında 10 bin dolar demiştim. her başlıktan 10 bin gelse böyle böyle zengin olurum.

  • meriç aybar

    profilinde ingilizce seviyesi için "orta derece" diyor. akıllara şu karikatür geliyor:

    https://karikaturistan.files.wordpress.com/…zce.jpg

  • güzellik hariç erkekleri aşık ettirebilecek şeyler

    kültür, zeka...vs diyenlere bir çift lafım var: yav he he.

    atıyorum obez bir kız istediği kadar kültürlü olsun, isterse iq'su 200 olsun, erkeklerin %99'u dönüp bakmaz, selam bile vermez. siz ancak "ben kültüre, zekaya bakıyorum" diye kendinizi kandırırsınız. ben hayatımda bir tane bile erkeğin kadınlarda güzellikten önce başka bir şeye baktığını görmedim. kadın zaten güzel ve alımlıysa bazen zeka ve kültüre de bakılıyor ama kadın güzel değilse ağzıyla kuş tutsa erkekler ilgi göstermiyor.

    tanıdığım boğaziçi mezunu çok zeki ve her hafta bir kitap bitiren müthiş kültürlü, bir çoğunuzun burada anlattığı ideal tanımlara birebir uyan, fedakar, uysal, samimi, müzikten anlayan, dürüst, esprili, iyi kalpli bir kız var ama kız 150 kilo. bugüne kadar ömrü boyunca kimseden en ufak bir teklif almışlığı yok. obez erkekler bile obez kadınlara bakmıyor mesela. çirkin erkekler bile çirkin kadınlara yüz vermiyor. erkekler için güzellik her şeyden önce gelir.

  • istanbul'a 15 yeni üniversite müjdesi

    ben de zaytung haberlerini okuyup sazan gibi atlayanlar nerede diyordum. hepsi buradaymış meğer.

  • 3 kasım 2017 galatasaray gençlerbirliği maçı

    bjk'nin intikamını aldık. kanınız yerde kalmadı güzel kardeşlerim. ruhunuz şad, mekanınız cennet, tineriniz bol olsun.

  • ios 11

    şu anda kullanıcı sözleşmesini okuyorum. birkaç saat içinde okumayı bitirince yüklemeyi düşünüyorum.

  • türkiye'de hiç eksantrik hayvan yaşamaması

    türkiye'de yaşasalar zaten onlara "eksantrik hayvan" denmezdi. onlara eksantrik denmesinin sebebi burada olmamaları.

  • suriyeli çocuğu boğan afgan vahşeti

    dünya vahşet liginin şampiyonlar ligi gibiyiz. yerel ligde (suriye, afganistan) vahşet konusunda başarı sağlayanlar ülkemize gelerek kendilerini uluslararası arenada göstermiş oluyorlar.

  • zenginliğin ensesti meşrulaştırması

  • 19 ağustos 2017 osmanlıspor galatasaray maçı

    geçen hafta ligin en zayıf takımı kayseri'ydi bu hafta osmanlı. gelecek hafta da sivas olacak. sıralı tam liste için tıklayın:

    http://www.galatasaray.org/…8-super-lig-fiksturu/12

  • galatasaray taraftarı

    --- belgesel ---

    2008 yılındayız. bjk 5 senedir şampiyon olamıyor. bjk'nın tribün grubu çarşı kendini feshettiğini açıklıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=ovfk66g9y9i

    ertesi sene bjk şampiyon oluyor. çarşı tribünlere dönme kararı alıyor.

    daha sonra işler yine kötüye gidiyor ve beşiktaş yıllarca şampiyon olamıyor. yeni başkan fikret orman 2013'te feda sezonunu açıklıyor ve "belki yıllarca şampiyon olamayacağız" diyor. 2014'te çarşı bu kez pasolig goygoyunu bahane göstererek yeniden tribünlerden çekiliyor.

    daha sonra 2016'da takım uzun süredir aradığı şampiyonluğa ulaşıyor ve yeni stadın inşaatı da bitiyor. çarşı bu fırsatı kaçırır mı? tabi ki tribünlere geri dönme kararı alıyor.

    http://www.radikal.com.tr/…si-geri-donuyor-1524237/

    he canım he, galatasaray taraftarı iyi gün taraftarı.

    --- belgesel ---

  • istanbul'da insan gibi yaşamak için gerekli maaş

    istanbul ve insan gibi yaşamak? paradan bağımsız olarak istanbul'da insan gibi yaşanmaz. kıç kadar yere 20 milyon insan doluşmuş, nerede "insan gibi" yaşıyorsun? bu arada ekşicilerin mantığına göre insanca yaşamak = günde 3 oğün dışarıda yemek yemek, her hafta konserlere, aktivitelere gitmek, sürekli gezmek, tozmak, para harcamak, her hafta yeni kıyafetler almak, sürekli son model telefonla gezinmek, her yere arabayla gitmek, her sene arabayı yenilemek.

    sizin mantığınıza göre dünyada en yüksek refah seviyesine sahip olduğu söylenen isveç norveç izlanda gibi insanların ayda bir dışarıda yemek yediği, gereksiz yere para harcamaktan kaçındığı, işe giderken ofise evden öğle yemeği paketleyip getirdiği, 5-6 yılda bir telefonunu yenilediği, başbakanın bile işe metroyla gittiği ve vatandaşların her yere bisikletle gittiği ülkelerde kimse insan gibi yaşamıyor.

    başka başlıklarda kuzey avrupa ülkelerini öve öve bitiremiyorsunuz ama gerçekte hayal ettiğiniz hayat onların yaşam tarzının tam tersi. sizin mutluluğunuz tamamen paradan ve tüketimden geçiyor. en azından bunu itiraf etmişsiniz işte. paragöz araplardan ne farkınız var ki allasen?