mindflow11
profili

  • 18 haziran 2021 imamoğlu'ndan c.başkanlığı sinyali

    ibb başkanının orada ne işi var niye miting yapıyor diyenlere;

    1)chp'li belediye başkanları toplantısı için gaziantep'e uğramadan önce partisinin yetkilileri hatta genel başkanının verdiği sözü tutmak için iki ili ziyaret etmiş.kalabalığa da konuşma yapmıştır.

    2) zamanında sayın cumhurbaşkanının hapis cezası almasına neden olan şiir okuma eylemi ne zaman ve nerede olmuştur biliyor musunuz? ben yazayım; istanbul büyükşehir belediyesi başkanı iken siirt'te yapılan bir mitingde

    mansur yavaş'ı örnek alsın, niye hizmet yapmıyor da cb adaylığı için uğraşıyor diyenler;

    1) 2 yılda iki şehir arasındaki hizmet,icraat, proje farkı çok açık.istanbul'da popülist hizmetler değil uzun vadeli projeler ile yola devam ediliyor bunu da ekşi sözlükte anlayamazsınız ıstanbul'da yaşamanız lazım

    2) mansur yavaş da adana'da kreş açılışına gidip konuşma yaptı, gaziantep'de esnaf ziyareti yaptı.

    ekrem imamoğlu, bu ülkenin şu an en dinamik ve en başarılı siyasetçisidir. ilk günden bu yana iktidarın ve direkt cumhurbaşkanının itham ve iddiaları hatta engellemeleri ile karşı karşıya kalmış kalmaya devam ettiği.halde de tek bir.geri adım atmamıştır. cumhurbaşkanı adayı olursa da seçim ikinci tura bile kalmadan kazanacaktır.

  • 4 günde 36 milyon dolar kazanmak

    akp'li ibb döneminde gerçekleştirilebilen refah belirtisidir.

    ibb başkanı ekrem imamoğlu yeni bir yolsuzluk dosyası açıkladı:

    "kiptaş bir gün, başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım diye yönetim kurulu kararı alıyor. bir gün sonra bu arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. ertesi gün kiptaş 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor."

    kaynak

  • ekrem imamoğlu icraatlarımızla konuşuyoruz videosu

    ibb başkanı ekrem imamoğlu'nun an itibariyle youtube yayınladığı videodur.

    kaynak

    yaklaşık 5 dakikalık videoda 50'ye yakın major madde sayılmış, videonun başında ise imamoğlu ne yaptı, ancak konuşuyor tarzı konuşmalarıyla can ataklı gibi isimlerin seslerine yer vererek enteresan bir çıkış yapılmış.

    edit: (bkz: #121398920) ekrem imamoğlu entry girmiş

  • galatasaray'ın 2020 ilkbaharında şampiyon olması

    edit:mayıslar bizimdir

    (bkz: 9 şubat 2020 kasımpaşa galatasaray maçı) ile iyice kendini belli eden durumdur.

    sezon başından bu yana 2019-2020 sezonunun şampiyonluk adayı olarak tüm medya kuruluşları tarafından favori gösterilen fenerbahçe skyı tüm sakatlıklara,cezalılara ve sezon başından bu yana tüm medya organları ve kendi taraftarları tarafından bile beğenilmeyen oyununa rağmen an itibariyle puan sıralamasında önüne geçerek hedef 23yolunda bir kez daha mayıslar bizimdirdiyoruz.

    geçen sezon şampiyonluğun kesinleştiği gün: 8 de kapanır 18 de

    galatasaray ile şampiyonluk yarışına girersen: galatasaray'ın dinamikleri öyle bir devreye girer ki

    başka takımlar şampiyonluk havasına girerse: havaya girdin mi?

    galatasaray'ın 2020 yılı şampiyonluk yolundaki psikolojik tüm etkenler lehine dönmüşken peki teknik boyutu ne durumda?

    geçen sezon hemen hemen benzer bir şampiyonluk yarışı yaşanırken 21. hafta galatasaray'ımızın puanı 39 idi. peki bu sezon kaç puandayız? 39 puan.

    geçen sezon şampiyon olmak için 69 puan yeterli olmuşken: geçen sezona göre çok daha rahat bir fikstür ve çok daha geniş bir kadroya sahibiz. buradan hareketle an itibariyle psikolojik olarak arkamıza aldığımız şampiyonluk rüzgarını teknik boyutta da desteklediğimiz görülmektedir.

    peki varsayalım galatasaray şampiyon olmadı? soru:
    1)galatasaray'ın art arda3. kez şampiyon olamayıp 23. şampiyonluğunu kazanamaması mı daha büyük olay olur?
    2) fenerbahçe'nin 6 yıldır şampiyon olamayıp, 4. yıldızı 6 yıldır yüklemesi mi daha büyük olay olur?

    (bkz: ekşi galatasaraylılar etkin whatsapp grubu)

  • dursun özbek'in başkan olmasını istemiyoruz

    biz galatasaray'ı menfaatsiz sevenler olarak tamamen objektif, mali,idari ve sportif anlamda gerek geçmiş yönetimi gerek ortaya koyduğu vizyon nedeniyle dursun özbekîn galatasaray'a ve türk futboluna katacaklarının sınırlı olduğunu ve camiada olumsuz bir hava estireceğini düşünerek 26 mayıs 2018 galatasaray seçimli genel kurulunda tarafımızı dursun özbek'in başkan olmamasından yana kullanıyoruz ve buradan gerek gssk üyelerine gerekse akli selim, menfaatsiz seven büyük galatasaray taraftarına sesleniyoruz:

    öncelikle 2 aydır yaratılmaya çalışılan ozan korkutve mustafa cengizçatışmasından bağımsız şekilde dursun özbek'in seçilmemesi için şu anki şartlarda genel kurul'un seçime katılan %50sine tekrar hatırlatmak isteriz:

    sevgili kongre üyelerimiz 26 mayıs günü çok büyük bir sorumluluk sizleri bekliyor.vereceğiniz 1 oy 1 oydan çok daha fazlasını ifade edecek.sizlere şu adayın tarafındayız şuna destek olmalısınız demeyeceğiz.bu yazı karşısında olduğumuz ve sonuç ne olursa olsun karşısında dimdik duracağımız kişiye yönelik olacaktır.

    d.ö ve anlayışının galatasaray'dan neden uzak durması gerektiğine siz değerli kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza bu anlayışın ne kadar zararlı olduğunu idari , mali ve sportif başarısızlıklar altında açıklayıp seçimlere dair açıklamamızı sonlandıracağız.son olarak sayfa olarak tavsiyemiz ''ahmet'in mehmet'in adamı olmayın galatasaray'ın adamı olun.''.

    öncelikle 2.5 yıllık d.ö döneminin idari başarısızlıklarını sıralayalım:

    1)kardeşim florya'daki inşaat işlerinin başında duracak diyip abi-kardeş vizyonsuzluk nasıl olur kavramını tüm dünyaya göstermeleri.

    2)kurduğu yönetiminden 2.5 sene içerisinde 6 tane yöneticisinin istifa etmesi olayı bile d.ö ' nün idari anlamda başarısızlığını anlatmaya yeterlidir.

    3)uefa sunumunda oyunculara kestikleri 20 milyon tl'yi gelir olarak gösterip sonrasında bu parayı almamaları ve klübü 20 milyon tl zarara uğratmaları

    4)kardeşinizle beraber florya'da oluşturduğunuz futbolcuya dayalı düzenin hoca yemeye başlaması ve fatih terim'i göreve getirmenize kadar olan süreçte buna çare bulamamanız.

    5)15 temmuz fetö darbe girişiminden sonra bazı kesimler ve diğer rakiplerimizden fetöcü galatasaray algılarına prim verdirmeniz.

    6)size penguen diyen, riekerink'in kızının bir restoranda garsonluk yapan kızını haber yapan , galatasaray 11 yabancıyla maça çıkınca sokakta galatasaray'ın adı ne olmalıdır diyen kanala ciddi bir yaptırım uygulamamanız.

    7)gs tv şifresiz olacak diyip en ufak adım atmamanız. stadın çatısı kapanacak diyip bir tek girişimde bulunmamanız da idari başarısızlıkların ufak bir bölümünü kapsamaktadır.

    8)) ezeli rakibimiz fenerbahçe'yle oynadığımız ve hak ederek kazandığımız kadın basket maçından sonra federasyon görevlisinin ihmali yüzünden lynetta kizer'in lisansında oluşan sorundan dolayı sahada kazandığımızı sessiz kalmanız yüzünden masa başında kaybettirmeniz.

    9)yeğenine kurdurduğu e-spor takımıyla galatasaray'a bir branşta küme düşme lekesini sürmeniz de en büyük idari başarısızlığınızdır bize göre.

    gelelim d.ö döneminin mali başarısızlıklarına:

    1)riva-florya 1.5-2 milyar tl arası gelir getirecek en büyük projem bu olacak diyip varımızı yoğumuzu peşkeş çekmesi.

    2)tekbilektekyürek kampanyası altında 800 bin bileklik yaptırıp bunu uefa'ya proje diye sunup bu yaptırdığınız bilekliklerin yarısını zar zor satıp klübü bu projeden zarar ettirmeniz.

    3)sözleşmesinin bitimine 5 ay kalmış oyuncuya 2.5 milyon euro ödemeniz ve almanya'daki takımında 500 bin euro ücret alan oyuncuya 2 milyon euro yıllık ücret ödemeniz.

    4) uefa'ya sadece 30 milyon zarar edeceğiz diyip bunun 4 katı fazla zarar ettirip klübü uefa yaptırımlarıyla baş başa bırakmanız.

    5) 11000 tl değerindeki bilgisayarın ücretini ödemediğiniz için klübün otobüsünün bağlanması.futbolculara 7 ay boyunca tek kuruş para ödenmemesi.kadın basketbolcularımızın aylarca maaş almamasından dolayı maç ve idman boykotları.kadın voleybol takımına ödenmeyen ücretlerde mali rezilliklerinizin başka bir pencereden yansımasıdır.

    6)klübe kasa kolaylığı sağladık diyip seçimi kaybeder kaybetmez alacaklarınıza karşılık klübün gelirlerine temlik koydurup notere ödenecek damga vergisi ücretini dahi galatasaray'a fatura ettirmeniz.

    7) son olarak klübün bilançosunu negatiften pozitife çevireceğiz diyip 2.5 senede bilançoda 652 milyon tl zarar yaratmanızda biz galatasaraylılar tarafından asla ama asla unutulmayacaktır.

    8) 'hiçkimse kiralamazsa oteli ben 5 milyon euro ile kiralarım' deyip sözünü tutmaması.

    gelelim son ve en can acıtıcı bölüm olan sportif başarısızlıklara:

    1) trabzon'un paraya ihtiyacı var diyip bedavaya bırakacakları cavanda'ya 1.75 milyon euro ödenmesi.umut bulut'u bedelsiz olarak yollayıp maaşının büyük bir kısmının ödenmesi.olcan adın'ın sorgusuz sualsiz yollanıp klübe 11 milyon tl'den fazla zarar ettirilmesi.

    2) sakatlığı yüzünden bir maç oynayamayan sighortson transferi, evrakları yetiştiremediğiniz grosskreutz transferi.ingiltere 3. liginde şans bulabilen jem paul karacan tranferi de abi-kardeş özbeklerin ne kadar vizyonsuz olduklarını ortaya koymaktadır.

    3) eurocup zaferi sonrasında photoshopcu yöneticisi can topsakal'a sahip çıkıp basketboldaki tarihin en büyük sponsorluğunu bulduk dedikten sonra küçülmeye gidilmesi , ücret almadan takımı çalıştırırım diyen ergin ataman hocamızı önce taraftara yem etmeye çalışıp gönderdikten sonra photosopçu yöneticinizin dönem arkadaşı olan beşiktaşlı koça takımı emanet edip takımı play off dışında bırakacak yapısızlığı oluşturmanız

    4) sadece 500 bin euro yüzünden çok bilmiş kardeşinizin telkinlerine kapılarak moussa dembele'yi almayıp sözleşmesinin bitimine 10 ay kalmış futbolcuya 4 milyon euro bonservis 2.2 milyon maaş vermeniz.moussa dembele celtic'te gösterdiği performans sonrası bonservisini 20 milyon euro seviyelerine çıktığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

    5) futbol takımımızı teknik direktör öğütme makinesine döndürmeniz. altyapı sorumlusu olarak getirdiğiniz kişiyi bir anda teknik direktör yapmanız da bir başka vizyonsuzluk göstergeniz olarak tarihe kazınmıştır.

    6) gelecek salı transferi bititiririz diyip taraftara 2.5 yıl boyunca söylediğiniz yalanlara bir yenisini daha eklemeniz.

    7) "sabri'nin yerini doldurmak için 5 senede 30 milyon harcadık fakat 10 sene içinde hep sabri oynadı" deyip, daha sonra "ben söylemedim." diyerek inkar eden...

    8) "chedjou, muslera, sneijder ve podolski'yi satmayacağız." dedikten sonra bir yıl içinde bu 4 futbolcudan 3'ünü gönderen; burak yılmaz için gelen 10 milyon euro'luk teklifi yetersiz bulup kabul etmeyen, daha sonra gelen 8 milyon euro'luk teklifi yeterli bulup satan

    9) 17.07.2017: lucescu ile görüşmedim. tudor ile devam edeceğiz

    26.07.2017: fatih terim, milli takımdaki görevinden ayrıldı.

    27.07.2017: can topsakal, lucescu ile görüşmek için romanya'ya gitti.

    1.08.2017: dursun özbek, lucescu ile görüşmek için romanya'ya gitti....

    evet yazıyı çok uzattık ancak rezillikler o kadar fazla ki anlat anlat bitiremiyoruz. bir bu kadar daha olay var yazıya geçirmediğimiz.son söz olarak bizler ozan korkut ya da mustafa cengiz'e oy verin çağrısı yapmıyoruz.bizler sadece galatasaray'ın adamıyız.sizlere söyleyeceğimiz tek şey bu zihniyeti tarihin çöplüğüne gerisin geri göndermenizdir .

    ibra edilince sizlerle görüşüceğim diyen bu şahısla sandıkta hakettiği şekilde görüşülmesi için sizlerin ferasetine güveniyoruz. hepinize zaman ayırıp yazımızı okuduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.

    (bkz: ekşi galatasaraylılar etkin whatsapp grubu)

    ilgili flood'un tamamı: #yerindedursun

    edit: (bkz: dursun özbek'in sosyal medya operasyonu) kendisi para yoluyla sosyal medya gücünü lehine çevirmek için pek çok fenomeni ve taraftar sayfasını da yanına çekmeye çalışmış ve başaramamıştır. fakar hala bot hesapları,stepne hesapları itham ve ayrıştırma yoluna gitmektedir.

  • galatasaray'ın şampiyonluğunun engellenememesi

    (bkz: 2017-2018 spor toto süper lig ilhan cavcav sezonu) başlangıcından sonuna kadar uğraşılan durum.

    sırasıyla gitmekte fayda var:

    1) lig henüz başlamadan medya organları açık mert korkusuz gazetesihariç yapılan transferlerimize bile niye bu kadar para verildi. bu oyuncu bidon vs. tanımlamarı yaparken; rakip takımların transferlerine karşı aynı yerden bakmaktan kaçtı. transferler üzerinden bile yıpratmaya çalışan bir medyaile sezona bismillah dedik.

    2) (bkz: 20 temmuz 2017 galatasaray östersunds fk maçı) sonrası galatasaray taraftarların da pek benimsemediği ıgor tudora karşı medyanın sert tutumu altında yine galatasaray'ı yıpratmak amacıyla hareket etmesi.galatasaray'ı küçük düşürücü manşetler atarken; (bkz: 24 ağustos 2017 fenerbahçe vardar maçı)
    sonrası aynı medya organlarının benzer reaksiyondan uzak durup neredeyse aykut kocamanı övdüğü; fenerbahçe için şanşsız tanımlamaların yapıldığı gördük.

    3)galatasaray taraftarının en başından bu yana istemediği 2.5 yıl boyunca galatasaray'ın haklarını savunmak ve marka değerini yukarı taşımak yerine adeta bir kayyum yaması başkan ile galatasaray camiası içi çekişmelerin zirveye ulaşması. devlet'in istediği hamleleri yapan kendisinin ve başka organların çıkarını galatasaray'ın çıkarlarının önünden tutan bir yönetim ile sezona başlanması.

    4) sezon başında galatasaray'ın beklentilerin aksine geçtiğimiz senelere nazaran başarılı bir grafikle başlaması ilk 7 haftada 6 galibiyet 1 beraberlik ile başladığı fenerbahçe maçı öncesi ligde lider iken; kimilerini başlangıcında ve galatasaray'ın başarısızlığında rahatsız etmeyen yabancı sınırının bir anda gerek medya gerek siyasi erk tarafından sıklıkla dile getirilmesi...

    yabancı sınırı ile ilgili açıklamalar

    yabancı sınırı ile ilgili açıklamalar2

    malum galatasaray yönetiminin yukarıda yazılan dirsek ilişkileri bu konu hakkında açıklama yapmaktan geri durmasını sağlarken galatasaray taraftarı sezonun tamamında yaptığı gibi konuya el attı ve : (bkz: yabancı kuralı istemiyoruz) #yabancısınırınahayır diyerek gerekli tepkiyi koymuştur.

    5)(bkz: türkiye futbol fedarasyonu) ıgor tudor'dan memnun olmayan galatasaray'ın iletişime geçtiği mircea lucescu ile apar topar sözleşme imzalaması sonrası galatasaray'ın ıgor tudorile yola devam etmesine neden olacak bir hamle yapmış; sonrasında mircea lucescu'nun eline metinler vererek yabancı sınırı alt metni özelinde galatasaray aleyhine açıklamalar yapmasını istedi.

    lucescu'nun açıklamaları

    uğur karakullukçu'nun tepkisi

    6) (bkz: merkez hakem kurulu)'nun özellikle galatasaray'ın deplasman karşılaşmasına yaptığı atamalar: galatasaray'ın toplam 20+ puan kaybına neden olan halis özkahya, fırat aydınus, ali palabıyık,cüneyt çakır isimlerinin döne döne deplasman maçlarımıza atanması...

    ve bu deplasman karşılaşmalarında aleyhimize yapılan büyük hatalar verilmeyen penaltılar, çıkartılan kartlar: o hatalar

    7) (bkz: profesyonel futbol disiplin kurulu) kararları; sezon boyunca içeride oynadığımız her maça kafadan 45000 tl para cezası verilmesi, kötü tezahürat yokken kötü tezahüratlardan ceza almamız; rakip takım oyuncuları 43.maddeden sevk edilip 1 maç alırken; feghouli'nin olcay'ı itmesi ile maç kondisyonu kazanması gereken oyuncuya 3 maç ceza verilmesi; galatasaray yöneticilerin ses çıkarmasına alışık olmayanların burak elmas'a tweet yüzünden ceza vermesi,

    8) galatasaray'ın dönüm maçlarına gelirken yapılan açıklamalar; https://twitter.com/…pors/status/985203787601268736 yine yarın oynanacak olan (bkz: 29 nisan 2018 galatasaray beşiktaş maçı) öncesi özellikle (bkz: 21 nisan 2018 alanyaspor galatasaray maçı)'nda verilen bir ofsayt kararının medya ve beşiktaş organları tarafından sıklıkla dile getirilmesi özellikle kamere açısının nedense galatasaray aleyhine olan görsel şekilde günlerce medyada döndürüldüğü ; bu görsellerin hiçbir şekilde gösterilmediği

    yine beşiktaş maçı öncesi son tff ve pfdk kararlarının dolaylı yönden galatasaray'ı etkilemesi gözlerden kaçmamaktadır.

    bu sezon tek nefeste aklıma gelenler sadece bunlar diğer suser arkadaşlar ilave yapacaktır mutlaka. özellikle beşiktaş ve başakşehir'in açık açık kollandığı hakem atamaları, pfdk kararları, tff tavrı, siyasi erk açıklamaları, havuz medyası tavırları ile ayyuka çıkmıştır.

    fakat galatasaray taraftarı ve fatih terim'in önderliğinde yazdığınız senaryoyu sene başından bu yana boşa çıkarmanın gururuyla son 15 yılın en özel şampiyonluğunu kutlayacağız.

    edit: (bkz: ekşi galatasaraylılar etkin whatsapp grubu)

  • galatasaray

    (bkz: 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçı) öncesi hakkında detaylı bir analiz yapıtığımız takımım.

    işte 2017-18 model tudorlu galatasaray eleştiriler haklı mı doğru mu yanlış ?tüm soruların cevapları bu metinde saklı.

    maç öncesi en çok tartışılan şey galatasaray'ın hangi diziliş ve nasıl bir taktikle çıkacağıydı.bu konuda detaylı bir analiz yaptık ve galatasaray'ın bu zamana kadar yaptıkları ve beşiktaş maçında ne yapmalı sorularına yanıt bulduk ilgilisine
    sunulur:

    açamayanlar için alternatif linkler:
    1)https://docs.google.com/…nu9wihhq/edit?usp=drivesdk

    2)https://docs.google.com/…nu9wihhq/edit?usp=drivesdk

    --- spoiler ---

    https://i.hizliresim.com/lozz3a.png
    https://i.hizliresim.com/rjk69v.png
    https://i.hizliresim.com/7yn7vp.png
    https://i.hizliresim.com/pownm6.png
    https://i.hizliresim.com/g902oz.png
    https://i.hizliresim.com/9d1glo.png
    https://i.hizliresim.com/qjkjbb.png
    https://i.hizliresim.com/magojk.png
    https://i.hizliresim.com/qp3vmv.png
    https://i.hizliresim.com/xe1940.png
    https://i.hizliresim.com/oy6vep.png
    https://i.hizliresim.com/zjkan9.png
    https://i.hizliresim.com/gyap3v.png
    https://i.hizliresim.com/yzanv7.png
    https://i.hizliresim.com/6yvrm3.png
    https://i.hizliresim.com/wgvgbn.png
    https://i.hizliresim.com/3pzvar.png
    --- spoiler ---

    hızlıresimi açamayanlar için alternatif link:

    https://drive.google.com/…sbfzkkiwhguknpowmcapl1gpb

    metine ulaşamayanlar için metnin görsel hale getirilmiş hali hızlıresimlerdedir.

    (bkz: eksi galatasaraylılar etkin whatsapp grubu)

    edit:güncelleme
    edit2: kadrolar açıklandı tudor'u iyi analiz ettiğimizin resmi oldu kadro.3lü bir savunma olacak sağ ve sol tarafımız dengesi böylece sağlanmış oldu.

  • galatasaray mali yapı analizi

    hepinizin malumu galatasaray'da ilk defa yeterli sayıda divan üyesi imzasıyla olağanüstü genel kurul çağrısı yapıldı. imza atan üyelerin listesi;

    buyrun

    zamanında çeşitli hatalarda bulunan (spk'da nakli sermaya koymadan küçük yatırımcılar yatırıma zorlamak gibi), bu hatalara cevap bile vermeyen ve gs divan kurulu üyelerinin imzalarına güvenmeyen, toplantıyı ertelemeye çalışan divan başkanı irfan aktar imzaları görmezden geldi.

    bu olaylar üzerinden çok geçmeden galatasaray 9.08.2017 tarihinde faaliyet raporlarını kap üzerinden yayınladı...

    (bkz: ekşi galatasaraylılar etkin whatsapp grubu) yönetimi olarak taraftar ve yönetim bazında önemsenmeyen gözardı edilen bu raporların ne demek olduğunu araştırdık çeşitli uzmanlarla görüştük ve ortaya çıkardıklarımızı son derece açık ve kısa olarak aktarıyoruz:

    içerik

    1) mali tablolar ve bilanço

    2)hasılat

    3)satışların maliyeti

    4)finansman giderleri

    yukarıda gördüğünüz üzere 4 başlık altında analizini yaptığımız mali tablomuzun yorumlanması aşağıdaki gibidir:

    dikkatle okuyunuz!!

    bizim bu analizi yapmamızdaki amaç ne ünal aysalcılık yapmak ne dursun özbek'in şahsına bir suçlama yapmaktır.biz arma sevdalıları olarak mevcut toz pembe gözüken tablonun arkasında kara bir tablonun olduğunu ve mevcut yönetimin daha önce yaptığı hatalardan ders almaması üzerine gerek yanlış politikalarına devam etmesi gerekse son dönemine girerken paraları har vurup harman savurmasının sportif başarı getirip getirmeyeceğinin belli olmaması sonucu olarak önünü göremediğimiz bir ekonomik yapıya bürünmesinden rahatsız olmamızdır.

    not: v17'ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

    edit: twitter floodumuz
    edit2:flood

  • selçuk inan

    kendisi ne sneijder gibi alacaklarından feragat eder ne de türk takımlarıyla sözleşme yaparsa tazminat ödemeyi kabul eder...

    işte sırf bu yüzden hatta semih kaya bile olamaman yüzünden tek başıma da olsam ali samiyende topu ayağına aldığın an yuhlayacağım seni.

  • cem yılmaz'ın mizahta ağır sıçmaya başlaması

    belli bir yaştan sonra oyuncular komedi oynamak istemez.cem yılmaz'a bence drama aksiyon veya biyografi tarzı filmler daha çok yakışır hem oyunculuğunu daha net gösterir.

  • alevilerin olmadığı bir türkiye

    alevilik bu topraklarda nasıl doğdu:islamı anadoluda yaymak isteyen pirlerin türk kavimleri ile tanışması sonucu ortaya çıkan bir mezhep değil bir islam geleneği haline gelmiştir.

    bu türk kavimleri içselleştirdiği geçmişi ile islam öğretisinin şerri kanunlarını ve kuran-ı kerimin rehber görmüş ve 4 kapı 40 makamdan geçip bu dünyada kamil insan olmanın aşkıyla yaşamışlardır.

    hiçbir zaman devlet işlerine bulaşmamış pirleri ile dedeleri ile gerçek islamı yaşamak istemişlerdir.dönemin baskın rejimi bu allahtan başkasına secde etmeyen hesap vermeyen islam anlayışının yayılmasını engellemek için her dönemde katliamlar yapmış ve neticesinde anadoluda türk islam anlayışı yerini arap transferi olan emevi inancına bırakmıştır.

    şu anda yaşayan alevi dediğimiz bireyler gerçek aleviliği bilmiyor yaşayamıyor aleviliği bir mezhep ve ideoloji olarak görüyor daha doğrusu islamiyet düşmanları bu dünyanın maddi manevi yaşantısına önem verenler, batılı hristiyanlarda aynı şekilde tüm dünyanın bu islamiyet anlayışını görmesini bilmesini istemiyor ve popüler kültür ile bir kültür dönüşümü yaşatmak istiyorlar.

    kısacası aleviler olmasaydı;hakkı bu kadar iyi anlatan aşkla anlatan beyitler, deyişler olmazdı, türkler islamiyet ile tanışmazdı.

    bu islami gelenek bu topraklarda hiçbir zaman baskın iktidar tarafından istenmemiş çünkü allahtan başkasına biat etmeyen bu toplum iktidar için bir tehtit oluşturmuştur.

    şu anda alevileri bir oy potansiyeli olarak gören islamiyet düşmani ateist olarak görenler önce islamiyetin geçmişini öğrensin, kuranın sırrına erişmeye kalksın daha sonra hak mezhep ve doğru müslümanlık neymiş tartışalım.

    hipotez: bu topraklardaki gerçek türkler alevilerdir.

    edit: üzerine bir ampirik araştırma yapılsa bu topraklardaki türklerin kökeninin alevi inancında olduğunu görürdük.burada sünni kesime bir ayrıştırmada bulunmuyorum kendilerini türk hissetmek başka birşey orta asyadan göç eden kavim olmak başka birşey.fakat çıkıpta rusyadan, arap topraklarından göç etmiş atalarınızın gerçek türk ve gerçek müslüman olduğu yalanına inanmayın.zaten bu topraklardaki iktidarlar hep bu göçmen köken inancı hristiyanlık olan keaime yatırım yapmış ve emevi inancını hak inanç olarak göstermiştir.

    vücudun evini seyran eyledim
    bir köşenin yetmiş iki yolu var
    evvelinde altmışına uğradım
    on ikinin türlü türlü hali var

    yedi kapı açılır arşın katında
    dördü zahirinde üçü batında
    bir kulu var kendi iradetinde
    üç yüz altmış altı yeksen kulu var

    bir bedestanı var kırk da dükkanı
    bin alıcı bir sarraftır satanı
    dört direk üstünde on iki nişanı
    cevher satar türlü türlü lalı var

    kimse bilmez o gevherin kıymetin
    bir kalesi vardır yapısı metin
    kalenin kapısın açması çetin
    bir kilidin otuz iki dili var

    destur olmayınca ben açamadım
    ağlayup güleni ben seçemedim
    kıldan köprü yaptın ben geçemedim
    daha bundan gayrı müşkül halı var

    baykuşun deveyi sağdığın gördüm
    karıncanın göğe ağdığın gördüm
    bir anadan beş kız doğduğun gördüm
    bir babanın doksan dokuz oğlu var

    doksan dokuz oğlan ne yedi içti
    beş kızın lebinden kuvveti geçti
    oğlanın birisi deryaya düştü
    hâlâ yüzer oynar şimdi gölü var

    birinin on eri var daha kızım der
    birinin beş babası var ben öksüzüm der
    bir koyunun on kuzusu var yozum der
    o koyunun memesi yok südü var

    o koyunun südü ne tatlı, acı
    anın da ana göre vardır muhtacı
    firdevs bahçesinde üç gül ağacı
    her birinin on altışar gülü var

    ol gülün birine elim uzattım
    alma diye çağırır bir boz atlım
    bülbüllerin feryadını gözettim
    her birinin ayrı ayrı dili var

    noksani bu sırra ereyim dersen
    çârdeki masumu göreyim dersen
    îmanla cennete gireyim dersen
    cem evine diri varma ölü var

    aşık noksani