cumattack7
profili

  • sibel ünli'nin thkp-c destekçisi olması

    ulan! neye inanıyorsun bilmiyorum ama her dinde ölenden; "şeytan bile ümidi keser" derler. nesin amq evladı sen?

    gencecik bir kız, kandırılmış belli ki! kimler kandırılmadı ki zamanında! yapayalnız, çaresiz kalan insan, böyle yerlerde kendine aidiyet arar; aynı başlık sahibinin zamanında pensilvanya' daki orospu çocuğunun donunu kokladığı gibi! bu götelek piçler bir zaman soru çalıp en iyi üniversitelere girerken şimdi de halkın parasını çalıp konaklarda yaşıyorlar. ve böyle sersefil ölenlerin arkasından bok atıyorlar. bu dünyadan öyle bir git ki taneni bulamasınlar...

  • kış saati uygulaması

    cinnet vakaları artacakmış! çok da sikindesin sanki heriflerin! mekke saatine sabitlediler, diğerleri de elektrikten vurgunu yaptı. sen ister cinnet geçir ister geber umurlarında olmaz....

    edit: buyrun mekke yerel saati, avrupanın dibindeki istanbul' la aynı! arap kardeşlerimiz jetlag yaşamasın, ülkenin içine rahat rahat sıçsınlar, kabız falan olmasınlar diye alınmış karar.

  • bir ilkokulun öğretmen maaş listesi

    #68751514

    walla, pek tarzım değildir linç etmek; sözlükte o kadar öğretmen varken bana da düşmez hani! ancak;

    bu göt kırığı "okulları kapatalım evde eğitim verelim, öğremenler işsiz kalsın bla bla" diyor! sen, götü boklu veledini evde zapt edebileceksen bence de kapansın.

    amq medrese maymunu... zaten derdiniz imamınınız bu! okullar kapansın, medreselerde çoluk çocuğu elleyelim derdindesiniz!

    bu gerizekalının çocuğunu eğitmek için dirsek çürütecek öğretmene de acıdım.

    şu zavallılık örneğine bakın; bu ülke niye bu halde ibret alın.

  • 27 mayıs 2017 sözcü muhabirlerinin tutuklanması

    buram buram rövanşizm kokan tutuklamalardır

    bu arada hatırlatalım;

    boydak, fi yapı, topbaş’ın damadı, seyitoğlu baklava, bank asya ceo'su,
    ihlas holding patronu salıverildi. reşat petek, fetoşu chpli yaptı. bunları savunacak hırtlıkta olan tüm asgari ücretle yalamalık yapan trollerin simdiden;

    abv

    edit: gereksiz uzatmanın manası yok...

    edit 2: yuh ulan!

  • şenol güneş

    nasıl rezil bir adam olduğunu yine göstermiştir! 9 kişi kalmış rakibine karşı 11 kişi savunma yaparken gol yedi, buna rağmen bütün maç kendisini kollamış hakeme saldırdı.

    ben böyle çirkef bir adam görmedim! bizim ayı hatta melo bile bundan sevimli.

  • 2017 ekonomik krizi

    yazmamak için kendi kendime savaş verdiğim bir başlık haline geldi. devinim öyle bir hale geldi ki kafalar, ses çıkarmak yerine monolog halinde kakafoni oluşturmaya başladı... ocak ayında başlayan "usdtry" kuru rallisi, başlığın popülaritesini arttırınca; "sağdan soldan" duyduğunu getirenlerle karmaşa yarattı. son durumu biraz da olsa toparlamaya çalışacağım...

    öncelikle içinde bulunduğumuz süreç, kriz süreci değil! durgunluk, resesyona giden bunalım(rusya), politik tutarsızlığın yol açtığı belirsizlik (brezilya 2015-2016) daha uygun tabirler, şu an yaşadıklarımızı betimlemek için... ocak ayında gerçekleşen mini develüasyon beklentilerimizin dışında olsa da yaşayacağımız günlerin habercisi niteliğinde.

    ekonomi yönetimi ocak ayında izlemekle yetindiği pariteyi, ocak sonundan bugüne kadar kontrol altına almaya çalışıyor. başarılı olduklarını söylemek güç; ocak ayından beri usd, goü bazında %5-%10 arasında değer kaybetti. yani yeterli müdahale olsa da işe yarayıp yaramadığını test etme imkanımız olmadı. yapılanları sıralarsak; fonlama faizi 10.37 oldu ki rusya' dan bile yüksek, varlık fonu adı altında kurulan teşkilat; fon şirketlerinin döviz yatırımlarını tl' ye dönüştürdü, 3-4 hafta repo ihalesi açılmadı; bankaların döviz bozarak tl bulması sağlandı... işe yaradı mı (?) işte bu (!) büyük soru işareti; çünkü dönemsel bazda usd "tüm sınıf arkadaşlarımızda" değer kaybetti, bu yüzden ölçme şansımız olmadı...

    diğer sıkıntı borsa... bist 2 gün önce tarihi bir an' a tanıklık etti. dakikalar içinde türkiye' nin atbaşı iki hisse (trcell, kochl) %10' a yakın değer kaybedip geri döndü. kimse ne olduğunu anlamadı ya da anlamamazlıktan geldi ancak yatırımcı o dakikalarda büyük panik yaşadı; 5 dk boyunca bist işlemleri kapandı!!! sıradan bir ülkede 2 ay konuşulacak bir skandal yaşandı ancak "resmi gazeteye inanmayan dayıların ülkesinde" 1 dk bile konuşulmadı, geçiştirildi... büyük bir skandaldı; ne için ve nasıl gerçekleştiği hala muamma...

    sıradaki mevzu, faizler tabiki... ocak sonu ve sonrası mb, politika faizini arttırmadı ancak fonlama faizlerini arttırarak sınıfdaşlarının düştüğü "sinsi eko-politic" içine sürüklendi. model alması gereken son ülke; brezilya' yı takip etmesi, bizi içinden çıkılamaz bir hale sokabilir; çünkü brezilya, 2016 yılında despot bir başkanı devirip sert bir faiz arttırımı yaptı. içinde bulunduğu durum, şu an için iç açıcı değil; sadece kur endeksli bir ekonomi yönetimine sahip!

    bu yıl, 160 b $ ödememiz gereken dış borcu, 30 b $ mb rezervi ile karşılayacağız. her ay başı, yüklü ödemeler var... acil likidite sağlamak zorundayız, politikalarımız tutarsız... kimse sizin içten oluşturduğunuz faize varlığını getirmez. tutarlı olmadıkça kaybetmeye mahkumsunuz... thrust ile bir yere kadar paritenizi sürüklersiniz ancak sizin yeni osmanlıcı "çılgın fikirleriniz" matematiksel işlemleri doğrulamaz!

    uçak düşürmeyin, darbe yapacak tarikat-cemaatlere yol açmayın, pariteyi boğmayın, yabancı varlıklara güvenmeyin, üretin; üretime destek verin... başka çıkış yolumuz yok.

    yoksa bir sabah uyandığınızda bist100; 30k, usdtry; 6.10...

  • nihat doğan

    "kendisini sevmesem de ekşi sözlük hakkında söyledikleri doğru."

    demiş sperm kalıntısı... o zaman ne bok yemeye algı operasyonu yapılan siteye rank sağlıyorsun? git incisözlükte yandex linkleri paylaş amuda kalkıp 31 çek, çekemeceye falan attır.