mahmut adinda bir balik23
profili

  • çakma xenon far terör örgütü

    trafik teröristlerinin örgütü. sabahları işe giderken artık hava karanlık oluyor ve bu trafik teröristleri yüzünden araç kullanmak gerçekten işkenceye dönüşüyor. adam takmış arabasına projektör gibi far lambasını salmış kendini trafiğe. karşıdan çakma xenonlu bir araç geldiği zaman karşıdan gelen çakma xenonlu aracın ışığının parlaklığından hiçbir şey görünmüyor, çakma xenon aşırı göz alıyor. bu yüzden birkaç kez kaza tehlikesi de atlattım. bu araçlar, çakma xenon ile muayeneden geçmiyor. muayene zamanı farı değiştirip muayene sonrası geri takıyor uyanıklar. trafik polisleri bunları gördü mü cezayı basmalı.

    düzeltme: cimer'e içişleri bakanlığını seçip bildirimde bulunalım.

    cimer için şöyle bir yazı yazdım:

    merhabalar, bazı motorlu kara taşıtlarının kullanmış olduğu beyaz ışık yayan; halk dilinde çakma xenon, çakma led, merceksiz led isimi farlar için önlem almanızı rica ederim. bu ayarsız ve çok güçlü beyaz ışık yayan farlar karşı taraftan gelen araç sürücülerinin gözünü aşırı derecede almakla birlikte karşıdan gelen sürücü için ön tarafı görmek çok zor olmaktadır. bu, aşırı beyaz ışık veren farlar kazaya sebebiyet verebilir. bu farlar araç muayenesinden geçmemekte ama bu farı kullanan sürücüler muayene zamanı normal farlarını takıp muayeneden geçip sonrasında tekrar kör edici beyaz ışık yayan farları takmaktadırlar. bu konuyla ilgilenmenizi rica ederim.

    saygılarımla...

  • takip mesafesini korurken araya giren araç

    saygısız, kendini uyanık sanan, dallamanın tekidir.
    öndeki araçla gerekli takip mesafesini bırakarak ilerlerken hop araya çakalın biri giriveriyor ve üstüne bir de fren yapıyor. çünkü, soldan hızlı geldiğinden sağ şeritte bir anda gördüğü boşluğa girince yavaşlamak zorunda kalıyor. bir anda frene basması arkasındakini de tehlikeye sokuyor. arkadaki dalgınlıkla çarpsa suçlu arkadaki olacak yok yere.

  • titanic'in batma sebebi

    gemiyi işleten firmanın seyahat süresini kısaltmak için kaptana baskı yapması. gemi bu baskı yüzünden olması gerekenden hızlı gidiyordu. bu hız yüzünden buzdağı gemiye ölümcül yarayı açtı. geminin yola çıkması planlamanın gerisinde kalmıştır. başka bir etken geminin kömür depolarının birinde kömürün içten içe yanmaya başlaması ki bunu fark ettikleri halde müdahale edememişler: o şartlar altında yangına müdahale etmek imkansız gibiymiş. kömür yangını, geminin batmasına engel olmak için yapılan bölmenin zayıflamasına neden oluyor. gemi su almaya başlayınca yanan bölme basınca dayanamayıp patlıyor ve gemi kritik bölmenin kaybına dayamayıp (gemiye dolan su kritik düzeyi geçmiştir) ikiye bölünüyor.

    yukarıda yazdığım ana nedenler, diğer nedenler tali nedenler onlar da yazılmış zaten.

  • fatih erbakan'ın kuracağı partiye isim önerileri

    babadan kalan 140 kilo altını paylaşamadık kendi 140 kilo altınımı yapacağım partisi.

  • göğüs çatalına bakmayacak olgunluğa erişmek

    olgunluk değil yaşlılıktır.

  • penisini halter diskine sıkıştıran adam

    başarılı olsaydı sikiyle 2,5 kg halter kaldıran adam olarak ortamlara nam salabilirdi.

    hayat böyle bir şey işte, vezirlik ile rezillik arasında ince bir çizgi var.

  • drone için türkçe karşılık önerileri

    (bkz: recep tayyip erdrone)

  • ferhan şensoy vs yılmaz erdoğan

    ferhan şensoy tiyatrodur, yılmaz erdoğan dekor.

  • 25 kasım 2016 dolar kuru

    yemin ederim ki 4 olmasını istiyorum. bir hafta sonra 5 olsun. başbakan dün "doları fetöcüler çıkartıyor" dedi ya, dolar 10 olsun istiyorum.

    fetöcüler adi, aşağılık insanlar ama onların gücü dolara yetmez. akp nin artık kabul etmesi gerekiyor. 15 yıldır beton dikme üzerine yürüttükleri ekonomi tükendi, bitti.

  • yeşili çok istiyorlarsa ormana gitsinler

    "mal görmek istiyorlarsa izmir ticaret odasına gitsinler."

  • tarımda 400 milyar lira ithalat yapılması

    2003 - 2015 yılları arasında yapılan ithalat olayı.

    türkiye'nin tarım politikası ciddi çöküş içinde. onlarca yıldır abuk subuk gündem konularıyla oyalanıyoruz. türkiye'nin gerçek gündem konularından biri.

    (bkz: türkiye'nin tarım politikası)

  • kavgada korkutma amaçlı doğu şivesi kullanmak

    böyle bir olay var. gündelik yaşamında gayet normal diksiyona sahip bir vatandaş eğer doğudan bir şehirdense kavga başlangıcında "sean kimsan oğğluam" moduna geçiyor. belki o anın siniri ile öz kültürü bilinçaltından fırlıyor olabilir. genelde bu şiveye geçenlerin karşı tarafı yıldırma amacı güttüğünü düşünüyorum.

    ek olarak: dilin alt geriye bükülmesiyle bu şive kombine edilerek oluşturulmaya çalışılan etki arttırılır.

  • cennette başkasının hurisine aşık olmak

    gayet insani bir davranış. hurisine aşık olduğumuz kişi ile anlaşıp huri değişimi yapabilir miyiz? adam başı 72 huri var. karşılıklı birer huri değişimi sorun olmaz umarım.

  • bir salatada olmaması gereken şeyler

    (bkz: rte)

    her yerden çıkıyor efendim durduramıyoruz.

  • önce yol yapıp sonra boru döşemek

    yıl olmuş 2016... duble yolcuların üstün gayretleriyle başarılan iş.

    çok mu zor planlama yapıp önce borulama tesisatını yapıp sonra asfaltlama işini yapmak. her yeni yaptıkları yolu birkaç ay sonra kazıp yolun altına bir şeyler döşüyorlar. yol da yamalı bohçaya dönüyor.

    bu devlet memurları 15 yıldır kpss ile seçiliyor. kpss'yi kazanmak için matematik yapmak gerekiyor. kpss matematiğini yapan biri yol boru planlamasını rahatlıkla yapabilmeli. peki, sorun nerede?

  • köy enstitüsü diploması

    aşağıdaki diplomayı görünce köy enstitülerinin neden kapatıldığı daha iyi anlıyor insan.

    https://pbs.twimg.com/media/caxtvjnwyaarh1j.jpg

    şu eğitimi alan bir köylü günümüz sıradan üniversitesinden mezun birinden daha verimli olabilirdi.

    bindiğimiz dalı kesmişiz!

    düzeltme: ruhbilim dersinin içeriğini bilen varsa aydınlatsın lütfen.

  • türkiye'yi ab'ye almamak tarihi bir hataydı

    türkiye ortadoğu ile avrupa arasında tampon bir ülkeydi. türkiye'yi ab'ye kabul etmeyerek türkiye'yi tamamen radikal islamlaşma yoluna ittiler. bu durumda türkiye'nin tampon olmasının bir anlamı kalmadı. ortadoğu artık ab'nin yanı başında.

  • kız çocuğunu tesettüre alıştırmada 18 tavsiye

    tavsiye 1: onun çocuk olduğunu unutmayın.

  • cizre'de başından vurulan 75 yaşındaki adam

    bir adam.

    öyle görünüyor ki eylül 2015'de cizre'de meydana gelen töre cinayetleri, kan davası cinayetleri, her türlü hısım akraba cinayeti, alacak verecek cinayeti devletin başına kalacak.

  • güneşin hareket etmesi

    "mucizeyi inkar etmek için kopernik, galile ve kepler'in bir şempanzeden daha aptal olduğunu iddia eden suserları gösteren hareket ediş."

    mucize güneşin gökyüzünde hareket ettiğini tespit etmek değil, güneşin samanyolu galaksisi içinde hareket ettiğini tespit etmektir. bunu da kutsal kitapların hiçbiri yazmamıştır.