benim neyim eksik6
profili

  • dolar 5.5 tl'ye düşerken düşünülenler

    en son 4lerden aldığım birikimimi 7lerde bozsaymışım keşke, ama nerden bilecen amk, 6da bozup 7ye çıkışını izleseydin o zaman da çıldırırdın. dolarını bozmadığın sürece zarar etmiş sayılmazsın, karı kaçırdın o kadar.

    çıkarsa birikimim değerlenir, düşerse işlerim açılır, kazancım artar diye avutuyordum kendimi ama düşmesine rağmen kazancım niye artmıyor?
    düşsün, daha da düşsün ama niye reel sektöre hiç yansımıyor bu siyasetteki iyimserlik? bir avukat olarak niye tahsilat yapamaz hale geldik? niye tüm borçlu şirketler batık ve daha kötüsü gelecekten umutsuz? aslında dolar düşmedi de bir halüsinasyon mu görüyoruz?

  • 19 ocak 2018 iyi parti'nin 2. parti olması

    “3 partinin de oyları azalmış, hdp seçmeni iyi parti’ye mi kaymış, anket saçma” diyenleri anlamadığım anket. yahu 3 parti azalıp biri artıyorsa bu ille de “o parti her partiden oy aldı” anlamına mı gelir?

    hdp’nin sol kesiminin chp’ye kayması, ama chp’nin de atatürkçü seçmeninin iyi parti’ye kayması durumunda da bu durum oluşmaz mı? sığ şekilde yorumlamayın şu anketleri be arkadaş.

  • bedelli askerlik

    öncelikle şunu ortaya koyalım, bedelli isteyen herkesin ortak tek bir gerekçesi yok. ben benimkini anlatayım.

    27 yaşında bir avukatım, kendi bürom var. 2012de mezun oldum, tecilim 2014te bitti ve tam “artık bedelli çıkmaz” diye askere gitmeye hazırlanırken bedelli çıktı. “oha 3 yılda bir çıkıyor demek ki” dedim ve vazgeçtim. sonrasında evlendim, maaşlı olarak çalıştım uzun süre. 8 ay önce kendi büromu açtım ve biraz kısmetle çok iyi bir yabancı şirket müvekkil bağladım ve eskiden yılda kazandığımı ayda kazanmaya başladım. kazancımın tamamı faturalı yani devlete ayda 7-8 bin tl kdv ödüyorum, bir o kadar gelir vergisi de cabası.

    şimdi düşün bakalım ben bu devlete şimdi mi daha faydalıyım yoksa askere gittiğimde mi? “çıkmayacak” dedikten 1 ay sonra çıkan bedelli örneği varken buna güvenip askere gitmemekte hiçbir haklı yanım yok mu? tutup askere götürme işi kalktığına göre beni şu an askere gönderebilecek bir güç var mı? ayda 5 bin lira ceza kesse beni caydırabilir mi bu ceza?

    devleti boşverip bireysel düşünelim, elime böyle bir fırsat geçmişken, tam işleri yoluna koymuşken askere gitmem saçma değil mi? döndüğümde aç kalmayacağımı garanti edebilen var mı?

  • çarpıştığı kadını tek yumrukta deviren öküz

    tweetin altında gerizekalılara ait onlarca yorum olan olay. neymiş “şortlu olsaymış türkiye ayağa kalkarmış”, ulan gerizekalılar anlayamadınız gitti. mesele kadının şortlu olması değil şortlu olduğu için saldırıya uğraması ki saldırgan da zaten ifadesinde bunu kabul ediyor.

    buradaki başörtülü kadına başörtülü diye saldırıldığına dair bir ipucu var mı?

  • 5 haziran 2017 eskişehir'de veterinere saldırı

    sadece türkiye'de yaşanabilecek olaylardan bir diğeri. bir velet bahçedeki kediye tekme atıyor, veteriner hekim çocuğu uyardı diye önce çocuğun dedesinin sonra da babasının saldırısına uğruyor.

    daha da garip olan ise bu saldırganlardan birinin doktor diğerinin ise mühendis olması.

    siz nesiniz ki sizin yetiştirdiğiniz çocuk ne olsun.

    kaynak : http://www.internethaber.com/…si-1783222.htm?page=3

    edit: birkaç meczup saldırganların doktor ve mühendis olduğunu yazmama bozulmuş, özellikle belirtmemin sebebi nispeten eğitimli olan kişilerin bile hayvan sevgisinden mahrum olması.

  • 12 aralık 2016 fikret orman açıklaması

    yahu saçma değil mi bu uygulama, yoksa ben mi yanlış düşünüyorum? parasını verip kombine alan adamın kombinesi nasıl iptal edilir de "gel yeniden para ver" denir? yardım etmeyi çok istiyorsan kartal yuvasının bir günlük gelirini bağışla, ya da programda olmayan dostluk maçı ayarla onun gelirini bağışla.

    milletin parasıyla hayır işi mi olur, zorla hayır işi mi yaptırılır? şaka gibi memleket valla.

    not: ne beşiktaşlıyım, ne kombinem var.

    edit: kombinem olmadığı için "sana ne oluyor sanane" tarzı mesajlar alıyorum. ben mağdur olmadığım için beni ilgilendirmiyormuş. bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık öyle bir işlemiş ki bünyelere, kurtulmak çok zor bu zihniyetten. her geçen gün daha da ümitsizliğe kapılıyor insan bu insanları görünce, ama şükür ki sayıları sözlükte hala çok azınlıkta.

    savunmak içn tek mantıklı argüman şudur: "30 bin kombine var, zaten hafta içi dolmuyor, kombineler iptal edilmezse diğer takım taraftarları gelemez". evet doğru bir yaklaşım, ama o zaman da kombine sahiplerine bu maçın ücreti iade edilmeli. ki zaten %90ının o parayı tekrar bağışlayacağına da eminim. ama dediğim gibi, mesele prensip meselesi, mesele rızası ve izni dışında kimsenin cebinden 1 liranın alınmaması gerektiği meselesi, mesele el s.kiyle gerdeğe girmeme meselesi.