deli petro6
profili

  • ücretsiz olması gereken şeyler

    solculara göre herşey! hos, turkiye'deki sagcilara gore de hersey zira is belescilik olunca, ulkece ortak noktada bulusuyor herkes.

    şu başlığın entry'lerini okuyunca bu ülkeden neden bi sikim olmayacağını daha iyi anliyorum. adam su yazmis ya, su!! ulan dangalak, ulkede kuraklik var, barajlarin seviyesi dusuk ve sen su diyorsun! o suyu beles yaparsan, insanlar suistimal eder, bosa harcar. hergun arabasini yikar, bahcede hortumu acar, sabaha kadar akar. bir ay sonra susuzluktan kirilinca ben seni o zaman gorurum.

    topluma tasima demisler... 65 yas ustune beles yaptiniz da ne oldu, oturacak yer bulamiyorsunuz. bizim millet kadar belesi suistimal eden bir millet belki de yoktur. herif beles diye ekmek almaya sehrin oteki tarafina gidiyor. bir de ustune ustluk genclerden yer vermesini bekliyor. toplu tasimayi bedava yaparsaniz, ayakta gidecek yer bile bulamazsiniz.

    sozun ozu, soludugumuz hava disinda hicbir sey bedava olmamalidir! indirimli olabilir ama bedava olmamalidir zira suistimal edilir. nokta!!

  • depremde hiçbir kuruluşa maddi yardım etmeyen kişi

    linc yemeye hazirim ama dusuncelerimi yazmak zorundayim, bu kisi benim!! hatta arttirayim, son 20 yilda turkiye'deki hicbir felaket sonrasinda, hicbir kurulusa 1 lira yardimda bulunmadim. yillardan beri de yurtdisindayim ve maddi durumum da gayet iyi. simdi nedenini aciklayayim:

    sorarim size, ulan devlet ne diye var?? hepiniz soludugunuz nefes haric, her hareketinizle devlete sakir sakir vergi veriyorsunuz. 1 otomobil alirken 2 tane de devlete aliyorsunuz, 1 cep telefonu alirken 2 tane de devlete aliyorsunuz... sonra dogal afet meydana gelince hadi pamuk eller cebe... pandemi olur, hadi herkes 3-5 atsin... sel felaketi olur, hadi yine pamuk eller cebe... bu ne amk??? resmen insanlar sogusleniyor ama duygu somurusu sayesinde kimse bir sey demiyor.

    afad'a ya da kizilay'a yapilan tum yardimlar devlete gidiyor. bu kuruluslarin gorevi bu zaten. siz 10bin tl maddi yardim yapinca depremzedelere 10 bin tl fazla mi aktarilacak saniyorsunuz?? yapilacak olanlar zaten yapilacak, gelen destek paralari da hooop, cukkaya!! ayrica sizin yaptiginiz bagislar da bu hukumetin karnesine arti puan olarak yazilacak. 20 senedir iktidar olan hukumet deprem konusunda en ufak bir calisma ve onlem yapmamasini ben sorgularim arkadas, o yuzden devleti suclarim!!

    almanya'yi kiskandiran, 1100 odali saray yaptirabilen, dunyanin en agir vergilerini yurttaslarinin sirtina yukleyen, sirf oy icin insanlari 40 yasinda emekli etmeye muktedir bir devletin kendi vatandaslarindan para istemeye hakki yoktur!! isteyen istedigi yere bagista bulunabilir, buna saygi duyarim ve elestirmem ama benden zirnik yok beyler!!

    bu bagis vs konularinin 10'da 1'i kadar enerjiyi cok siki bir deprem yonetmeliginin cikmasi icin baskida kullansaniz hem sizin hem de gelecek nesillerin hayati kurtulur. tipik ortadoguluk galip geliyor ve felaket olunca aman para toplayalim, aman yardim edelime bagliyorsunuz ama sonrasi yok... 2-3 ay sonra yaz da gelince hersey unutulacak ve eski tas eski hamama donulecek. halbuki yardim cart curt diyorsunuz ama simdiki ya da gelecekteki hukumete yapi yonetmeligi icin kati maddeler ekletmeye calismayacaginiza adim kadar eminim. o yuzden son 1 haftadir yaptiginiz sey sadece olu seviciligidir. simdiki depremzedeler icin agliyorsunuz ama 10-20 yil sonraki mustakbel depremzedeler icin aglamiyorsunuz. starbucks'a taziye yayinlamadi diye cemkiriyorsunuz ama curuk yapilara imar izni veren belediyelere bu kadar ses edemiyorsunuz. hatta arttirayim, mevcut 10 ilin belediye baskanlarinin cogu seneye yeniden secilecek, hatta oylarini artiracak. hahaha, saka gibi.

    depremzedelere tabiki ben de uzuluyorum, empati yapiyorum ama kusura bakmayin, yaralari acilen sararak deprem gerceginden kacamazsiniz. 20 senedir zelzele konusunda en ufak ilerleme gostermeyen, hatta toplanma alanlarini bile imara acan, deprem vergileriyle otoyol yapan ve bununla gurur duyan hukumete parasal yardimda bulunmak, mevcut yonetmeligin devami demektir. ne derseniz deyin, ben bu iste yokum!!

  • iskandinavya topraklarından iyi film çıkmaması

    ingmar bergman'i hayatinda duymamis, cektigi onlarca basyapit denebilecek filmden bihaber cahil sanrisidir.

  • picking up girls in istanbul

    biz, erasmus'taki turk kızları avrupalı erkek görünce amı götü dağıtıyor, sevgililerin boynuz üstüne boynuz takıyor, kucaktan kucağa hoppidi yapıyor dediğimizde yemedigimiz küfür ve hakaret kalmıyordu.

    bu videodan sonra birazcık utanırsınız diyeceğim ama siz ondan da anlamazsınız.

  • kızları seks objesi olarak gören erkek

    (bkz: kafa siken meric ve kezban zirvalari)

  • kuzey kutbuna gitmek için oy desteği

    rotasiz seyyah denen dunyanin en antipatik, paragoz, cok yer gorup de hicbir sey ogrenemeyen, takipcilerine kopek muamelesi yapan, seyahatlerini ticarete doken, en ufak elestiride takipcilerini engelleyen, "dinci kanallardan namaz kilma goruntum icin para teklif edildi, ama ben kabul etmedim" palavrasiyla sekuler kesimin gozune girmeye calisan kisiye lutfen oy kullanmayin.

    tekrar ediyorum rotasiz'a oy kullanmayin, karsisinda kim varsa onu destekleyin! gozunu para hirsi buruyen, seyahligin felsefesinden habersiz bu kisiyi odullendirmeyin.

    sozlukte basligi acan kisi de onun sozlukteki kankasi, medya baglantilarini saglayan, ayni karakterde troll bir kisilik.