kitarobit4
profili

  • yazarların 2023 seçimlerinde oy verme kriterleri

    malum kişinin ya da ortaya süreceği birinin karşısında "ne" varsa, o.

    "kim" demiyorum bak.

  • #aracalmıyoruz

    doğrusu "#aracalamıyoruz" olması gereken konu başlığı.

    alırken ayrı masraf, kullanırken ayrı masraf lan...

  • bir kız bir erkekle ilgili olmayan türkçe şarkı

    (bkz: gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım)

    selahattin pınar'ın, babasının ölüm haberini alması üzerine mustafa nafiz ırmak tarafından sözleri yazılmış, bestesi de hüzzâm makamında pınar tarafından yapılmıştır. oğulun babaya seslenişidir.

    (bkz: gitme güzeller güzeli)

    mehmet erbulan, hastane odasında oğlunun yatağı başında yazmıştır. ali şenozan tarafından da bestelenmiştir. (evladı gözlerinin önünde can veren rahmetli taner şener de çok güzel okurdu bu şarkıyı). bu defa bir babanın oğula seslenişidir.

  • kış saati uygulamasının kaldırılması

    yaz saati uygulaması bitirilmeyerek normale dönülmemesi olayıdır.

    ülkenin doğusunda çok sorun edilmemiş olabilir ama batısında sıkıntı büyük.

    daha dün "sabah" servisimiz fabrikaya yaklaşmışken trafik tıkandı. menemen-aliağa yolu üzerindeyiz ve yeni foça kavşağı'na az bir mesafe kalmış. yolun üstünde önce bej rengi bir ceket gördük, az sonra da kahverengi bir şal. biraz daha gidince bir kadın ayakkabısı... biraz daha gittik, hareket eden bir ambulans, önü çökmüş ve camı parçalanmış bir özel araç, kenara çekmiş ve ağlamaklı üç adamın başında beklediği bir toros.

    trafik ışığının olmasını bırak, ışıklandırmanın bile olmadığı bir köy kavşağında, işe gitmeye çalışan bir kadın ezildi dün. haberlerde yok maalesef. bir kenara istatistik olarak kaydedildi sadece. gerekçe olarak da araçla ilgili, kadınla ilgili bir sürü şeye bağlanacaktır ama resmi olarak, yaz saati uygulaması bitirilip normale dönülmüş olsaydı o saatte aydınlık olacağı ve bunun da kaza riskini azaltacağı dile getirilmeyecek, o kesin.

    bir kadının kanı ellerinize bulaştı. kına yakın.