dembura3
profili

  • m. ince'nin göz göre göre her şeyi mahvetmesi

    16 yıllık milletvekiline akıl ve strateji dersi vermek isteyen ekşi sözlük yazarlarının son günlerde bu ve buna benzer cümlelerini çok görüyorum. kardeşim, her şeyden evvel şunu anlamanızda fayda var: her şey sizin istediğiniz gibi olamaz ve en iyisini siz bilmiyorsunuz. şu an sizlerin yapmaya çalıştığı şey, bir cumhurbaşkanı adayını hizaya sokmaya çalışmaktır. kusura bakmayın ama, 16 yıllık bir siyasetçinin yanında, bilgilerinizin ve görüşlerinizin bir sınırı var. siz bu adamın ağzından duymadınız mı, ben 2014'ten bu yana çalışmalarımı yapıyorum dediğini? duydunuz, kendisi söyledi. belli ki bu adam kendine bir rota belirlemiş, şu anda da bu rotada ilerlemeye devam ediyor. ben kendisinin deneyimine ve stratejisine sonuna kadar güveniyorum. sizlerin de bunu denemesinde fayda görüyorum.

    muharrem ince, arkasında pek büyük bir destekle çıkmadı bu yola. burada bile, eminim ki, ince'nin adaylığı belli olduğu zaman, bugün bu konularda serzenişte bulunanların birçoğu ya da bir kısmı, kendisinin adaylığına burun kıvırdı. ben çok iyi hatırlıyorum, abdüllatif şener'in nasıl da adaylık için en doğru seçim olduğunu, muharrem ince'nin bir hata olacağının söylendiğini. bugün o abdüllatif şener'in esamesi okunmuyor. neden? çünkü muharrem ince birçok insanı yanılttı bugüne kadar çizdiği görüntüyle. birçok insanı diyorum çünkü ben ve benim gibi azınlık denilebilecek bir kesim, onun neler yapabileceğinin farkındaydık. hala da farkındayız.

    her hafta ve neredeyse her gün, gittiği her yerde, söylemlerine bir-iki bir şey de olsa eklemeyi ihmal etmiyor ince. biraz daha yumuşak bir dille başladı, ama şu an söylemleri sertleşti. niçin peki? çünkü dananın kuyruğunun koptuğu zamanlara girdik. artık herkes sesini yükseltecek ve birbirini alt etmeye çalışacak. muharrem ince gerek mizahi yönünün güçlü olmasıyla, gerek de kıvrak zekasıyla bugüne kadar fazlasıyla iyi yönetti bu durumu. artık bugünlerde böyle bir strateji izliyor, izlemek zorunda. beğenseniz de beğenmesiniz de durum bundan ibaret.

    uzun lafın kısası, muharrem ince'yi adeta sizler yaratmışsınız gibi davranıyorsunuz, lütfen böyle davranmayın. sizlerden çıkan ve beğendiği fikirleri zaten dile getiriyor. ama tamamen söylemlerinizle hareket etmesini de beklemeyin. onun da kendisine göre bir yolu olduğunu unutmayın. ve en önemlisi, mayıs ayından önce hiçbir umudu olmayan sol'a yakın seçmenin, bugün bir umudu olduğunu unutmayın. o umudun adı da muharrem ince.

    müsterih olun. kazanacağız.

  • whatsapp

    insanların yapış yapışlıktan öldüğü uygulamalara bakıp: ''bana ne bana ne ben de yapçam'' moduyla hazırlanan son güncellemesini, kullanıcılarına sunmuş olan iletişim ağı.

    güncellemeyi gördükten sonra akıllara büyük duayen aleksandr puşkin'in şu cümlesi geliyor:

    ''çünkü onlar her kuşu sikmişti ve geriye bir tek leylek kalmıştı...''

  • westworld

    hayranlığın yol açtığı şaşkınlık yahut şaşkınlığın uyandırdığı hayranlık. tahayyür.

    --- spoiler ---

    görkemli ed harris, birinci sezonu tek bir anla özetliyor. söylenecek çok şey var mı? var. ama şu sahne sanırım beni bundan alıkoyuyor biraz. bu denli ufak ve yalın bir mimik, bir bakış, geride kalan 10 bölümü ve tonla dakikayı nasıl bu derece iyi anlatır, inanın bir fikrim yok. ama oluyor işte. tarifsiz.

    --- spoiler ---

    yapmayın böyle diziler. zira yarattığı boşluğu doldurmak çok zor oluyor.