tsubasa ohzora15
profili

  • aylık 450 bin tl maaş+araba+şoför+sekreter

    arada bir patlatma karşılığı değmez.

  • 13 haziran 2022 anadolu efes fenerbahçe beko maçı

    fenerbahçe en başarılı türk futbol kulübü olmayabilir, en başarılı türk basketbol kulübü olmayabilir, en başarılı türk voleybol kulübü de olmayabilir.

    ama şurası gerçek, türk sporu : fenerbahçe vs diğerleridir.

    trabzonspor'un rakibi fenerbahçe'dir.
    galatasaray'ın rakibi fenerbahçe'dir.
    beşiktaş'ın rakibi fenerbahçe'dir.
    anadolu efes'in rakibi fenerbahçe'dir.
    vakıfbank'ın rakibi fenerbahçe'dir.

    kadın basketbolunu zaten saymıyorum orada bir rakibi yok fenerbahçe'nin.

    o yüzden fenerbahçe en büyük türk spor kulübüdür ve aksi anca yukarıdaki denklemde fenerbahçe'nin olmaması durumunda iddia edilebilir.

  • mete gazoz

    şampiyon 2019 yılında socrates'in youtube kanalına konuk olmuş. kendisine "kırılma anı oldu mu" diye sorduğunda mete "2015'teki dünya şampiyonası sonrası sporu bıraktım" diye cevap veriyor. sonra annesiyle çok uzun bir konuşma yapıp bırakma fikrininden geri adım atmış.

    kendisini yetiştiren anne ve babası bu denli bilinçli olmasalar bugün mete gazoz diye birinden haberimiz olmayacaktı. bu başarıyla ne kadar gururlansalar azdır.

    bu arada aynı video'nun 8. dakikasında zehirli okun olsa kime atmak istersin diye soruluyor. mete de "atmak isterdim birine de" diyor. sunucu "söylemeyecek misin" diyince, mete "birisi diyelim" diyor.

    o birisi hakikaten de birisi sanırım. :)

  • israilli ile eşleşmemek için çekilen cezayirli

    israilli sporcu ile eşleşmemek için olimpiyatlardan çekilen cezayirli judocu olacaktı ama karakter yetmedi.

    73 kilo erkekler judo müsabakasında mücadele edecek olan cezayirli fethi nourine son 32 turunda muhtemel rakiplerinden biri israilli tohar butbul'la eşleşmemek adına oyunlardan çekilmiş. cevap olarak da filistin mücadelesi benim mücadelemden büyük demiş. :)

    tabii uluslararası judo federasyonu kendisinin lisansını askıya almış, cezayir olimpiyat komitesi de akreditasyonunu iptal etmiş.

    halbuki olaya şu taraftan baksaymış keşke, "zulüm gören" filistin halkı adına israilliyi dövebilme fırsatı eline geçmiş, ama yok hamasi sözler sarf etmek varken ne mücadelesi allasen.

    olimpiyatlara katılabilmek belki de bir sporcunun yaşayacağı en büyük onur, fakat bu çomar gibi kıymetini bilmeyenlere verilince ortaya böyle saçmalıklar çıkıyor.

  • 12 mart 2021 ekonomi reformları

    basit usul vergilendirilenler gelir vergisinden muaf tutulacakmış, yani taksici dediğin insan 100.000 tl falan kar elde edecek ama 1 kuruş vergi vermeyecek öte yandan ücretli çalışan 100.000 tl gelir ederse bunun 3'te biri vergi olarak kesilecek. ki taksi plakası sahiplerinin 100.000 tl'den fazla kar ettiğini biliyoruz, sırf o plakalar 2-3 milyon tl.

    vergi yükü yine ücretlilerin üstünde kalmaya devam edecek. valla müthiş reformlarmış.

    edit: az önce bloomberg ht'de nedim türkmen'i seyrettim. "bu basit usulde vergilendirilen 850 bin mükelleften elde edilen vergi geliri 228 milyon tl, o da vergi gelirlerinin yüzde 2,4'üne tekabül ediyor." dedi.

    şaka gibi ama esnaf başına ödenen vergi tutarı yıllık 268 tl. öte tarafta aylık brüt 4.000 tl kazanan bir ücretlinin ödediği yıllık gelir vergisi 6.960 tl. o aylık brüt 4.000 tl kazanın cebine asgari ücretten hallice bir para girerken, 268 tl vergi ödeyen basit usül mükellefi fiş vs. kesmeden yolunu buluyor altına arabayı çekiyor. şimdi o adama "sen 268 tl'yi de verme kardeş" diyorlar.

    850 bin kişiden bahsediyoruz, evet çok az vergi ödüyorlardı ama sonuçta ödüyorlardı ve bu kaldırıldı, bu işin oy kaygısı taşıdığını söylememize gerek yok sanırım. adamlar nasıl vergi gelirlerini azaltmadan en çok kişiye kıyak yapabilirim diye düşünmüş ve bunu bulmuşlar. reform diye buna denir işte.

  • fenerbahçe taraftarının galatasaray kompleksi

    başlık: fenerbahçe taraftarının galatasaray kompleksi
    ilk entry'nin sahibi : kaderdeki bekir
    söz konusu entry sahibinin spor kanalına girdiği entry'lere bakıyoruz, toplamda 300 küsür entry'de fenerbahçe hakkında konuşmadığı veya fenerbahçe'ye gönderme içermeyen entry sayısı 10'u geçmiyor.

    efsanesi fatih terim hakkında 3 entry'si var, gitmiş ali koç hakkında 10 entry girmiş.

    galatasaray hakkında girdiği entry sayısı 1, fenerbahçe hakkında 4 entry girmiş.

    hani başkası dile getirse bunu anlayacağım da dibine kadar fenerbahçe kompleksine batmış bir adam dile getirince pek inandırıcı olmuyor.

  • brezilya'da sinovac'ın %50.38 koruma sağlaması

    90'la başladı, 78 oldu, 65'e indi derken 50 deniyor. bu gidişle sinovac'ın coronavirüsü tetiklediği açıklanırsa şaşırmayacağım.

    edit: evet arkadaşlar brezilya'daki bulgulara göre bu aşı çok ağır ve ağır vakaları (hastaneye yatırılmanızı gerektirenler) %100, orta ve hafif vakaları %77, çok hafif vakaları %50 oranla engelliyormuş. yani muadilleri kadar etkili olmasa da genel olarak işe yaradığı sonucunu çıkarabiliriz.

    ancak burada anadolu ajansı'nın her seçimde akp'yi %90'la başlatıp akşamında %50'ye (kimi zaman %40'a) çekmesi misali her yeni açıklamada oranın daha da düşmesi komik.

  • dimitrios pelkas

    gol attı diye yazmış olmak istemiyorum ama gerçekten yukarıda yazanlarla farklı maçı izliyorum, adamın müthiş bir oyun görüşü var, kaç tane araya pas attı sayamadım.

    şut denemesi de güzel yani gole yatkın bir oyuncu, elbet o toplar da denedikçe girecek.

    1 maçta kesin bir şey söyleyemeyiz ama bence faydalı bir transfer izlenimi yarattı.

  • 20 temmuz 2020 fotomaç'ın skandal paylaşımı

    sadece fotomaç değil ki tüm turkuvaz grubu yasta, takvim'inden a spor'una, sabah'ından fotomaç'ına hepsi hüngür şakır ağlıyor. trabzonspor'un iptal edilen golünde omuza çarptığı belli olmasına rağmen nizami gol iptal oldu demişler, konyaspor'a uyduruk penaltı verildi yazmışlar, fakat ne hikmetse durum 1-1'ken trabzonspor'un kazandığı penaltıdan bahseden yok.

    valla bunların bu denli ağladığını görünce insan daha bir keyifleniyor.

  • ilave tv suriyeli mülteci sosyal deneyi 2

    bence arif 3. bir video daha çekmeli, bu sefer açarım diyenlere önce kızı gösterip tamam dedikleri an hemen arkasından suriyeli bir erkeği göstermeliler veya tam tersi önce erkek sonra kız, işte o zaman o mangalda kül bırakmayan tiplerin düştüğü acınası durumu izlemek keyifli olur.

  • ekrem imamoğlu

    tayyip erdoğan'a siyasi kariyerinin en ağır yenilgisini yaşatmış kişidir. bu saatten sonra o farkın kapanması imkansız ama bir şekilde hileyle hurdayla istanbul'u elinden almayı başarsalar bile bu değişmeyecek. tayyip erdoğan'ın o yenilmez algısını ekrem imamoğlu yerle bir etti. evet görünürde rakip binali yıldırım'dı ama istanbul tayyip erdoğan'ın gözbebeğidir, siyasi kariyerinin ilk büyük çıkışını yaptığı yerdir. ayrıca resmiyette olmasa bile fiili olarak istanbul büyükşehir belediyesi'ni erdoğan yönetmeye devam etmektedir.

    ankara'yı akp'nin adayı mehmet özhaseki olarak açıklanmasının ardından mansur yavaş'ın kazanacağını erdoğan ve çevresindekiler hariç herkes gördü, erdoğan bu durumu fark ettiğinde iş işten geçti, son bir umutla mansur yavaş'a bel altı vurmayı denediler ama tutmadı. kendilerinin bile dile getirdiği üzere ilçede akp'ye oy verenler büyükşehirde mansur yavaş'a oy vermişti. o nedenle ankara'nın kaybı akp cephesinde zaten beklendiğinden çok fazla sarsmamıştır. fakat istanbul durumu farklı.

    seçimlere 2 hafta kaldıktan itibaren seçim gününe kadar olan kısmını takip edemedim * dolayısıyla oy da kullanamadım. fakat o tarihe kadar gözlemlediğim kadarıyla koşar adımlarla gelen bir ekrem imamoğlu gerçeği vardı, adam o kadar iyi çalıştı ki adaylığı açıklandığında "eh işte oy kullansam kerhen oy vereceğim birini aday yapmışlar" derken, kendisinin çalışmalarını ve katıldığı programları takip ettikçe chp'yi buldukları adaydan ötürü tebrik edip oy kullanamayacak olduğuma üzülür hale gelmiştim. son 2 hafta da biraz duyduklarım biraz da araştırdıklarıma bakılırsa akp ekrem imamoğlu'nun kendilerine tehdit oluşturacağını yine geç de olsa anlamış, başta erdoğan olmak üzere akp'li yetkililer imamoğlu'na saldırmış. medya da elbette boş durmayıp imamoğlu'nu karalayıcı ifadelerle itibarsızlaştırmaya çalışmış, bunlardan en önemlisi ülke tv'deki o malum rezil yayın.

    (bkz: 19 mart 2019 ülke tv ekrem imamoğlu canlı yayını)

    bu yayın bir dönüm noktası oldu, bu sabah oturup baştan sona izledim, turgay güler resmen her şeyi eline yüzüne bulaştırmış. yerel yönetici adayına pkk sizi destekliyor ne düşünüyorsunuz gibi abuk bir soru sorması (öyle bir şey yok), imamoğlu alper taş'ın demirtaş tweet'leriyle ilgili olarak "kendi görüşüdür" diye belirtmesine rağmen yani katılıyorsunuz diye sıkıştırmaya çalışması, binali yıldırım'ın sözü için bu söz ajansa mı ait demesi, 30 milyon ile 600'ü çarpıp 115 milyar bulması vb. saçmalıklar yayını izleyen chp'yi boykot etmeyi düşünen chp seçmenini oy vermeye itti, eminim ki az da olsa binali yıldırım'a yakın olup da şu yayından sonra ekrem imamoğlu'na oy atan veya boş oy atan da olmuştur.

    sonuç olarak seçim 3 ay öncesine kadar beylikdüzü halkı dışında çok insanın tanımadığı ekrem imamoğlu ile türkiye'nin en güçlü figürü tayyip erdoğan'nın büyük desteğiyle yarışa giren eski başbakan ve meclis başkanı binali yıldırım arasında oldu, davut golyat'ı sapanıyla devirdi, musa asasıyla o heybetli firavunu dize getirdi. bana sorarsanız ekrem imamoğlu'nun bu başarısı davut ve musa'nınkilerden bile büyük çünkü o kişiler zaten peygamber, ekrem imamoğlu ise sadece çok çalışarak ve halkın sempatisini kazanarak insanların gönüllerini de kazanabileceklerini gösterdi.

    erdoğan'ın karizması imamoğlu karşısında fena çizildi, bir de iştirakleriyle birlikte 50 milyar tl'lik bir bütçeye sahip belediyenin rakibe kaptırılmasının maddi yönü de var, vakıflara, yandaşlara vs. aktarılan paraları geçtim, ibb harika bir propaganda kaynağıydı, adam marmaray ile erzurum'daki vatandaşa bile propaganda yapabiliyordu, o modyo tv'de her gün erdoğan gösteriliyordu. şimdi bunlar sona erecek. istanbul kendileri için hem prestij hem de maddi kayıp olacak.

    ekrem imamoğlu sayesinde de istanbul chp ve imamoğlu için prestij kaynağı olacak, biz vatandaşlar için de imamoğlu belediyeciliği çok verimli geçecek, inanmayan gitsin chp'nin ilçe belediyelerine baksın, yetmediyse gidip bir de akp'nin kalelerine baksın.

  • phillip cocu

    bu adam en az 3 yıl takımda kalmalı, bunu da rakibin bizden 5 kat fazla şut attığı maçın ardından söylüyorum.

    uzun zamandan sonra ilk defa ileri oynamaya çalışan bir fenerbahçe gördüm, düşün geçen seneki kadro bir de üstüne üstlük santrafor yok takımda. aykut'la harcadığımız zamana üzülüyorum, bir de utanmaz herifler aykut olsa fenerbahçe gol yemezdi diyorlar hala. ulan vardar'a elendik aykut'la daha ötesi mi var. vardar ulan. aykut efendinin o rezaletin ardından bırak fenerbahçe'yi teknik direktörlüğü bırakması gerekirken hala aykut diyorlar ya.

    cocu'ya güveniyoruz, cocu'nun arkasında durulursa başarılı olacağımızdan kuşku duymuyorum.

  • ahmethan köse

    en azından bundan 20-30 sene çoluğu çocuğuna "ben 20 yaşındayken robin van persie ve roberto soldado'nun önünde bir resmi maçta ilk 11 çıktım" diyecek. hangimizin böyle bir hikayesi var.

  • venezuela

    yurdum solcusuna göre zamanında petrol gelirini teknoloji, ar-ge, bilişim gibi kanallara yatırmayıp ülke ekonomisini tamamen petrole bağımlı hale getirmesinde, petrol fiyatları düşmeye başlayıp gelirleri azalmaya başladığı zaman fiyat kotası gibi üniversite 1. sınıfa giden iktisat öğrencisinin bile yapmayacağı bir karar alıp ekonomiyi darboğaza sokmasınında, sabit kur rejmi kararı alıp karaborsacılığın, temel gıdalar için bile uzun kuyruklar oluşması gibi meselelerde bolivarcı hükümetin hiçbir sorumluluğu yoktur. bunlar hep amariga'nın oyunudur.

    hele ki 2015'te meclisteki çoğunluğunu kaybettikten sonra alelalece meclisin çalıştıramaz hale getirilmesi, muhalif isimlerin hapse atılması filan bunlar da hep amerikan oyunudur. yoksa biliyorsunuz ortaokul mezunu bir otobüs şöforü olmasına rağmen solcu, devrimci, bolivarcı yoldaş maduro baskıcı bir yönetimi benimseyerek ülkesini amerikan uşaklarından korumaktadır.

    bu arada venezuelalı dostlar size sesleniyorum ne diye açız diye şikayet ediyorsunuz devrimin gerçekleşmesi için gerekirse açlıktan öleceksiniz, siz isyan ederseniz ülkenizi amerikancılar işgal eder. o yüzden 2-3 saat kuyrukta bekleyin ne olacak, elektrik kesintileri de olur öyle, mum ışığı neyine yetmiyor, açın iki kitap okuyun.

    merak etmeyin arkanızda koskoca yurdum solcusu var. her gün amerikan köpeklerine karşı yoldaş maduro'nun ne büyük zaferler elde ettiğini habersol'da okuyoruz, zaten bir diğer yoldaş kim-jong un da başta amerikan köpeği zavallı güney kore olmak üzere tüm amerikancılara ayarı veriyor, bu uğurda gerekirse kitle imha silahı kullanıp dünyayı yok edecek fakat olsun her şey nazım hikmet'te takılıp "abi solculuk harika bir şey, sevmediğim her şeye faşist ve amerikancı diyorum her tartışmanın galibi ben oluyorum" diyen türk solu ve solcusu için.

  • 18 kasım 2016 ak parti'nin saçmalaması

    (bkz: lord eddard stark mı lan o)

    hahahahah en sonunda kendi maaşlı troll'lerini bile delirttiler, ya da sümoş bunlara salık verdi gidin eleştiriyormuş gibi gözüküp iyi polis-kötü polisçilik oynayın diye de yemezler.