dantelliminnos4
profili

  • halep

    bak ben sünni kökenli ateist olarak suriye ordusunun kazanmasını istiyorum, suriye ordusunun %70'e yakını sünni, savunma bakanı türkmen, zaten esad suriye nüfusunun %80'ini tutuyor ve bunların ezici çoğunluğu sünni.

    kısacası suriye ordusunu herkes destekliyor, sünni-şii farketmez. zira suriye ordusunun elinde tuttuğu topraklarda hayat devam ediyor, okullar ve hastaneler işliyor, üniversiteler açık, ticaret devam ediyor, dışarı ile ilişkiler sürüyor. insanların suriye ordusunu desteklemesinin sebebi çok yani.

    peki diğer tarafta ne var? bu başlıkta bile gördüğümüz üzere aşşağılık bir mezhepçi it sürüsü, suriye ordusunu destekleyen herkesi alevi, şebbiha, şii falan olmakla suçluyor, yavuz'un üstüne yemin ediyor katliam için. ulan orospu çocukları, en büyük mezhepçi sizsiniz omuriliğini siktiklerim. sizin yüzünüzden bu coğrafyada 36 yıldır kan durmadı, sikeyim sizin mezhebinizi. dinini yaşamak istiyorsan siktir git yaşa, kimse senin 1400 yıllık psikopatça hayallerin için ölmek, parçalanmak zorunda değil. bu coğrafyada insanlar normal bir hayat istiyor, nasıl fransız çocuk okuluna gidip bilimle, sanatla uğraşmak istiyorsa suriyeli çocuk da, ıraklı çocuk da bunu istiyor. siktir git o şeriat denen hilkat garibesi vahşetini kendi çöplüğünde yaşa, ama evinden dışarı çıktığında bu topraklarda yaşayan herkesin düşüncesine saygı göstereceksin orospu çocuğu. bu coğrafya din denen bataklığın içinde boğuşmaktan yoruldu; 13. yüzyılda cihat batı'ya yapılırdı, bugün yan komşusuna cihat ilan ediyor bu orospu çocukları.

    halep'in kurtuluşu sadece suriye ve ırak'ı değil, ıran ve körfezi de etkileyecek. iran asla suriye'de dinsel bir dalga yaratamaz, iran'ın sahada olmasının sebebi suriye iç savaşını bir önleyici savaş olarak görmesidir. suriye düşseydi bugün iran'da iç savaş başlayacaktı. ancak laik ordunun zaferi, mollaların diktatörlüğünü de aşındıracak.

  • tarkan altın madalyon'da ansızın ortaya çıkan meme

    tarkan bizim 70'lerdeki james bond'umuzdu aslında. nasıl james bond gittiği her ülkede en az 5 hatunu düzmeden gelmiyorsa, tarkan da vikingmiş, galyalıymış, germenmiş, romalıymış ayırt etmeden hatun hoplatan bir abimizdi. ki arasak daha fazla meme buluruz bu tarkan filmlerinde.

    şimdiki tarihi kahramanımız ertuğrul anca zikir çekiyor amk.

  • cihatçıların parçaladığı devletler

    1970'lerle beraber ortadoğu ve yakın asya'da, özellikle ulusal kurtuluşçu ve sosyalist ülkeleri zayıf düşürmek için desteklenen siyasal islamcıların parçaladığı, yok ettiği devletlerdir.

    1- afganistan
    ortadoğu'nun en laik toplumlarından biriydi, 70'lerin sonunda sosyalist bir hükümet kuruldu. hükümet eğitim ve toprak reformu başlattı, medreseler kapatıldı, aşiretlerin elindeki büyük topraklar kamulaştırıldı, sovyetler birliği ile yakınlaşıldı. sonucunda 1979'da binlerce cihatçı, amerika ve batı tarafından silahlandırıldı ve 20 yıl sürecek iç savaş başladı. örneğin 1970'lerde kabil üniversitesinden bir fotoğraf. kabil üniversitesi 1992'de kabil'in cihatçıların eline düşmesi ve 96'daki taliban iktidarıyla yok edildi, 2001'de tekrar açıldı ancak şu an sadece 24 bilgisayarı var kampüsünde. afganistan'ın kişi başına geliri 1980'den bu yana asla o seviyeye ulaşamadı. bugün bırakın başı açık gezmeyi, burka ile bile gezmek yasak durumda.

    2- iran
    yine ortadoğu'nun en laik toplumlarından biriydi. şah'ın amerikancı ve kapitalist uygulamalarının sonucunda patlayan halk isyanı, 78-79'da islamcılar tarafından ezildi ve ortaya islamcı bir diktatörlük çıktı. sonucu da budur.

    3- libya
    libya kişi başına geliri 2010'da 13 bin dolar ile ortadoğu'nun en zengin ülkelerinden biriydi; 1968'de batı kuklası monarşiyi yıkan komutan kaddafi liderliğinde sosyalist ve batı karşıtı bir ülke kurulmuştu. libya büyük oranda laik ve akılcı bir toplumdu; 2011'de başlayan iç savaş ve ardından gelen nato işgali ile ülke parçalandı. cihatçılar kaddafi'yi nato uçaklarının kurduğu pusunun ardından vahşice katlettiler.

    4- ırak
    her ne kadar birinci körfez savaşı'nın ardından saddam da ciddi şekilde islamcılaşmışsa da, ırak 80'lerde rock grupları çıkaracak denli laik ve aydınlanmacı bir toplumdu. saddam kabinesine hristiyan alan, sosyalist seküler bir liderdi 90'a kadar. saddam'ın inmesinin ardından ülkede tüm köktenci gruplar serbest bırakıldı, 2003'ten bu yana sokaklarında intihar bombacısı eksik olmuyor.

    5- suriye
    2011'de laik esad yönetimine karşı suud, akp ve nato desteğiyle cihatçılar ayaklandı, lübnan ve türkiye'den on binlerce tem teçhizatlı islamcı ülkeye sokuldu. 2010'da hayat kalite endeksinde türkiye'nin 10 sıra önünde olan suriye bugün milyonlarca mülteci ortaya çıkardı. suriye'ye adım atması bile düşünülemeyen nato orduları (abd silahlı kuvvetleri ve tsk) suriye'yi işgal etti.

    bu ülkelere yenilerinin eklenmemesi için herkesin anlaması gerekiyor:

    siyasal islam bir virüstür.

  • trump'ın esad desteklenmeli açıklaması

    "ışid'e karşı esad ve rusya ile anlaşacağız."

    ortadoğu'da -zamanında reagan'ın icadı olan- siyasal islam'ın kurutulması için ilk adım. amerikan kucağında ortadoğu'yu bombalayan suudi, akp ve katar şeyhlerinin de sonu yakın.

    korkun ibneler, diğer dünya yok ama bu yeryüzünde mezar bile bulamayacaksınız.