mattafix12
profili

  • sahte rolex

    asgari ücretle çalışıp işe metrobüsle gidip geliyorsun ama kolunda bu saat var, komik. altında en azından porsche, maserati falan yoksa; kalburüstü semtlerde oturmuyorsan rolex ve segmenti eğreti durur. onurunla casio tak.

    edit: okuduğunu anlayıp çıkarım yapamayanlar için anlaşılacak şekilde düzenlendi.

    edit2: hala anlamayanlar var. bazı şeyler vardır gerçekten zenginlere hitap eder ve ciddi statü göstergesidir. zenginlik ve statü olarak puzzle'ın son parçasıdır. pastanın üzerindeki çilektir, süslemedir. eğer pastan yoksa ve orijinal bir rolexe sahipsen o sadece bir çilektir, o kadar. orijinal rolex takamayacaksan ve bunu çevrendekiler de biliyorsa o kolundaki "gösteriş için" taktığın sahte rolex, patek saatler komik duruyor arkadaşım. hani bilmiyor olabilirsin, bunu bil diye yazıyorum. yoksa istersen çüküne tak gez bize ne.

  • verilen ilaçları kullanmayan covid-19 hastaları

    insanların bilinçsizce yanlış yönlendirildiği başlık.
    kalıcı hasarın verilen ilaçlardan dolayı olduğu konusunda bilimsel bir dayanağın varsa koy ortaya insanlar yararlansın. götünüzden çıkan düşünceleri buraya yazarak insanları yanlış yönlendirmeyin.

  • doları olanların kar ettiğini zannetmesi

    doğru olay.
    kar edilmiş gibi görünse de aslında kar mar yok ortada. doları olanların aslında para değeri sabit kalırken doları olmayanların para değeri azalıyor, yani zarar ediyor.

  • sevgilinin eteğine karışan erkek

    etek giyen kadının tecavüze uğramasını doğal karşılayan orospu çocuklarının bulunduğu ülkede doğru yapan erkektir. seven bir erkek de doğası gereği sevdiceğini korumak ister.
    keşke karışmak zorunda kalmak yerine bu orospu çocuklarını ortadan kaldırabilsek.

  • __i^i__

    0.20787957635

    sözlüğün geldiği yere bak.kimse de i üssü i olduğunu ve euler özdeşliğinden sonucun çıkması gerektiğini söylememiş. *

    e^(i.pi) = cos.pi + i.sin.pi
    e^(i.pi)= -1
    // her iki tarafın da kökünü al.
    e^(i.pi.1/2) = i
    // şimdi de her iki tarafın da i'nci kuvvetini al.
    e^(pi/2.(i^2)) = i^i
    // i^2 = -1 ise
    e^(-pi/2) = i^i
    // e^(-pi/2) sayısı da 0.20787957635'e eşittir.
    sonuç
    __i^i__ = i^i = 0.20787957635

  • ilk başta beğenilmeyip zamanla sevilen şeyler

    (bkz: alkol)
    ilk içildiğinde "off bu ne güzel bir şey" diyen görmedim hiç. zamanla güzelleşiyor.

  • kavgaya başlarken yapılacak ilk hamle

    eğer işlek bir bölgedeysen ve kavga kaçınılmaz olduğunu öğrendiğin an geriye bir iki adım at ve karşıdakini yaklaşmaması konusunda uyar.* geri zekalı bir barzoysa muhtemelen yaklaşacaktır . yeteri kadar yaklaştığı anda bunu tehdit olarak algıla ve ani bir hareketle sol ayağını ayak kararı 20-30 cm kadar sol tarafa götür, vücudun ağırlığını sol ayağa ver, sağı kaldırıp çene bölgesine yandan yapıştır. ya çeneye vur ya da hiç vurma. başka yere vurursan sıçtığının resmidir. bunu yaparken o hizayı doğru ayarlayabilmek önemli. eğer sola gitmezseniz tekmeniz ıska geçer ve avantajsız duruma düşersiniz. eğer hızlı tekme vuramam diyorsanız yumruk da aynı bölgeye gelecek şekilde vurabilirsiniz. ama sert olmalı. karşıdakini tamamen etkisiz hale getirecek kadar. öldürecek kadar da değil.
    ilk başta geriye adım atıp karşıdakini uyarmamızın sebebi polislik bir durum olduğunda hukuku arkamıza almak, kavga yanlısı olmadığımızı ve orada bize saldıran kişiye karşı kendimizi koruduğumuzu belirtmek. işlek bölgede demiştik zaten başta. çevredeki kameralar ve görgü tanıkları bizi destekleyecek ve dayak yesek de atsak da karşıdakinin aksine suçsuz kalacağız.
    bu zaten tekvando, karete gibi spor dallarıyla uğraşanların bildiği bir şey.

    imza: tekvando kırmızı kuşak

  • abd'nin güçlü olmasının sebebi

    kurulduğundan beri bu kadar hızlı gelişmesinin asıl büyük sebebinin coğrafi konumudur. eski teknoloji günümüzün teknolojisiyle aynı olmaması nedeniyle kolay ulaşılamayacak bir yerde bulunuyor ve diğer kıta ülkeleri savaşla şununla bununla uğraşırken amerikalılar uzak olmasından faydalanarak kendilerini eğitimde, mimaride, sanatta, teknolojide vs rahatça geliştirebilme imkanı buldular. 1920-30'lu yıllarda yaptıkları gökdelenleri biz 80-90 yıl sonra dikebildik mesela. adamlar 100 yıl önce yaptığı tankı, uçağı biz daha bugün hala yapamıyoruz.
    zira birinci dünya savaşına kadar hiçbir ülke amerika'nın bu denli gelişmiş bir ülke olduğundan haberi dahi yoktu.

  • 7 mart 2017 mediamarkt rezaleti

    tüketici haklarına göre müşterinin haklı olduğu rezalettir. bir çok e ticaret sitesi muhtemelen nakit değerlendirmek amaçlı böyle işlere kalkışıyor. çok düşük bir fiyat belirleyip yüzlerce belki binlerce sipariş alıp parayı 3-5 gün işletiyor. sonra müşteriye bu fiyata göndermeyiz deyip iadesini sağlıyor. madiamarkt, hepsiburada, hizlial gibi e ticaret sitelerinin yanlış fiyat girme ihtimali çok düşüktür. illaki sitelerinde bu durum için yapılmış bir koruma sistemi vardır. bu yüzden bu sitelerin yaptığı tamamen etik dışı olduğu için müşteri kanıtlarla birlikte thh gitmelidir.

    edit: rezalettir sayın sözlük yazarları. asıl rezalet firmaların yalandan ürün satıp milyon lirayı işlettikten sonra bu ürünü size gönderemiyoruz demesi rezalettir. ve bu tür etik dışı bir duruma devletin hiç bir yaptırımı yok. çıkıp da bu firmaları savunmanız da ayrı bir rezalettir çünkü müşteri sömürülmesine sessiz kalıp bu firmaların arkasında duruyorsunuz.

  • ekşi itiraf

    bazen yazarların kendilerinin yıllar önce yaşadığı kötü olayları ya da hayatında iz bırakacak olumsuz olayları anlattıkları entrylere denk geliyorum. o entryleri hiçbir şekilde artılayıp favlayamıyorum ki son oylananlar kısmında görüp hatırlamasınlar.

  • o kapı açık olsa biri tecavüz etse niye açık denir

    o kapı niye açık denmez. niye güvenlik yok denir. anca akılları tecavüze çalışır bunların. hep birlikte görüyoruz zaten.

  • amsterdam'da çikolata kaplı kekin 7.25 euro olması

    amsterdam'ın kendine özgü kekleri varken kimsenin yüzüne bakmayacağı kektir.