delixtarter25
profili

  • yazarların italyanca seviyelerini gösteren cümle

    (bkz: sinyor terim)
    (bkz: imparatore)

  • christian eriksen

    tuh kupon yatti diyen kisi sayisi 2 (hatta muhtemelen 0, ben hic entry gormedim),
    tuh kupon yatti diyenlerin anasini sikem diyen kisi sayisi 150.

    sozluk gercekten gerizekali dolu. isin komik kismi, kupon yatti diyenlere sovenlerin kupon yatti esprisi yapanlardan daha salak olduguna tum kalbimle inanmam.

  • ilişkide karşı cinsin geçmişini sorgulamak

    yaptığım şeydir.

    geçmiş sadece kişinin kendisini ilgilendirir geyiklerine katılmıyorum. her boku yedikten sonra yaptıklarının hesabını ve vicdan muhasebesini yapmaya götü yemeyen kalitesizlerin başvurduğu bir rota ve sığındığı bir liman bu.

    "geçmişimde ne yaşadığım sadece beni ilgilendirir" modelinden ekseriyetle uzak dururum. geçmişte yaşadığını açıkça paylaşamayan, bundan çekinen, bunu "gizli kalması gereken" bir kutu gibi gören herkesin geçmişi kirli oluyor, istisnasını görmedim. bunun bir de "hızlı yaşadım ama artık duruldum" modeli var, ikisi de aynı kategoride genellikle.

    hayatında yaşadığı en acı/kötü deneyimin "arkadaşımın üstüne çay döktüm ya" olan insanlardan asla "geçmişim beni ilgilendirir" sözünü duymazsınız.

    ama nerede patronuyla yatıp kalkmış, arkadaşının eski/güncel sevgilisiyle sevişmiş, eskiden yargıladığı şeylerin hepsini tek tek yapmış insan varsa hepsi mutlaka bu cümleyi kurar.

    1- yaptıkları şeyleri kendilerine yakıştıramaz, gizli kalsın isterler.
    2- girdikleri aksiyonların açıklaması olmadığı için, hesap veremez ve sır olarak tutmak isterler.
    3- yaptıklarının yanlış olduğunu düşünerek yapan insanlarda rastlanır. bu cümleyi kuranlar mutlaka yapmamaları gereken şeyleri yaptıklarını düşünürler.

    ancak mesela, "evet, bunu bunu yaptım, gayet de mutluyum yaptığım için. yine olsa yine yaparım." versiyonuna saygı duyuyorum. elmayla armutu ayıralım.

    hayat tecrübesidir arkadaşlar, güle güle kullanın. "benim geçmişim sadece beni ilgilendirir" diyen insanların mutlaka duymanızı istemediği, sizi uzaklaştıracak konuları vardır geçmişlerinde.

    bir insanı geçmişiyle yargılamamak gerekiyor tabi ki, ancak geçmişini mulaka hesaba katmak gerekiyor zira karşınızdaki insanın kim olduğunu ancak geçmişiyle öngörebiliyorsunuz.

    bir arkadaşım ekolünden geliyor: arkadaşımın ayrıldığı kız arkadaşı "geçmiş geçmişte kalmalı" modelinde bir insandı. öğrendik ki evli olan üniversite hocasına metreslik yapmış 2 yıl boyunca. sonra adamın şirketine de stajyer olarak girmiş, orada devam etmişler. sonra adamın ortağı bunların yediği haltları kameraya kaydedip şantaj yapınca "uzaklaşmışlar" (adam metresin götüne tekmeyi basmış yani).

    amerikadaki "its not your business" cümlesi ile türkiyedeki "geçmişim sadece beni ilgilendirir" cümlesi ölümüne yarışır hangi cümlenin daha büyük kalitesiz insanları barındırdığı konusunda.

    not: benim de geçmişimde gurur duymadığım şeyler var, ancak benimle belirli bir samimiyete ulaşmış tüm insanların bunları bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. ve genellikle de anlatırım samimiyet oluştuğu anda.

    not 2: benim gecmisimi de didik didik edebilir isteyen. iliskilerde durustluk sarttir. fuckbuddy'nin bile gecmisini sorgularsin yerine gore, "acaba gelecekte basima bela olur mu bu insan" dusuncesiyle. hayatina alacagin insanda durum daha vahim. kadinlar icin soruyorum, zamaninda meslek olarak pezevenklik yapmis biriyle birlitkelerse, bunu bilmeye haklari yok mudur? erkekler icin soruyorum, eskortluk yapan bir kadinla birliktelerse, bunu bilmemeliler mi? ornekler ekstrem ama isin vahameti bu seviyede.

    edit 1: yanlis anlasilma olmus, kimlerle hangi pozisyonlarda sevistigini sorgulamiyoruz arkadaslar. evli olan patronuyla yattigini, kendi yasinda kizi olan universite hocasina metreslik yapmasinin bizden saklanmamasi gerektigini dusunuyoruz. ben bunlari duymayi, kararimi buna gore vermeyi hak ediyorum. bunlari kabul edip iliskiye devam etmek, "bu beni asar, ben bunlari yapmis birisine guvenemem" diyerek saygili bir sekilde uzaklasmak da bizim tercihimiz olabilmeli.

    nasil ki bankaya calisan ararken, banka soygunculugu yapmis bir calisan tercih etmeyeceksek, omrunuzu paylasmayi umdugunuz bir insanin da 15 kisinin hayatini berbat etmemis olmasini tercih edebilirsiniz. ne bileyim, erkek arkadasiniz 3 evli kadinla yatip 3 evliligi de yiktiysa, bunu bilip ona gore karar vermeye hakkiniz olmali bence.

  • should we become a manda of england or the usa

    turkce konusun. yarim yamalak ingilizcenizi siksinler sizin.

    manda ve himayye kabul edilemez. imza: ataturk.

    bugun kimin himayesine girsemi tartisan yarin karimi kime peskes ceksemi tartisir.

    dagilin iliklar.

  • arda turan

    galatasaraya gelmesinde bir maruzat olmadigini dusunup, bunu destekleyen taraftarlara bir hatirlatma yapma zorunlulugu dogurmus futbolcudur.

    1- arda'nin kendi; hamile karisi, evde arda turan'i beklerken;
    2- arda turan bir gece kulubunde, kocasi da ayni ortamda olan evli bir kadina sarkintilik etmis;
    3- ustune, sarkintilik ettigi kadinin kocasina saldirmis;
    4- ustune, sarkintilik ettigi kadinin kocasinin yattigi hastaneyi silahla basmis ve silahi "ateslemis";
    5- ustune, hakkinda ceza karari cikan bir mahkeme sonrasinda "sanki aklanmiscasina" aciklama yapmistir.

    ancak ve ancak yukarida yazilanlarin kendi karisina/kizina/teyzesine/halasina yapilmasinda sorun gormeyenler; boyle bir insani topluma ve galatasaraya layik gorenler arda turan'i isteyebilir.

    arda turan cok iyi bir galatasarayli olabilir. ama kisiligi berbat bir insan. unutmayin;

    sizi galatasaraya getirecek olan yeteneginiz, burada tutacak olan ise karakterinizdir.

  • gebze cezaevi önünde bekleyen annelerin dramı

    insanlar zaten gidiyor, direnmiyorlar bisey yapmiyorlar. bu kadar saygisizligin, itmenin, asagilamanin sebebi nedir?

    yaziklar olsun.

  • evrim yoktur deme hakkı

    vardir.

    tipki benim yoktur diyenlere gerizekali deme hakkim gibi.

  • obrigado alex

    "o golun son golum oldugunu bilseydim taraftarla daha cok kutlardim, onlarla kucaklasirdim" dedigig yerde ben bir galatasaray taraftari olarak tek damla bir goz yasi doktum.

    bir insana bu yapilmamali, alex gibi bu ulkenin her degerine saygi gostermis birisi boyle gonderilmemeliydi...

  • irina shayk'in baş rol oynadığı erotik klip

    sonra kadinlar neden seks objesi.

    acaba neden aq.

  • icloud saklama alanı zammı

    su anki zamlarla amerikadaki iclouddan daha pahaliya geliyor dolar bazinda bile.

    store'unuzu amerikaya cevirip $2,99'dan kullanabilirsiniz. su an turkiye fiyati $3,70'a geliyor.

    edit: 200 gb depolama alanina atifta bulunuyorum, 19,99 olmadi mi fiyati? oldu.

    not: hdd alirim daha iyici arkadaslara kucuk bir uyari, o hdd gidince icindekiler de gidiyor. en azindan degerli foto ve video gibi anilariniz ve belgeleriniz icin bir bulut servisi alin en ucuzundan. gerekirse 10 hesap acip bu dosyalari ucretsiz hesaplarda saklayin bolusturerek. cok aglarsiniz anilariniz kaybolursa. yasadim biliyorum.

  • 10 kasım 2018 ak parti atatürk'ü anma videosu

    dahili bedhahın ta kendisi olanlarca çekilmiş ve dahili bedhahlara laf atan anma videosu.

    atatürk'ün gençliğe hitabede belirttiği ve gençliği uyardığı, "iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet, hatta hıyanet içinde bulunabilirler" dediği tayfanın ta kendisisiniz.

    "hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler".

    adam oturup sizin ne yapıp memlekete ihanet edeceğinizi anlatmış, siz de onun anlattığı gibi memlekete ihanet edip, kendisini yalandan anıyorsunuz.

    ne diyeyim ki!

  • the walking dead'e türkçe çeviri önerileri

    (bkz: yürüyedur çocuk)

  • dinden sonra vatan sevgisini de kaybetmek

    cevremde bir sekilde gerceklestigine sahit oldugum durum.

    muslumanliktan ateistlige/deistlige/agnostiklige gecis yapan insanlarda bir sure sonra vatan sevgisi algisi da kaybolabiliyor.

    tamamen kaybolmasa bile mutlaka azaliyor. bir sure sonra dine ve bir yaraticiya olan ilgilerini kaybetmeleri gibi dogduklari ulkeye olan bagliliklari ve sevgileri de azalmaya basliyor. daha nötr bi yaklasim oluyor. ki bu asla ihanet, hainlik seklinde degil. aitlik hissini kaybetmekle ilgili, benzetmese hata olmaz, bir iliskide karsi taraftan sogumak gibi.

    bu iki kavramin motivasyonunun hemen hemen ayni kaynaktan geliyor olmasi sanirim buna sebep oluyor.

    sanirim insanlar kendilerinin secmedigi, onlara dogustan verilen degerleri veya kavramlari bir sure sonra eskisi gibi benimseyemiyor.

    edit: bu degisimin sonsuz bir dongu gibi ilerleyip herseye duyulan bagliliktan yavas yavas izole olmaya donusmesinden korkuyor insan. boyle bir duruma girmekten cekiniyorum acikcasi. bunlardan uzaklastikca duygusuzlasacak miyiz? aidiyet olmadan mutlulugu nasil yakalayacagiz? yada duygusal bir evrim mi gecirecegiz?

    edit 2: bir tespitten cok bir gozlem bu.

    edit 3: bu durum, dogal bir dongu mu? yoksa gercekten sistemli isleyen bir dusunce manipulasyonu mu?

    not: hem amerika, hem cek cumhuriyeti hem de turkiyede ayri dinlere ve milletlere mensup insanlarda gozlemledigimi belirtmek isterim. yani aslinda evrensellesiyor da olabilir belirli bir kesim. bunda da hic bir sakinca goremiyorum.

    tesekkur: inanilmaz kaliteli mesajlar geldi su ana kadar. insanlarin konusasi, anlatasi varmis benim gibi.

  • enpara.com

    dolarin 5 dakikada 10 kurus arttigi yerde banka neden zarar etmek icin dusuk makas belirlesin ki?

    napsin, oz kaynaklarini senin zenginlesmene mi adasin?

    ben olsam hic satmam

  • bir kızdan duyulan en iyi iltifat

    anne ve babalarin buraya gelip ‘iyi ki annemsin, en iyi anne/babasin’ denmesi cok komik.

    tek kisilik yarista birinci oluyorsunuz, cocugun tek annesi ve babasi sizsiniz. ortalama bi insansaniz tabi ki begenecek. romantizme girmenin ne geregi var :( sanki cocuk baska anne babayla yasadi da tercihini senden yana kullandi

  • soyagac.im

    acilin 10 yillik yazilimciyim, durumu acikliyorum.

    sistemi kontrol ettim, hic bir sekilde bir sunucuya veri gondermiyor. olay tamamen tarayicinizin ekraninda gerceklesiyor javascript ile. yani sen istesen bile, bilgilerini siteyi yapanlara gondermen mumkun degil kisaca.

    ben sana inanmiyorum, nasil gorecegim yollamadigini mi diyorsun? o zaman sunu yapacaksin. o siteyi acacak, f12 tusuyla consolu acip oradan network kismina gececek, o kisma gectikten sonra oraya herhangi bir pdf yada resim dosyasi atacak, sonra network kisminda yeni bir iletisim olup olmadigina bakacaksin.

    ha ben bunlarla ugrasamam mi diyorsun? daha kolayi var.

    siteyi ac. internetini kes (wifi kapat, etherneti cek, modemi parcala, driverlari sistemden sil. nasil dilersen.) internetin yokken pdf dosyasini siteye at.

    sonra internete geri baglanmadan once siteyi kapat.

    adamlar kaynak kodlarini bile oraya koymus erisebil ve kodu gorebil diye, iki uc tane sarlatan gelip burada "bolgoloromozo coloyor" diye agliyor. ucuz ucuz espri kasiyor.

    niye mi sinirlendim? babamin oglu mu? degil.

    ulan bundan 2 yil once eksi sozluk entry silme zamaninda bi program yayinlamistim kaynak kodlariyla birlikte, 3 tane gotveren "bobrek.avi" yazdi diye millet kullanmamisti, 10 gun ugrasmistim programi bitirmek icin. sizin gibi bi sikten anlamayip her boka, her ise laf atan ibnelerden nefret ediyorum.

    ayrica niye yapmis o zaman boyle bisey? he? he niye ucretsiz he? diye aglayacaklar icin, siteye 5 saniye bakinca okul101 isimli bir projeleri oldugunu gordum, belli ki bunu populer hale getirip, ana projeye backlink falan saglayacaklar en olasi ihtimalle.

    siteyi yapan ekibe selamlar, bi sik bilmedne elestirenlere de kafam girsin. kalitesiz yeni turkiye ogeleri sizi.

  • 16 ağustos 2017 büyük riva ihalesi kazığı

    "fesat şüphesi doğuran bu konu ayrı başlık altında incelenmeli ve 1. gündem maddesi olmalı. eğer bu konu sözlük tarihinin en çok hit alan başlığı olmazsa başımıza geleni hak ediyoruz demektir. vur ensesine al lokmasını.

    zira tarihin en büyük kazığı geldi. bu kazığı taraftardan başka durdurabilecek güç de yok.

    emlak konut'un kap açıklamasına göre ihaleyi kazanan firma sözleşmeyi imzalamayınca ihale 2. en yüksek teklif sahibi firmaya verilmiş.

    kazanan şirketin sözleşmeyi imzalamamasıyla en yüksek ikinci teklifi veren şirketin ihaleyi kazanmasını kabul etmemek gereklidir. zira burada değişen rakam 250 milyon tl değildir.

    ihaleyi kazanan firma şirket payına %38 teklif vermişti. ikinci firma ise %25. konuşulan rakamların afaki olduğu, riva projesinden elde edilecek karın bu rakamlardan çok daha yüksek olacağı belli. işte bu noktada galatasaray'ın payı %38'den %25'e düşüyor. ilk teklif ikinci tekliften %50 oranında yüksek.

    bu saatten sonra ihaleye fesat karışmıştır benim nazarımda. şüphesi bertaraf edilemez. %25 şirket payını kabul edersek zarar korkunç olacaktır.

    yeni bir ihale açılmalıdır. ihale şartnamesinde şirket payı asgari %40 olarak belirlenmelidir. peki bu hak kimde var? emlak konutta.

    peki galatasaray yönetiminde bu fesata dur diyecek güç var mı? yok. kamuoyu oluşturup seçmenin korkutuculuğu organize edilebilir mi? hayır. niye? galatasaray a.ş 5 dönem üst üste zarar edeceği için zaten seçimlere mayısta spk müdahale edebilecek. bu müdahalenin anlamı hisselerdeki tüm imtiyazın kaybı demek. bundan böyle genel kurula hisse sahibi fenerliler de gelip oy kullanabilecekler yani. satışı gerçekleşmiş %38 hisse sahibinin oy hakkı olacak özetle.

    ancak zararın haklı gerekçelere dayandırılması halinde imtiyazların kaybını erteleyebilir spk. yani devlet ne isterse onu yapmaya it gibi mecburuz.

    özetle bu saatten sonra ne fikrimiz, ne vicdanımız, ne de irfanımız hür olabilir.

    çok dedik galatasaray devletle yaptığı her işten büyük zarar görmüştür diye. boşuna da demedik. tarih tekerrürden ibarettir zira. 1. firma ile 2. firma böyle anlaşır, sen de kucağa düşersin işte.

    şeytan amk bunlar.
    üstelik ihale usulsüzlüklerinin kitabını yazmışlar ve üstelik de kuralları istedikleri gibi koyup değiştirebiliyorlar. ve bu adamlarla öyle bir anlaşma yapıyorsun ki herkesin imza hakkı var, ihaleyi kazanan firmanın var, emlak konut'un var ama senin yok. işte böyle ölü parasına alırlar elinden malını. şehir kurulacak araziden 3 tane sikik futbolcu parasıyla kalakalırsın.

    %60'larda olması gereken oran %38'lerde bile zor sindirildi... şimdi düştü %25'e. 1/5'i de emlak konut'un. naaptı? bu sikko ihaleyi organize etti çünkü. %20 de senin payın. onu da kırdırdın çoktan... buyrun o gün ihaleye onay veren genel kurul üyeleri... sizlerin imzasıyla galatasaray bitmiştir."

    kaynak: http://m.rerererarara.net/…a-ihalesi-kazigi--125705

    edit: mantikli aciklamalar yapan yazarlarin yazilarindan ufak bir bilgi derleyip buraya koyacagim ki sap saman daha iyi ayrilsin. destek veren diger takim taraftarlarina da tesekkur ediyorum bu olaya sessiz kalmadiklari icin.

  • lotr serisini star wars'dan daha çok seven insan

    benimdir.

    sacma sapan star wars hayranligi yapanlara da ifrit oluyorum.

    hic bir anlamda lotr'in yaninda gecemeyen bir filmin hala bu kadar hype edilmesi, zorla populer tutulmasi tam bir akil tutulmasi.

  • google'a 300 milyon tl ceza kesilmesi

    arkadaslar, google sike sike o vergiyi verecek.

    ben amerikada yasiyorum, turkiyedeki gelirimin vergisi turkiyede alindiktan sonra, ustune turkiyede elde ettigim gelirin vergisini* amerika benden aliyor burada.

    ben, turkiye gelirinin bile vergisini amerikaya veriyorsam, google da verecek. sikerler oyle gumruk birligini.

  • çocuk severken en çok kullanılan söz

    (bkz: piç kurusu)