mevsimler53
profili

  • 24 mart 2024 fifa acil durum komitesinin gelmesi

    yapılamayan pfdk sevklerini araştırmaya gelmişlerdir. eee senin ülkende bir maçta taraftar sahaya dalıyor taraftarla futbolcular arasında bildiğin tekne tokat kavga yaşanıyor üzerinden bir hafta geçiyor ama bir tane bile işlem yok. disiplin cezası yok. soruşturma yok. hiçbir şey yok. niye yapmadın pfdk sevkini diye sorarlarsa “seçim var diye ehiehi” diyebilecekler mi bakalım.

  • wilfried zaha

    yarattığı pozisyonlar takım arkadaşları tarafından piç edilince “sizin yapacağınız işi skerler. bissssssmiii…” dedi ve golü attı.

    ayrıca bugün kötü oynadığını iddia edenler maçı nereleriyle izlediklerine dikkat etsinler. adam ilk yarım saatte gayet iyi oynadı.

  • salonda kk'yi alkışlayan güruh

    burada her farklı sese “aktroll” damgası vuran, kendileriyle bir konuda aynı çizgide bulunmayan her muhalif sözlük yazarının nick altına anında “engelle, başlıklarını engelle” bakınızları veren kişilerin amirleri hatta bizzat kendileridir. bu hezimetin sorumlusu hepinizsiniz.

    feraset sahibi tüm sosyal medya kullanıcılarının bu seçim sonuçlarından çıkartması gereken dersler var. öncelikle bu tiplerden arınılmalı. bugün bu tiplerin aktroll ilan ettiği kişilerden birisi olarak ben buradayım. aynı çizgideyim. ama onlardan eser yok. kafalarına kuma gömmüş şekilde talimat bekliyorlar. hatta “bu son seçim” dediği seçimi kaybeden adamın istifa edip muhalefetin önünü açmak yerine “yola devam” demesini alkışlıyorlar. bu adamları tanıyın. bu adamların kuyruğuna takılmayın. söyledikleri hiçbir şeye inanmayın. sizi bugün hayal kırıklığına uğratanların başında bunlar geliyor.

  • kanada'da 2 lübnanlıya verilen ayar

    meriç ihracatında ne kadar ileri seviyelere gittiğimizi göstermiştir. kanada’ya kadar göndermişiz vallaha bravo.

  • mini etekle ders anlatan öğretmen

    lan kadın instagramda takipçi kasıyor bizim kekolayzırlar hala “ni vir nirmil bi” diye savunma peşinde. harbiden bu kadar davar adamı toprağa eksen yetiştiremezsin.

    dünyanın hiçbir yerinde bu gariplik normal kabul edilmez bu arada. tabi bizim göt görünce aklına şıp diye “aaaaa ne kadar modern” cümlesi gelenlere anlatamazsın bunu. neyse abv.

  • 1.85 boy + 20 bin tl gelir + 3 araba + ev + 4 dil

    dört tane dili olup 20 bin tl geliri olan adam salaktır.

    millet bir dille yalayacağı götü doğru seçip abad oluyor bu adamın dört dili var hala 20 bin tl.

  • konut kredi faizi düşünce iki misli zam yapanlar

    tipik bir örneği şu şekilde:

    görsel

    ayrıca bunun taleple bilmemneyle alakası da yok. bu piyasa bozmak için yapılan bir manipülasyondur. hiçbir piyasada kredi faizi yarım puan geri çekildi diye taşınmaz fiyatı bir gecede iki katına çıkamaz. ki bahse konu taşınmaz hala satılmadı. muhtemelen satmak gibi bir gayeleri de yok. sırf çevresindeki evlerin fiyatları yukarı sürüklensin diye bu ilan duruyor. ve sahibinden denen site bu konuda hiçbir şey yapmıyor.

  • beymen'de satılan 43 bin tl'lik mont

    papağan sikmiş astronot montudur.

  • kısa boylu kızlara tavsiyeler

    - evladım bu dolmuş amcılardan geçiyor mu?
    + geçer tabi teyze geçer kafanı uzat bak minibüsün içi ekşici dolu
    - sağol evladım bisssss…

  • sevan nişanyan

    yine ağır saçmalamış. boğaziçi cumhuriyetin ilk yıllarında çöktüden girmiş 1453’e kadar inmiş. adamın karşı olduğu tek şey türklük. kafayı türklerle bozmuş. herif türkiye’den kaçtı hala türklerle uğraşmaktan bıkmadı. vallahi komik adam.

  • 2021 azerbaycan gp

    neredeyse 100 senedir cadde pistinde koşulan monako grand prixi gerçeği varken 3 sene önce netflixte izlediği bir belgeselde görüp formula 1 izlemeye başlayan ekşicinin “bu araçlar cadde pistine uygun değil umarım bu ders olur başka cadde pisti görmeyiz” yorumunu yapmasına vesile olmuş yarış.

    oğlum nasıl bir özgüven sizdeki ya.

  • 7 mart 2021 galatasaray'a verilen penaltı

    elini doğal konumundan çıkartıp açıkça topu kesmek üzere hareket ettiren bir futbolcunun bu hareketiyle ceza sahası içinde topu eliyle kesmesine binaen verilen kabak gibi bir penaltıdır.

    olayın özeti budur.

  • ben hard rock metallica dinleyen bir rektörüm

    gördüğüm en aciz beyanlardan birisi. kendini kabul ettirmeye çalışan burhan altıntop gibi “ben de nişantaşı çocuğuyum beni de alsanıza aranıza” demiş resmen.

  • selda bağcan'ın açık giyinmeyi ayıp bulması

    modern dünyanın yarattığı bir kutsalı ayıp bulduğu için bu dünyanın yobazları tarafından linç edilmesine sebep olacaktır.

    birazdan ellerinde “beyni sulanmış”, “gösterecek neyi var ki”, “çirkin” vb yaftalarla üşüşürler buraya.

  • 2020'nin ilk dokuz ayında 420 bin araç satılması

    bankacılık sisteminin bir önceki sene çöktüğü 2002 senesiyle kamu bankaları üzerinden peynir ekmek gibi kredi dağıtılan 2020 senesindeki rakamları karşılaştıran aktrolleri sevince boğan olay. adamın karşılaştırdığı seneye bak. geriye gide gide 2002’yi görmüş. az daha zorlasa isa’dan öncesine gidecek assldkdkfş

    bu arada 1908 senesinde türkiye’de 300 kağnı 230 at arabası satılmış. bugün geldiğimiz noktadaki ilerleyişimizi görüyorsunuz.

  • türk edebiyatı değil türkçe edebiyat demeliyiz

    ömrümde bundan daha büyük bir dangalaklık görmedim. adamların adı türk olan her şeyle bir alıpveremediği var belli ki.

    bence türkçe de demeyelim mahmut falan diyelim. ya da alfred diyelim daha havalı. alfred edebiyatı. evet.

  • yeni karma sistemine dur de hareketi

    yeni karma sisteminin getirebileceği olası haksızlıkları engellemek adına başlatılan hareket. benimle aynı fikirde olan özellikle sözlükte ne takipçisi ne de tanıdığı olan tüm sessiz çoğunluğun desteğini bekliyorum.

    arkadaşlar malumları olduğu üzere dün gece kanzuk bir şeyleri düzeltmek adına atacakları adımlarla ilgili bir entry girdi. söz konusu entryde yine ekşi sözlük yazarları tarafından yapılan çağrıya karşı cevap vermiş olması takdir edilmesi gereken bir hareket olsa da verdiği cevap ve ihdas edeceğini belirttiği yenilikler beraberinde soru işaretlerini de getirmiştir.

    kanzuk bahse konu entrysinde 3 ve 4 numaralı maddelerimde aşağıdaki açıklamları yapmıştır:

    “yeni karma sistemi sadece entry oylanması üzerinden değil, yazarların sözlük'te genel olarak gördüğü takdiri tartan bir sistem olacak. başta sözlük'teki takipçi sayısı ve entry beğenileri olmak üzere, bir çok faktörü değerlendirdiğimiz, yazarların sözlük'teki gerçek kıymetini gösteren sistem kurulduktan sonra bazı hak ve yetkiler bu karmaya bağlı olacak. bu çerçevede yazarların entry silinme istatistiği ve engellenme istatistiği de yazarların kıymetini belirlemede etkili olacak.”

    “ karma sistemi hayata geçince gündeme başlık sokmak, başlık açmak ve hatta entrylerinin görünür olması dahil olmak üzere bazı yetkiler sadece belli karma sahiplerine ait olacak. burada yeni karma sistemini tartarak, kimseye haksızlık yapmadan ve dinamizmimizi kaybetmemeyi amaçlayarak ilerleyeceğimiz için aceleci davranamayacağımızı belirtmeliyim.”

    öncelikle belirtmek gerekir ki takipçi sayısına göre yazara kıymet atfetmek ekşi sözlüğün başat alametlerinden olan sol frame’in getirdiği tanınmayan kişilerin fikirlerini geniş kitlelere duyurma imkanını ortadan kaldıracaktır. troll ve istenmeyen içerik üreten kişilere karşı düzgün çalışan başlıklarını engelleme sistemi ile önlem alınabilecekken bu şekilde suistimale açık bir uygulamaya gidilmeden önce tekrar düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. bu doğrultuda kötü niyetli kişilerin şahsi husumeti olan birini, oluşturduğu bağlantı ağı yoluyla seri eksileyerek karma puanından ve muhtelif sözlük imkanlarından mahkum bırakmasının önüne geçilmesi noktasında şeffaf bir açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum. madem ekşi sözlük yönetimi yazarlarının taleplerine cevap veriyor ve bu yönde uygulamaya bir şeyler koyabiliyor o halde bu düzenlemeleri yaparken pekala şeffaf ve paylaşımcı da olabilir.

    bunun ötesinde takipçi sayısına göre yazara kıymet atfetmek özellikle yeni yazarlara ve belli bir bağlantı grubu oluşturamamış tanınmayan yazarlara karşı bir haksızlıktır. böyle bir uygulama sözlükte hiçbir tanıdığı olmayan ve hiçbir yazar tarafından takip edilmeyen bir kullanıcının fikirlerinin görünürlüğünün dolaylı yoldan engellenmesi anlamına gelmektedir. bu açıdan bakıldığında takipçi sayısına göre yazara karma puanı vermenin ve karma puanından hareketle de belli imkanlardan faydalanmasını engellemenin yanlış olduğu ortadadır.

    edit: arkadaşlar bu durumdan paralı trollerin şikayetçi olması yeni sistemin doğru olduğuna işaret olabilir mi? bu nasıl bir mantık arkadaş. aristo’ya havale ediyorum sizi. o zaman hiçbir şeyi sorgulamayalım troller ne diyorsa tersini yapalım.

    ben diyorum ki başlıkları engelle sistemini doğru düzgün işler hale getirin o zaman zaten siyasi parti trolleri, reklam trolleri ve diğer toksik tipler elenecektir. bu yeni karma sistemi bunların önüne geçebilir mi bilmiyorum ama takipçisi olmayan yazarların tamamen silinip gitmesine yol açabileceği riskini öngörüyorum. derdim bu.

  • ikinci el otomobil piyasası

    özeti şöyledir:

    “kocaeli tarcanlar ekspertizden herkese selam arkadaşlar ben sami, bugünkü aracımız gebze’den geliyor birazdan sizlere göstereceğim gibi araç şasisinin ön bölümüyle arka kısmı birbirinden farklı yani araç şasisi ortadan yapıştırılmış ve farklı araçlara ait şasiler birleştirilmiş”

    “200.000 tl urfa’dan 45.000 km’de sorunsuz 2015 model polo. aracın tüm bakımları yapıldı 200.000 tl. aracın ilk sahibiyim 200.000 tl. değişen boya yoktur 200.000 tl. pazarlık payı olmakla birlikte gerçeklikten uzak teklifler dikkate alınmayacaktır 200.000 tl. takas kabul edilmez 200.000 tl”

  • f.altaylı'nın şeyma subaşı'ya gönderme yapması

    tanınmamış bir ailenin acun ılıcalı’nın bir dönem zevcesi olmaktan başka bir vasfı olmadığına tüm toplumun kani olduğu kızı hakkında yapılmış yorum.

    f.a.’ya sormak lazım o kızın soyadı başka bir şey olsaydı hakkında yorum yaparken bu kadar cüretkar olabilir miydin? diye.

  • danla bilic'in kilolu kızla dalga geçmesi

    shrek’in karısına benzediği günleri unuttuğunu göstermiş.