redturtle19
profili

  • ekrem imamoğlu'nun kararı veto etmesi

    ekrem imamoğlu öğrenci istanbul kart için zam muafiyeti kararını veto edeceğini açıkladı.

    akp dönemin de mazot fiyatları 6 tl ilken öğrenci abonmanı 85 tl idi. bugün mazot 20 tl ama abonman ücreti 78 tl olsun diyor. ekrem imamoğlu’na iş yaptırmamak için her koldan saldırıyorlar adama . adamcağız vahdetinle mücadele eden atatürk gibi yemin ediyorum.

    burada zammı savunacak değiliz tabiki halkın yararına olsun herşey, madem tevfik göksu halkı çok düşünüyor genel başkanına söylesin de mazotu 6 liraya düşürsün.

    kaynak

    edit:kaynak ekleme

  • jahrein'in imamoğlu nefreti

    ön edit: kötü hizmet/kötüye kullanılan her mevkii eleştirilir. ancak güzel olan şeylerin eleştirilmesinin altında trollük, nefret duygusu ararım ben

    kendisini belki 5-10 dk izlemişimdir. pek bilmem ona dair birşey, ancak attığı twitlere şöyle bir göz gezdirince akp’nin bi alt sürümü olduğu bariz belli.

    ilgili twit

    (bu arada üşenmedim baktım nyc bütçesi 100 milyar dolar ve bu adam ist-nyc bütçeleri aynı dedi :d )

    adamın neredeyse son paylaşımları ibb’yi doğal olarak imamoğlunu sürekli eleştirmek. sonuçta fenomen ses getirir, ancak son paylaşımı oldukça saçma.

    neymiş ibb fırıncılara rakip olamazmış.

    halk ekmek sadece şu anda değil ekrem imamoğlu’ndan önce de fırınlardan ucuza satıyordu? o zaman da böyle eleştiri yapıyor muydun ? adama sorarlar halk ekmek sadece istanbul’da mı var akpli belediyelerde yok mu ? ee genelleme yap hepsini eleştir. ama senin niyetin hedef göstermek.

    o halde senin mantığınla devlet hastaneleri kapatsın sonuçta özel hastaneler müşteri kaybediyor zarar ediyor hahah ya olm ne adamsın ya.

    çok değil 10 yıl kadar önce yüce reisimiz devlet tüccar değil işletmecilik yapmaz diyerek heryeri özelleştirdi. şimdi ise 3 liralık elektriği 10-15 liralara alıyor halk.

    devletin işi halkına fayda sağlamak, eğer bir hizmeti piyasadan daha ucuza halka verebiliyorsa, verecek. öncelik bir tane fırın sahibi değil. sırada bekleyen binler.

    sen varya geleceğin akpsisin. sen 10 yıl sonraki telefonunu göster diyen dayısın. sen muhalif görünen koyu bir akpsin. sen akpli değilim ama… diyen gizli bir akplisin

    edit: düzeltme

    edit 2: bazı arkadaşlara göre jahrein bu konuda haklıymış. o zaman ibb belediye otobüslerini de kaldırsın, minibüslerden daha ucuza hizmet veriyor sonuçta. ibb taksi hizmetini daha ucuza başlatmak istiyor o zaman başlatmasın sonuçta taksicilere yazık. aman zarar etmesinler. mehmet fatih maçoğlu tam bir tarımcı. o zaman o da yapmasın sonuçta tarımcıyla rekabet etmesi kötü birşey.

    halka faydalı olan herşey iyidir arkadaşlar. kim yaparsa yapsın. akp iyi birşey yaparsa alkış tutarsın, chp yaparsa alkış tutarsın.

    edit 3: link eklendi

    son edit: valla senin finans bilgin de çok kötü. fırıncı pideyi 6 liraya satıyor diye sen bunun maliyetini 6 lira mı sandın :) bi de çözüm atmış ortaya ee belediye 2 fiş versinmiş 1 pide alsınmış millet. belediye sana bunun maliyeti 6 tl ama ben 3 liraya mı satıyorum dedi. sen neye göre hesapladın böylesi bir zararı ? belediye 3 liraya satıyorsa max maliyeti 3.5-4 arası birşeydir. (hani sürüm diye birşey var , belki daha önce duymamışsındır) niye belediye +2 tl cebinden fazla versin :))))

    sana göre belediyenin işi ekmek üretmek değil ama yine sana göre çözüm belediyenin ekmek parası dağıtması:) hemde maliyetinden daha yukarıda bir rakamda.

  • 23 kasım 2021 ak troll'lerin ortadan kaybolması

    onların sülalesini si*eyim

    edit : gelen mesajlar da üzerine alınan akpliler var. dostlar siz troll müsünüz? troll nedir? para karşılığı olmayan şeyleri oluyormuş gibi satan kişi.

    üzerinize alınmayın sevgili dostlar, siz bir parti tarafından kandırılmış insanlarınız, benim küfrüm olmayan şeyleri size olmuş gibi satan ve bunun karşılığında para alan kişilere denir. bu arada yeniden söylemekte fayda var ne kadar troll varsa hepsinin a*k.

  • 29 aralık 2020 anonymous tweet'i

    adamlar baktı ülkede ingilizce bilen yok türkçe tweet atıyorlar

  • 6 ağustos 2020 ekonominin batması

    fakirleri ilgiledirmeyen durumdur.
    şimdi "onlar hep 50 liralık" klişe esprisini yapmıcam. adam fakirliğin en alt seviyesinde, hani bi tık altı yok. zaten kirasını, faturalarını vs ödeyemiyordu. evine zaten et alamıyordu. onun için değişen birşey yok. o havalimanı ile övünsün, sahip olamadığı arabanın gideceği yolları ile övünsün ya da tuvalet manzaralı evinden göremeyeceği köprü ile övünsün.
    bu orta/ortaya yakın vatandaşı ilgilendiren bir durum. adam hayatından sürekli taviz veriyor.
    uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama bizi bu hale fakir bilinçsizliği getirdi

    edit:başlık sahibi tüymüş.

    güzel bir karikatür ile taçlandıralım görsel

  • #nafakacinayetsebebidir

    nafaka erkeğe şiddettir

  • 9 şubat 2020 hasan mezarcı'nın güncelleme paketi

    lan bence deli değil. bildiğin akıllı adam sözleri bunlar.cübbeli ahmetten daha mantıklı cümleler kuruyor

  • moda'da bilgisayar bulan iki gence sesleniyoruz

    iphone 6 yeni çıkmıştı. yerden bulduk telefon açıktı gece kimse fark etmemiş. neyse yanıma aldım ve açayım da annesini babasını arıyayım gelip alsınlar dedim. telefon kilidi vardı açamadım haliyle

    neyse 15 dk sonra telefon çaldı ve konuştum. dedim bu caddede düşmüş telefon ben yeni buldum adresim burası gelip alın.

    bana aynen şunu dedi " telefonu şuraya getirin"

    ben şimdi bunu niye anlattım, şahsen bir daha birşey bulsam vermem amk

  • istanbul'a kayyum atanması

    nah atarlar

  • ailesinde fetöcü sayısı 0 olan insan

    akplilerin uğramadığı başlıklar

  • 24 ocak 2019 yılmaz özdil köşe yazısı

    utanılacak birşey yok!
    kendisinin m.kemal kitabını almıştım yani okuruyum ancak böyle özel baskı hamlesi yanlıştı. yanlışa yanlış demek en doğrusudur.
    bu arada şimdi yaptığı köy yardımları, bir sonraki kitabında ciddi okur kaybedecek ve muhtemelen kitap satış sayısı düşeceğinden şimdi göz boyama moduna girdiğindendir.
    fikrimin arkasındayım, bir daha kitabını almam y.özdil'in
    edit: elde kalan satılmayan çocuk kitaplarını bağışlayacakmış.kazan-kazan durumu yani. :) ahh özdil yanlış yaptın. asıl önemli olan yanlışı yapmadan öte bunu düzeltmek için hiç bir şey yapmadın.
    mecburi edit: şimdi köşe yazısını okudum, kendisini eleştiren bizlere aşağılık, ikinci cumhuriyetçi vs. demiş. bak senin kitabını almayı geçtim, senin bu köşe yazında bize böyle terbiyesizce saldırmana müsade eden gazeteyide almam bundan böyle. atatürk'ü kim daha çok seviyor diye 2500 lira veren aptalların, cennetten arsa satın alan salaklardan farkı yoktur.

  • 2018 yılında turist rekoru kırılmış olması

    suriyelilere artık turist mi diyoruz?

    edit :imla

  • almanya'da 350 euro vs türkiye'de 350 tl

    mecburi edit : kimi arkadaş birim üzerinden hesap yapmamı saçma buldu, kimi ruple kimi yen üzerinden hesap yapınca hatalı olduğunu söylüyor. arkadaşlar burda ki birim almanya ve türkiye üzerinden. çünkü almanya 1500 birim verirken türkiye 1600 birim veriyor ve bir birine çok yakın, birim olarak anlatmamın sebebi bazı andavallar ısrarla tl'ye çeviriyor. bu hesap hatasını yapmasın diye birim diye açıklama ihtiyacı duydum.

    şimdi gerizekalılar üşüşmeden söyleyeyim, burda euro 4.90 tl * 350 =1715 tl olarak baz almayın.
    350 birimdir. daha da açacak olursak almanya'da asgari ücret 1498 euro, türkiye'de 1600 tl.
    yani sen 1 ay çalışıyorsun, 1600 alıyorsun almanya'da ki akrabaların 1498 (asgari baz alınmıştır)
    gelelim asıl konumuza, burada bahsedilen alım gücü, murat özün'ün 1 haftalık çalışma ücreti ile alabildiğini sen türkiye'de 6 hafta çalışarak ancak alabiliyorsun. çünkü sen harran'lısın. yani arkadaşım almanya'nın seni kıskandığı felan yok, hatta onun umurunda bile değilsin.

    edit 1 : şimdi bazı arkadaşlar hak verip bazıları vermedi gelen özel mesajlar da.
    kimisi yine tl'ye çeviriyor. şimdi size yaşamlarımız da önemli rolü olan protein kaynağı etler için bazı fiyatlandırmalar yapıcam.

    almanya'da ki türk kasap fiyatlandırması
    (domuz eti değildir)

    2 kilo 300 gram dana kuşbaşı
    2 kilo 332 gram kıyma
    2 kilo 100 gram baget tavuk
    1 paket sucuk
    toplam fiyat 53 euro
    almanya et fiyatları

    almanya'da 1 günlük çalışma bedeli olarak bu etleri nerdeyse alabiliyorsun
    (1500:30=50 euro)

    türkiye'de ki kasap fiyatlandırması
    2 kilo 300 gram dana kuşbaşı : 115 tl
    2 kilo 332 gram kıyma : 72 tl
    2 kilo 100 gram baget : 21 tl
    1 paket sucuk : 30 tl
    toplam fiyat :238 tl
    türkiye'de ise tam 4.5 gün çalışıp ancak alabiliyorsun. tabi yediğin et kim bilir nasıl bir ettir.
    (1600:30=53.3 tl)

    (her bölgede farklılık gösterebilir, en düşük baz alınmıştır)

    edit 2 : hesap hatası düzeltildi
    edit 3: sözlükten @l odyssee d alice nickli üye arkadaşımız taş çatlasın 30-40 euro tutacağını söylüyor, yani videodaki murat bey'in pahalı aldığını iddia ediyor.

  • laiklerin fetö'ye değil inançlılara karşı olması

    evladım siz vaktinde fetönün götünü yalarken biz, o din satan göt yalanmaz diyorduk. daha nasıl izah edelim ikiniz de birbirinizden betersiniz.

  • euroleague'i alan takımın 1 milyon euro kazanması

    parasının amk avrupa'nın basketbolda en büyük kupası gelsin yeter

  • içerde

    ohal döneminde milletvekillerini içeri aldılar siz bi kebapçıyı 25 haftadır alamadınız

  • rte'nin almanya'da konuşturulmazsa yapabilecekleri

    mercedes'i değiştirir

  • sözlükte emoji döneminin başlaması

    oldu olacak (bkz: ne dinliyorum) özelliğini de açalım amk.
    iyice msn 7.0'a bağladınız güzelim platformu.

  • yazarların atatürk'ün en sevdiği sözleri

    "eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin."