kelebekler gibi bir ki uc4
profili

  • 27.500 dolarlık mustang'in tr'de 490 bin olması

    devletimizin harika vergilendirme politikası sayesinde gerçekleşen über zevkli olay.

    abd'de vergiler dahil 27.500$, almanya'da yine vergiler ve ithalat maliyetleri dahil 38.000€ olan ford mustang; türkiye'de ithalat maliyetleri, ötv, kad ve ötv'nin kdv'si sayesinde tam 140.000$'a, yani 490.000 tl'ye satılıyor.

    daha acı olanı ise paylaştığım linkteki video yorumlarında hala "vergiler olmasa devlet nasıl geçinecek?" ya da "chp olsa ekmek kuyruğundaydınız halinize şükredin." diyerek bu olayı savunan oksijen canavarlarının olması.

    edit: bu araç için abd'de yüzde 6, almanya'da yüzde 19, türkiye'de ise yüzde 206 vergi alınması olayı. videonun 13. dakikasından itibaren izleyebilirsiniz.

  • aykut kocaman

    bizim taraftarın dünyanın en boktan taraftarı olduğuna hep inanmışımdır. gfb'den tutun, bastonla stada gelen 80 yaşındaki dedeye kadar bu kadar götü kalkık bir taraftar topluluğu yok. bir fenerbahçeli olarak söylüyorum bunu.

    ulan daha ligin ilk maçı be vicdansızlar. bu takım 3 senedir futbol oynamıyordu be. dün alper'in attığı goldeki organizasyonu en son kaç yıl önce gördüğümü hatırlamıyorum ben. adam iki günde ne kadar değiştirebilir takımı?

    bir de hala josef-topal oynuyor diye ağlayanlar var. kim oynayacaktı? göbekli ozan mı? 5 senede br gram kendini geliştirmeyen salih mi? oğlum zaten takıma mehmet ekici ve giuliano katılacak. o ikilinin bozulacağını hepimiz biliyoruz. adam şimdilik elinde kim varsa onu oynatıyor.

    volkan demirel konusunda eleştirilebilir ancak kendisi de maçtan sonra volkan'ı keseceğini ima etti zaten.

    ya şu adama biraz zaman verin, ya da ben fenerbahçeliyim falan demeyin. arkasından ağladığınız zico hakkında ilk haftalarda burada neler yazılmış bir açın bakın. size kalsa zico da 2. hafta gitmeliydi. hoca falan değildi.

    bence siz taraftar değilsiniz. hayır bu kibrin, göt kalkıklığının sebebi nedir anlayamıyorum. gören de yıllardır futbolumuzla dünyada bir ekol olmuştuk da aykut hoca gelip bozdu zanneder.

    tanım: fenerbahçe'yi başarılara ulaştıracak ve bir çok kişiyi utandıracak hocamız.

  • 9 ocak 2017 yurtiçi kargo dayak girişimi

    bugün başıma gelen olay. hala sinirden elim ayağım titriyor.

    geçen hafta yurtiçi kargonun kargolarımı 8 gün şubede bekletmesiyle alakalı iki entry yazmıştım. #65191251 ve #65270328 numaralı entrylerde konuyu anlatmıştım. özetle; 27 aralıkta yurtiçi kargonun istanbul beylikdüzü şubesine gelen kargom ve 2 gün sonra yine aynı şubeye gelen kargomu yoğun aramalarım, şikayetvar.com'da yazdığım şikayetler, müşteri hizmetleri ile görüşmelerim sonucu ancak 3 ocak akşamı getirmişlerdi.

    geçen gün bir alışveriş yaptım ve gönderici yine yurtiçi kargoyla göndermiş. tahmin ettiğim gibi kargo beylikdüzü şubesine geldi ama eve gönderilmedi. sebep klasik: "alıcıya adreste ulaşılamadı". bu kez aramadım ve kendim almaya karar verdim. dün gece çalıştığım için sabah eve dönerken bu şubeye uğradım. kapıda diğer çalışanlarla konuşma şeklinden şubenin müdürü olduğu çok belli olan bir adam vardı. direk merhaba diyip konuşmaya başladım "sizin kargolar dağıtıma çıkmıyor mu? bir aydır 4 kargomu göndermediniz" adam direk "ya kardeşim git sabah sabah zaten sinirim burnumda." böyle diyince bende sinirlendim -ki ilk anda çok sakin konuşmuştum-. "abicim niye göndermiyorsunuz belki acil bir durum var önemli bir şey gelecek. benim arabam yok gelemiyorum siz de göndermiyorsunuz" yemin ediyorum cevap aynen şu oldu: "ulan git al kargonu almayacaksan da siktir git" neye uğradığımı şaşırdım. "ne biçim konuşuyosun abicim sen" dememle birlikte etrafımı sardılar. kimi çekiştiriyor kimi itiyor. müdür bana saldırmaya çalışırken biri onu tutuyor falan. şoka girdim ya. "ne küfür ediyosun lan" dedim. bu kez sivil giyimli muhtemelen yine yönetici konumunda birisi "ulan dayak yemeden siktir git buradan" diye saldırmaya çalıştı. onu da birisi sarılıp durdurdu. baktım insan gibi konuşma şansım yok bari dayak yemeden gideyim dedim. gişedeki görevliye "tamam verin kargomu gideyim" dedim. müdür "kargonu falan vermiyorum lan siktir git yoksa kafanı gözünü patlatıcam" dedi. "nası vermiyosun lan babanın şirketi mi burası" dedim. "babamın lan sen beni tanıyo musun? burdaki herkes beni tanıyor siktirtme belanı." dedi. tüm bunlar yaşanırken şubede hem kadın çalışanlar hem de kadın müşteri var düşünün. gişedeki arkadaş "abi ismini söyle ben kargonu vereyim" dedi söyledim kargoyu aldım. "yirmi kişiye güvenip bir adama saldırmak kolay ben bu işin peşini bırakmayacağım" dedim. müdür "siktir git nereye şikayet ediyorsan et artist senin gibilerle mi uğraşıcam lan. sen sıcak evinde otururken biz çalışıyoruz." dedi. halbuki ben de gece çalışmıştım. öyle evde oturup baba parası yiyen adam tipi de yok bende. bu arada beni itekleyen, çekiştiren, "hadi uzatma lan bas git" diyenler falan var da onlar bu adamın yanında çok hafif kaldığı için onlara cevap bile vermedim. kaldı ki onlarla da sürtüşsem kesin linç edilirdim. "kardeşim belki ilaç almıştım onu bekliyordum çok acildi sizde vicdan yok mu" dedim, müdür "ne aldıysan aldın lan banane her gün senin gibi artistler geliyor kaşınma" dedi. daha bir şey söylemedim.

    olaya iyi yönden bakıyorum ben sabah eşimle bir yere gidecektim. dün bana "buluşalım kargoyu alır öyle gideriz" dedi "yok ben alır gelirim" diyerek kabul etmedim. kabul etseydim eşimin yanında bu muameleyi kaldıramazdım. dayak yemeyi göze alıp dalardım o adama. neyse çıkınca müşteri hizmetlerini aradım olayı anlattım şubenin görüntü kayıtları vardır hatta çalışanlar arasında vicdanlı birileri varsa dediklerimi aynen onaylarlar dedim. "üst yönetime bildireceğiz size dönüş yapacağız" dediler. inşallah bir yaptırımı olur bu işin.

    böyle bir şey yaşayacağımı tahmin etmediğim için kamera kaydı yaparak girmedim. sonradan kamerayı açmak da "gelin beni dövün" demekti yapamadım o yüzden.

    siz siz olun ne iş ahlakı ne de terbiyesi olan böyle insanlarla çalışmayın. çalışıyorsanız da hizmet alamayınca sebebini sormayın yoksa 20 kişi saldırıp dövebilir. ya da alttan alıp yediğiniz küfürlerle canınızı kurtarabilirsiniz. tüm yurtiçi kargo çalışanlarını bir tutmuyorum. zaten orada bana sessizce "sen haklısın abi kusura bakma" diyenler de oldu. onlar düzgün insanlardır.

    edit: öncelikle destek veren herkese çok teşekkür ederim. yurtiçi kargo genel müdürlüğünün ilgili biriminden mustafa bey aradı iki kere. olaydan ekşi sözlük vasıtasıyla haberdar olduklarını, yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını, şubeden görüntü ve ses kayıtlarını aldıklarını, incelendikten sonra gerekiyorsa şubeye ya da çalışanlara yaptırım uygulanacağını, tüm işlemleri yakından takip edeceğini ve sonuçtan haberdar edileceğimi söyledi. ne olacağını göreceğiz.

  • galatasaray'ın uefa kupası'nın müzeden çalınması

    yeter amk yeter be. sizin trollük denemelerinizj sikeyim. amk trolü. sözlüğün ağzını yüzünü siktiniz işsiz güçsüz boş beleş herifler.