pilye3
profili

  • sınavlarda alınmış komik notlar

    üniversitede almış olduğumuz yapı statiği 2 dersinin bütünleme sınavında 4 arkadaş sırayla 1, 2, 3 ve 4 puan almıştık.

    sınavda en yüksek puan alan 80 puan almıştı. hoca puanları yükseltmek için bütün puanlara %20 ekledi. ben de 3,75 almış oldum 100 puan üzerinden.

    edit: yazdıktan sonra aklıma geldi. diferansiyel finalinde hoca sınav öncesi 20 tane soru verdi. aınavda 5 tane soru soracak, 4 tanesi bu sorulardan çıkacaktı. 1 ay boyunca oturup tek başıma soruları çözdüm. bilenler bilir, cevabı ezberleme imkanın yok. o yüzden bütün soruların yöntemlerini yuttum.

    velhasıl sınava girdik, ben amfide en arkanın bir önündeyim. arkama da bi tane puşt oturdu, zerre çalışmamış. asistan en arka sırayı kaldırıp yan amfiye yolladı, o dönem heralde 1000 kişi alıyordu diferansiyel denklemler dersini. bu ibne arkadaeğildi saklandı unutturdu kendini.

    sorular geldi, başladım cayır cuyur çözmeye. amfi kademeli olduğundan arkadan çok net görünüyordur benim kağıt kağıdı tutuş açımdan dolayı. arkamdaki de noktası virgülüne geçirdi kağıdına.

    sonuç: ben 87 aldım, arkamdaki göt 88 aldı. sınavdan önce zerre çalışmadığını söyleyip arkamda pusan adam, sonuçlar açıklandıktan sonra kendi yaptığını iddia etmeye başladı.

    sonra mezun olduk, bikaç sene sonra bu eleman trafik kazası geçirdi, 18 gün yoğun bakımda kaldı. geçmişe dair birçok şeyi unuttu. bi gün otururken bu muhabbet açıldı, unutmuştur dedim. adamın beynine nasıl işlediyse bu yalan, unutmamış. hala ben kendim yaptım dio.

    buraları okuyorsa kendisinin ceddine defaten sövdüğümü saygılarımla bildirmek isterim.

  • artık avrupa fatihi beşiktaş

    asker dağda bir tane nal bulmuş. "üç nal bir at daha bulursam süvari olucam" demiş.

    söyleyeceklerim bu kadar.

  • uçağa körük yerine otobüsle binmek

    dayının biri erzurum'a gitmek üzere uçak bileti almış. uçağa gidilecek apronda sırayla bilet işlemi yapılmış, dayı kapıdan dışarı çıkınca karşısında otobüsü görünce basmış kalayı: "biz yol çekmiyek diye uçak bileti aldık yeğenim, siz bizi otibise bindiriysiiz."