spacetimereality42
profili

  • vincenzo montella

    vay arkadaş... murat kosova, okay karacan, ntv, avrupa'dan futbol... roma derbileri... bir tarafta candela, cafu, totti, montella, delvecchio, batistuta... diğer tarafta veron, nesta, mihajlovic, simeone, inzaghi, nedved falan...

    gün gelecek hoca olacak, bir de türkiye'ye gelip fener'in başına geçecek deseler...

    hayat böyle garip işte...

  • zorbay küçük

    tff tarafından sağlam torpili olduğu izlenimi alınan bu kişi, uefa'nın mayıs ayında yaptığı futbol kuralları ve ingilizce sınavlarından geçemediği gibi, eylül ayında yapılan telafi sınavlarından da geçememiş, bu nedenle ocak 2023'e kadar yapılacak uefa organizasyonlarına atanma hakkını kaybetmiştir.

    https://www.fotomac.com.tr/…cuke-sinav-soku-uefadan

    uefa'nın hazırlık maçı bile yönettirmediği bu kişinin ligimizde nasıl olup da üst düzey maçlara verildiği önemli bir liyakat sorusudur.

  • mario balotelli

    sergen yalçın, murat şahin ve beşiktaş'ın ayarlarıyla oynamış futbolcu. nasıl mı?

    bazen bir gol ve ardından yapılan hareket sadece bir golden fazlasını ifade eder.

    hatırlarsınız pirlo'nun ingiltere'ye attığı bir panenka penaltısı vardı. takımı penaltılarda gerideyken ve italyanların morali sıfıra yakınken yaptığı bu cesur ve dahiyane hareket italya takımını gaza getirmekle kalmamış, rakibe "siz kimsiniz lan, ateş olsanız cürümünüz kadar yer yakarsınız" anlamına gelen bir mesaj vermiş, ingiltere de neye uğradığını şaşırınca moral üstünlüğü tamamen italya'ya geçmiş ve penaltılarda öne geçen italya sahadan da galibiyetle ayrılmıştı.

    benzer şekilde beşiktaş'ın erkenden şampiyon ilan edildiği, diğer tüm takımların daha eylül ayından psikolojik olarak havlu attığı, herkesin beşiktaş başlıklarında boynunu eğerek "çok güçlüler, onlarla baş edemeyiz, ligi hiç oynamayalım, kupayı direkt onlara verelim" gibi yorumlar yaptığı bir ortamda bir delinin çıkıp, 3-0 olan maçı neredeyse tek başına çevirip, diğer şampiyonluk adayı takımlara adeta "puu size, bunlar mı lan hepinizin ürktüğü takım??? daha kendi evlerinde 3-0'ı koruyamıyorlar." minvalinde bir mesaj vermesinin, medya tarafından ilah ilan edilen rakip hocayla dalga geçmesinin, kendisine saldıran rakip kulübeyi iplemeden önlerinden su içe içe geçmesinin de diğer takımlar üzerinde benzer bir etki yapacağını düşünüyorum.

    beşiktaş bundan sonra da galibiyetler alabilir ama yenilmez uzay takımı imajı yıkılmıştır. balotelli bu gece isteyerek ya da istemeden sergen yalçın ve havaya girmiş beşiktaş takımının psikolojisini darmadağın etmiş, ligin kaderini tek başına etkilemiştir.

  • fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü

    bu konuyu birkaç gün önce türkiye geneli büyük takımlar için düşünmüştüm... elbette fenerbahçe özeline de uyarlanabilir. sonuçta ortaya böyle bir liste çıktı. burada da paylaşayım:

    * öncelikle ali koç'u biraz dinlemiş biri, şu aşamada yerli hocayla çalışmayacağını tahmin edebilir. ersun yanal ise bir seferlik istisnaydı.

    (bence de şu aşamada yerli hoca düşünülmemesi lazım. kulüp özelinde düşünürsek fb her zaman yabancı hocaların idaresinde daha iyi oynamıştır. ayrıca ligi tanımayan bir teknik adam hemen şimdi getirilirse, ligi tanımak için önünde 3 ayı ve yaz transfer dönemi olacak.
    yine de yerlide ısrar edilecekse; erol bulut, tayfun korkut, murat yakın, ilhan palut gibi isimler öne çıkıyor... bunu da yazmış olayım.)

    * yabancılara gelirsek, öncelikle gelemeyecekleri sayayım.

    pep, klopp, mou, zidane gibi isimleri saymıyorum bile. türkiye liginden bahsediyoruz. gerçekçi olmak lazım.

    yine aynı klasmanda aşağıdaki isimler de var. bunlar bu yaza, en geç diğer yaza elitler tarafından kapışılacak, o yüzden pek heveslenmeyin:
    - mauricio pochettino (boşta, bence real madrid / barca / bayern fırsatı çıkmasını bekliyor)
    - massimiliano allegri (boşta, o da manu gibi bir yerden teklif bekliyor)
    - julian nagelsmann (bundesliga'da fazla kalmayacaktır)

    kariyeri tartışılmaz bazı isimlere gelelim. aşağıda resmen emekliliğini açıklamışlar var, dolayısıyla bunlar da gelemeyeceklerden:
    - jupp heynckes
    - ottmar hitzfeld
    - fabio capello (https://www.usatoday.com/…t-from-coaching/33667385/)
    - arrigo sacchi
    - marcello lippi (https://www.scmp.com/…nnounces-retirement-following)
    - louis van gaal (https://www.skysports.com/…from-football-management)

    diğer yandan resmi olarak değil ama kafa olarak emekli olmuşlar şunlar:
    - zico
    - arsene wenger (amca ısrarla ben daha bitmedim diyor: https://www.goal.com/…nal/xxr2uab024x11vupfxxrqy4r3)

    sözleşmesi devam ettiği için gelemeyecek bazı iyi hocalar (bütün ligleri tarayarak bana göre en iyileri süzdüm):
    - lucien favre
    - dieter flick
    - carlo ancelotti
    - brendan rodgers
    - marco rose (efsane olma potansiyeli var)
    - nuno espirito santo (bir diğer efsane adayı, saygılar hocam)
    - claudio ranieri
    - marcelo bielsa (hala deli futbolu oynatıyor, ama championship'te iyi durumda)
    - rudi garcia
    - slaven bilic (şampiyonluk şansı var, küme yükselme şansı ise çok yüksek. seneye premier ligde oynayacakken bırakmaz)
    - dick advocaat (72'sinde hala feyenoord'da devam ediyor, saygılar. yazın ayrılırsa sportif direktörlük için takip edilebilecek isimlerden)
    - zeljko buvac (moskova'ya yeni sportif direktör oldu. uzun vadeli proje düşünecektir, memnunsa gelmez. fakat uyuşmazlık yaşayıp ayrılma ihtimali nedeniyle sürekli takip edilmeli)

    potansiyeli olup kendini henüz büyük takımda kanıtlamamış, hem de sözleşmesi devam eden, ümit veren isimler. bunların büyük camia için biraz daha kariyer yapması gerekiyor:
    - bruno labbadia
    - steven gerrard
    - adi hutter
    - oliver glasner
    - jesse marsch
    - sabri lamouchi

    *ayrıca yazın avrupa kupası olduğu için ağustos'a kadar milli hocaların hiçbiri gelmeyecektir.

    olabileceklere gelelim. sözleşmesi devam eden, ancak denenebilecekler:
    - rafael benitez (çin'de çok yüksek bir maaş alıyor, newcastle'da aldığının neredeyse 2 katı. fakat doku uyuşmazlığı yaşayıp bırakması/gönderilmesi de olasılık dışı değil. takip edilmeli)
    - jorge jesus (brezilya'da başarılar kazanmasına rağmen avrupa'ya dönüş fırsatı kovalıyor. aynı şekilde takip edilmeli)

    bir de boşta olanlar var:
    - manuel pellegrini (kariyerinde real madrid ve man city var. takımlarının hücumcu mantalitesi var ama ama defansif yönü zayıf oluyor)
    - unai emery (kariyeri düşüşte olduğu için kimse almıyor. zorlanırsa belki ikna olur. fakat stilinin bizim büyük kulüplere uyacağından emin değilim)
    - niko kovac (cv'si hırvatistan, frankfurt ve bayern şeklinde gidiyor. 1 sezon da olsa büyük takım tecrübesinin olması, genç olması artıları. defansı sağlam tutan bir kontratak anlayışı var. bu da ligimizde bolca bulunan kapan-çık takımlarına sıkıntı yaşayabileceği anlamına geliyor. ayrıca genç yaşından dolayı ilk hatasında çokbilmiş medyamız ona 'futboldan anlamıyor' damgası vurabilir.)
    - leonardo jardim (genç ama büyük camia kariyeri olympiacos ve sporting'le sınırlı. monaco'da boş stadyumda oynamak maalesef sizi taraftar ve medya baskısına hazırlamıyor. büyük camia kariyeri yunanistan ve portekiz'le sınırlı bir diğer hoca da vitor pereira idi, hatırlarsanız. jardim daha hücumcu mantalitede olsa da kadrolar vasatlaştıkça kazanma oranları da giderek düşmüş. dolayısıyla bence riskli transfer - başakşehir gibi takımlar için ideal hoca olabilir)
    - roger schmidt (hala genç sayılır, hücum futbolu oynatması ve almanya dışında (çin'de) çalışmış olması avantaj. nokta atışı transferlerden biri olacaktır kanımca)
    - christoph daum (safe bet. gazi baskılı pofuduk montunu özleyenler için. diğerlerinden sonuç alınamazsa denenebilir)

    bütün yazdıklarımın özeti, yani favorilerim:

    emekli olmasalardı heynckes ve hitzfeld; sözleşmeleri olmasaydı rose ve santo ideal tercihlerdi.
    mevcut durumda ise jesus, schmidt ve pellegrini, bana göre öne çıkan isimler.
    benitez, favre, bielsa, buvac da fırsat transferi olarak takip edilmesi gereken isimler.
    bonus: sportif direktörlük için lippi, capello, wenger, matthias sammer, zico, advocaat veya daum. daum teknik direktörlük için de düşünülebilir.

    seçilecek ekole göre sportif direktör ve hoca seçilmeli. alman'sa alman, hollanda'ysa hollanda, brezilya'ysa brezilya. bir felsefe seçip onda ısrar etmek lazım. her sene yeni hoca getirip fırdöndü gibi ekol değiştirmek olmaz.

    shortlist yapmak ve bulundurmak önemlidir. kurumsal hafıza açısından da önemi vardır. önemli kulüplerimizin de böyle listeleri olduğuna kesin gözüyle bakıyorum, aksini düşünmek bile istemiyorum.

  • jean michael seri

    hasan şaş: kardeşim köz getir seri

  • 4 mayıs 2019 ibb'nin pide kararı

    yetmez. akp gibi yapmaları lazım, çarşaf çarşaf billboard'lara ilan vermeleri lazım. bu akape var ya bu akape, bunların zamanında pide bu kadardı, biz 1 liraya indirdik diye yazmaları lazım. herkesin gözlerine soka soka. 1000 puntoyla. balık hafızalı insanlar başka türlü anlamıyor.

    edit: "geçen yıl da pide 1 tl imiş" diye mesaj atan bazı saf arkadaşlar var :) ah benim iyi niyetli arkadaşlarım. 90'larda camiler ahır yapıldı mı? ezan türkçe okundu mu? camiye ayakkabılarıyla girdiler mi? benim başörtülü bacılarıma saldırdılar mı? :) binali yıldırım çıktı, "eskiden halkımız internete bağlanamıyordu, şimdi bizim sayemizde hızlı internete giriyorsunuz" dedi. basit teknolojik bir gelişmeyi bile kendine yontmaya çalışan, ad hominem'in, straw man'in, red herring'in tillahını yapmış bir rakibin var. adamlar kafa-göz-belaltı-kroşe her türlü vuruyor. istediğinde boks, istediğinde karate, istediğinde sumo güreşi yapıyor. hakemler de onlardan. seyircinin çoğu onlardan. siz hala aman fair play'den ayrılmayalım derdindesiniz.

    rakip her yolu mübah görüyorsa, gerektiğinde oy devşirmek için algı oyunları, çarpıtmalar yapıyorsa sen de acımayacaksın, bulduğun her fırsatı kullanacaksın. kendini öveceksin, icraatlerinin reklamını yapacaksın, rakibi halka şikayet edeceksin. eskiden pide 100 liraydı, biz 1 lira yaptık diyeceksin ve emin ol ki inananlar çıkacak. "zaten olması gereken bu, niye reklam yapalım ki" edebiyatının, efendiliğin zamanı değil. sen rakibini bir nakavt et, bağımsız yargıyı, erkler ayrımını, laik yapıyı tekrar kur, rakibini bir daha devleti ele geçiremeyecek hale getir, sonra yine efendi olursun.

    edit 2: son bir tavsiyem de sosyal medyada, sözlükte, orada burada akp'lilerle tartışacak muhalif kardeşlerime: "sizin zamanınızda millet pide alamıyordu pide! ekrem başkan geldi pideyi 1 lira yaptı. bizim sayemizde millet pide yiyebiliyor." gibi argümanları sıkça kullanın. 10 kere kullanın, 20 kere kullanın, 100 kere kullanın. yeterince muhtelif defalar tekrarlarsanız ne kadar çok insanın size inanmaya başladığını görünce hayret edeceksiniz. (bkz: joseph goebbels/7)

  • rammstein

    gelecek kliplerinde flake türk ekonomisini oynayacakmış.

  • erwin koeman

    elindeki harry kane, luis suarez, sadio mane gibi opsiyonları tercih etmeyip alper potuk'u oyuna alan yetersiz teknik direktör.

    (benim gibi tarafsız adamı bile çileden çıkardınız, amk cahil sığırları sizi :) )

  • a haber vs ekşisözlük

    ekşi sözlük, bu sitede yazan her şeyin yanlış olduğunu en baştan kabul eder.* a haber verdiği her haberin doğru olduğunu iddia eder.

  • mohamed salah ghaly

    "ramos'un müdahalesinin kazayla olduğunu düşünmüyorum. düştüğüm sırada koluma sarıldı ve sonra tüm ağırlığıyla kolumu aşağıya doğru çekti. bu normal bir şey değil. son derece hayal kırıklığına uğramış durumdayım. eğer real madrid böyle kazanıyorsa, ben o takımda asla oynamak istemiyorum."

  • yemin töreninde cihat şiiri okuyan tsk subayı

    orduda tarafsızlık ve sekülerlik ilkesini çatır çatır çiğnemiştir. anayasada da belirtildiği gibi insanlar türkiye cumhuriyeti'ne din bağıyla değil, vatandaşlık bağıyla bağlıdır. esas olan duygu vatanseverliktir. sen böyle kafana göre riyakarca işler yaparsan, yemek dualarını değiştirirsen, cenaze törenlerinde segah tekbiri çaldırırsan, subaylarına cihat şiirleri okutursan, kendi dünya görüşünü insanlara dayatırsan, daha sonra o kıtada hazırolda bekleyenler arasında bulunması muhtemel deist, ateist, agnostik, tengrici, şaman, rum, yahudi, ermeni ya da alevi kökenli olup da türk ordusunda zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmekte olan bir vatandaşa, "bizim bir emrimizde gözünü kırpmadan canını vereceksin" dediğinde o kişinin içinden "nah veririm sizin kafanızdaki insanlar için canımı" diye geçirebileceğini de hesaba katacaksın ve buna kızmayacaksın. aidiyet böyle oluşturulmaz. çok yanlış yapıyorsunuz.

  • daha kolay dışkılamak için tavsiyeler

    müshil içip betona oturun.

    (bkz: apollo roketi kalkış anı)

  • kütüphanede ders çalışmak yasaklansın kampanyası

    (bkz: ananın amı kampanyası)

  • 27 ağustos 2017 liverpool arsenal maçı

    bu maçı izleyenlerin bir kısmı, akşama aykut kocaman'ın takımını izleyecek :(

    (bkz: dikine oyun diye bir şey çıkardılar)

  • fenerbahçe

    vardar teknik direktörüne "biliyorduk ki fenerbahçe'nin sistemi 2-3 oyuncuya dayanmaktadır. topu yan pas yaparak sürekli çeviriyorlar, dikine oynayamıyorlar. biz de stratejimizi buna göre belirledik" lafını söyletebilmiş takım. söyleyen adam ancelotti değil, mourinho değil, klopp değil. vardar teknik direktörü.

  • camiden terörist çıkmaz

    camiden çıkan son terörist 15 temmuz'da darbe yapmaya çalıştı... biri cumhurbaşkanına hatırlatsın.

  • ülkemize gelse konserine 1000tl verilecek sanatçı

    bazı sanatçılar için 2017 şartlarında imkansız değil, gayet de muhtemeldir. bugün 2500$'a vip paketi satan (fiyata grupla tanışma dahil değil) guns n' roses 1,5 senedir full stadyumlara çalıyor...

    http://www.metalsucks.net/…n-vegas-show-receipt.jpg
    https://i.ebayimg.com/…/z/fk8aaoswopryf2oh/$_35.jpg
    http://www.altpress.com/…cket_prices_are_outrageous

  • ali koç

    inovasyon haftası konuşmasında "eğitim konusunda çok kötü durumdayız. kabul edilebilir bir durumda değiliz. okul terk olsun, stem dediğimiz bilim-teknoloji-mühendislik-matematik olsun, felaket kötü durumdayız. ve çok merkeziyetçi, garip bir eğitim sistemimiz var. (bu sistem) ne gençleri ne de hocaları sorgulayan, araştıran bir felsefe içine sokmuyor. felsefe sonuçlarımız çok zayıf dünyaya oranla. dolayısıyla herşeyin dibinde insan var. vehbi bey şunu derdi: 'dünyanın en güzel ülkesini allah bize vermiş, kıymetini bilelim. benim en önemli sermayem insan kaynağım' derdi. bu hala bizler için geçerli. çünkü bizim insan kaynağımızdan başka doğal kaynaklarımız yok (turizmi saymıyorum doğal kaynak olarak). dolayısıyla bu kaynaklar dezavantaj olmamalı. ve ne yazık ki eğitim konusunda müthiş bir reform, dönüşüm yapsanız da, yıllar sürüyor bunun meyvesini toplamak. bu kafayla, bu zihniyetle gidersek biz 2023 hedeflerine ulaşamayız. ulaşmamamız için bir neden yok ama bizim insan kaynağımızı belli bir kaliteye, belli bir konuma, belli bir düşünce yapısına getirmemiz lazım. üzülerek görüyorum ki, ülkemiz evet ilerliyor, birçok konuda müthiş atılımlar yapıyoruz, ama buraların da (kafasını gösteriyor) ilerlemesi lazım, buraların geri kalması kabul edilemez." demiş kişidir.

    fenerbahçe başkanlığına adaylığını koymuştur, 'memleket çoh eyi, rüknettin sen davar mısın kardeşim?'cilerin cirit attığı bir futbol faunasında kendisinin türk sporuna el atmasını elbette destekliyorum.

  • 200 yıllık uykusundan uyanan türkiye

    antep terbiyeli külbastı kadar uyandırıcı değildir. buyrun hep beraber bakalım,

    malzemeler:
    8 parça kuzu külbastı
    3 diş sarımsak
    1 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı zeytinyağ
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı kuru kekik
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    1 tutam karabiber

    -yukarıda bahsettiğim gibi,külbastı alırken mutlaka kasabınıza inceltmesini söyleyin ki evde uğraşmak durumunda kalmayın.
    -derin bir kap içerisine soğan ve sarımsağı rendeleyin,zeytinyağ,tuz,baharatlar,nar ekşisi ve salçayı ekleyip iyice karıştırın.
    -dövülmüş et parçalarını bu karışımın içerisine alın ve et parçalarını iyice sosa bulayın.
    -tüm parçalar iyice soslandıktan sonra, etlerin bulunduğu kabı streç film ile iyice sarın ve buzdolabına kaldırıp 1 gece dinlendirin. ( bu tarifi hazırlamak gerçekten çok kolay,tek yapmanız gereken bir gece önceden soslayıp hazırda bulundurmak.haberli misafir için son derece ideal bir tarif.)
    -1 gece dinlenen etleri dolaptan çıkartın.
    -etleri pişireceğiniz tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip ısıtın.
    -ben bu işlem için emsan griss panda tava kullandım.
    -tavanın yanmaz,yapışmaz özelliğinin yanı sıra,ön kısmındaki tasarımı sayesinde,pişen etleri ön kısma alıp,fazla yağını bırakmasını sağlamak mümkün.
    -böylece istemediğiniz fazla yağlardan en başından korunmuş oluyorsunuz.

    uyandırıcı etkisi klinik deneylerle kanıtlanmıştır. (üstelik 200 yıl da sürmüyor)

  • vincent aboubakar

    azeri spikerin deyişiyle

    "bu hareket neye lazımdı? ve aboubakar bir anda antigahramana çevrilir. hücumcu sorumsuz bir hareket ile meydandan kovuldu. beşiktaş için bundan arzolunmaz bir eziyet olabilmez."