bonjurkes9
profili

  • 2022 kiracıların ev sahibini sömürmesi

    kira geliri bir yatırım çeşididir, bütün yatırım ürünlerinde olduğu gibi bu yatırım çeşidi de çeşitli riskler içerir. bunların arasında, eve zarar gelmesi, kiranın ödenmemesi, kiranın geç ödenmesi, kiracı ile yaşanabilecek sorunlar vs.

    aynı riskler borsada, ticarette, döviz ticaretinde de vardır. en garanti yatırım çeşidi banka faizidir, riski akarı kokarı yoktur, zamanında bankanın taahüt ettiği kazancı alırsınız. kira geliri, garanti kazanç sağlayan yatırım aracı değildir.

    zamanında, garanti yatırım geliri isteyen siktir olup gitsin parasını bankaya yatırsın, "ama oranlar düşük" diye de ağlamasın.

    hem ev sahibiyim (kiracımdan çok çektim) hem de aynı zamanda kiracıyım. yani bilmeden götümden uydurmuyorum.

  • 28 gün şartını kaldırmazsanız oy da alamazsınız

    bundan sonra seçim olmayacağı için oy alma sıkıntısının da olmayacağı durumdur. bas bas bağırdık burada, tayyip tek adam olacak bu seçimler sonrasında, demokrasi kalkacak diye.

    hala "ama oy alamazsınız" diye tehdit eden yazarlar var. sen oy vermezsen, çalarak oyunu alırlar yazar kardeş, sıkıntı yapma.

  • iphone kullanıp vatansever olduğunu iddia etmek

    iphone almaya parası yetmeyen, neden almaya parasının yetmediğini sorgulamayan; onun yerine kazandığı parayı istediği gibi harcayıp iphone alan insanların "vatansever olmadığını" iddia eden mal suser beyanı.

    ayrıca; iphone ile vatanseverlik arasında ilişki kurmak da ayrı bir mallık ürünü olsa gerek.

    edit 2: suser'in apple'dan kaynaklı göt ağrısı varmış, olay klasik hater başlığıymış aslında. ayfon istediğimizi yüklettirmiyi niden alıyorsunuz ühü ühü yani olayın özeti.

    edit: bu arada insanlar kazandığı parayı istediği şekilde harcamakta özgürdür. ister iphone alır ister götü boklu vestel alır. insanların kendi alın teriyle kazandığı parayı nasıl harcayacağına karışmayın bir zahmet.

  • vizesiz avrupa'ya karşılık kıbrıs

    hala aramızda 80 milyon insanı ve bilmem kaç milyon göçmeni ab'nin vizesiz olarak ülkesine alacağını sanan naif suserleri gün yüzüne çıkartan olaydır.

  • 24 ocak 2017 teke tek kılıçdaroğlu yayını

    kılıçdaroğlu gitmesi gerek, yoksa olmaz diyenler için hatırlatma yapmak istediğim yayın.

    referandum'dan evet çıkması halinde, ne chp kalacak, ne hdp. rte tek olacak, seçim artık yapılmayacak, yapılsa da rte'ye rakip aday çık(a)mayacak, çıksa da kazanamayacak.

    o yüzden, chp'nin başında kimin olduğu şu noktada hiçbir şey değiştirmiyor.

    yapılan oylama; özgürlüklerimiz gitsin mi yoksa kalsın mı oylaması.

    referandumda hayır dediniz, dediniz yoksa bir daha bizlere birşey seçtirmeyecekler.

    o yüzden bırakın şu kılıçtar gitse daha iyi olur muhabbetlerini.

  • laik vatandaşlar ile işid birbirine benziyor

    laik vatandaş ne amk demek istiyorum, bu kadar da ... olunmaz. laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olmasıdır. laiklik bir ilkedir.

    fenerbahçeli vatandaşlar, galatasaraylı vatandaşlar gibi bir takım tutma durumu değildir.

    vatandaşlar "laik" değildir, ülke laiktir, provakasyonun, adiliğin bu kadarı da olamaz.

    e o zaman ben de yazayım, titreşimli halka kullanan birisinin akrabaları da yolludur, hodri meydan!

  • obama'nın sipariş ettiği 65 bin dolarlık pizza

    okuduğum, aklımda kalan olayları kısaca yazayım, bazı noktalarda isimleri hatırlamıyorum, şirkette araştırma şansım da pek yok, yeşillendiren olursa eksik kısımları düzeltirim.

    tepeye edit: redditte kimin olaya nasıl bağlandığının board olarak imaj hali var, yani bütün hikayeyi okumadan bu board imajına bakarsanız olayın tam bir facia olduğunu çok rahat anlayabilirsiniz.

    - john podesta ve kardeşinin/abisinin, avusturalyada küçük bir kızın kaçırılması olayında robot resimlere benzemesi (karşılaştırması var). sonra tv'de çıkan haberlerde "kaçıranların bulunduğu ama tutuklanamadığı" (muhtemelen arkası sağlam abiler olduklarından)

    - beste pizza (adı yanlışsa düzeltirim mesaj atın) 'nın logosunun fbi'ın yayınladığı "pedofili işaretlerine" benzeyen bir üçgen içermesi, olaylar patlak verdiğinde pizzacının logosundaki üçgeni silmesi (archive.is 'de sitenin eski logolu hali var)

    - bu olaylar patlak verip açıklandığı an, ismi verilen instagram, twitter vs. hesapların bir anda özel (kilitli) hale getirilmesi , kaynak gösterilen içeriklerin silinmesi.

    - reddit'te olay üzerinde çalışanların güvenilirliği için vpn, kullan-at isim vb. kullanılması konusunda uyarılması

    - reddit'de pizzagate sub'ının önce kapatılıp sonrasında tekrar açılması (olayın ciddiye binmesinin anlaşılması)

    - ilgili maillerde dönen tonlarca imalı içerik (pizza, mendil referansları) partiler için "gürültü şikayeti olmayacak yerlerin" tercih edilmesi.

    - pizza için ödenen yüksek rakamlar

    - paylaşılan ürkünçlü ve saçma sapan fotoğraflar

    -paylaşılan tüm kaynakların arşiv linkleri ile verilmesi, çünkü içeriklerin bir şekilde silinmesi

    bu olayın "tırt" , "tırıvırı", "dandik" , "yalan" olmadığının en belirgin işaretleri.

    şu anda tek sorun, elde aşırı fazla dosya bulunması, hepsinin tek tek incelenmesi gerektiği ve olayla alakasının olup olmadığının ortaya çıkarılması gerekiyor, bunu biz güçsüz ve normal insanların yapmasının zor olması da süreci uzatıyor.

    inanmayan beyinsizler için de şunu hayal edin: çocuğunuz kaçırılıyor, bulunamıyor ve olayın üstü kapatılıp/unutulup gidiyor. bu yaşadığınız durumun hangi ülke ve ırktan olduğunuz farketmeksizin büyük bir sorun olduğunu en azından anlayabilirsiniz.

  • 29 eylül 2016 iphone ile yaşadığım ios 9 rezaleti

    2016 ocak ayında sıfır kutusunda iphone 4s 16 gb satın alınmasından dolayı kaynaklanan sorundur.

  • pegasus 22 eylül 2016 indirimi

    sözlükte "x tarihli pegasus rezaleti" başlıklarının artmasına sebep olacaktır.