mr spock vardi da biz mi kirk olmadik3
profili

  • burhan kuzu

    yargılanamadan gitti. birçok kişinin üzüntüsü budur.

  • igor tudor

    sene 1996.

    yer ali sami yen.

    galatasaray-fenerbahçe maçı.

    takımın başında daha önce ankaragücünü 87-89 yıllarında 2 sene çalıştırmış ve sonrasında da göztepeyi 1 sene çalıştırabilmiş. bir teknik direktör vardır. bu teknik adam 90-93 yıllar arasında milli takımda teknik adam değil antrenör olarak görev yapmıştı. yine aynı süre zarfında 21 yaş altı milli takımı çalıştırmıştı. bu adam daha sonrasında 93-96 yılları arasında milli takımı çalıştırmıştı. kariyerine dikkatli bakıldığında aslında stajyer antrenör denilebilecek bir adam vardı galatasaray fenerbahçe maçına çıktığında.

    galatasaray o gün fenerbahçe'den kendi evinde 4 yedi. hikayenin sonraki kısmını sadece sizler değil, arsenal,juventus,manchester united,barcelona biliyor. real madrid daha iyi biliyor.

    neyse. igor tudor'a çok sallıyorsunuz lakin bu adam elindeki kadroyu çok akıllıca kullanıyor.

    fenerbahçe maçında 3-4 hatası oldu. antalya maçı ile trabzon maçları istisna. antalya'da o gün hava gerçekten çok sıcaktı, çok nem vardı. antalyaspor'a da nem vardı sadece galatasaray etkilenmedi elbette ancak futbol oynamak için çokça elverişli değildi. fenerbahçe maçının ikinci yarısı takım maça iyi başlamıştı ve oyun olarak üstünlük de kurmuştu. belhanda atılmasaydı çok farklı konuşuyor olacaktık. trabzon maçı da ayrı bir konu.

    dikkat edilirse galatasaray akan oyunda gol yemiyor sadece duran toptan yediği goller var. 9 golün 6'sını duran toptan yemiş. diğer yenilen 3 gol ise akan oyunda yenen goller. trabzon maçında biri denayerin ayağına çarpıp kontrpiye de kalan muslera var. belhanda'nın kaybettiği top sonrasında yenen bir gol var.

    dikkatli bakarsanız igor tudor'un defansif anlamda, takım savunması anlamında başarısını görebilirsiniz. hücumda ise takımın birbiriyle uyumsuzluğu devam ediyor.
    çok eleştirilen belhanda var. adamın biraz hareketlendiği maçlarda çok rahat gol atan bir galatasaray var. beğenmediğimiz belhanda 10 maçta 5 asist yapmış. an itibarıyla asist krallığında serdar gürler ile birlikte zirvede.

    trabzon maçında rodrigez ile başlamadığı için hata yaptı. fenerbahçe maçındaki hatalarını da yazmıştım. sezon devam ediyor. rakiplerinden daha iyi futbol oynatıyor denebilir. galatasaray'dan daha iyi futbol oynayan takım başakşehir. başakşehir beşiktaş maçında çok iyi oynadı. çok güzel bir maçtı. abdullah avcı'nın tudor'u mağlup edeceğini çok rahat görebiliyorum yine de bu durum tudor'u kötü bir teknik adam yapmaz. sonuç itibarıyla bir ya da birkaç rakibe üstünlük kuramayabilirsiniz ancak lig denilen şey sadece bir kaç takıma karşı oynanmıyor.

    ben tudor'un bu şekilde devam etmesi halinde beşiktaş'a fener'e başakşehir'e ve trabzon'a mağlup olmasına ses etmem yeter ki şampiyon biz olalım.

    kendisine kızacağım nokta sadece şampiyonlar liginde ve avrupa liginde küçük takımlara karşı mağlubiyet alması olurdu, ki avrupa liginden elenmemize hala daha çok kızgınım.

    özellikle ikinci yarı asamoah geldiğinde ve takımın yerli futbolcu kalitesi bir tık daha artırıldığında izlemenizi tavsiye ederim. mesela gençlerbirliğinde sağ bek oynayan ahmet, sol bek uğur çiftçi gibi yeteneklerin takımda kadro derinliği yaratacağı ve takımı birkaç seviye yukarı çıkaracağı çok belli.,

    yukarıda fatih terim örneğini verdim. biraz sabredin.

  • şifreli elektrik

    bu uygulamanın gerçekleşmesi çok bişey ifade etmez. elektriğe para veren bedavacı kürtler bu seferde;

    "elektrik çok pahalı, bize pahalı satıyorlar"

    ya da,

    "baraj bizim barajımız, bizim toprağımızda duruyor biz niye para ödüyoruz?"

    der ve bu sebeple de yeniden dağa çıkabilir.

    hep söylerim; cehalet zor zanaat, cehaletle uğraşması daha da zor zanaat.