azuth3
profili

  • timur selçuk

    türkiye işçi sınıfının sesi, notaları, tuşları olmuş insan.. aslında 2000lerin başında kaybettiğimiz ancak fiziksel olarak bugun aramızdan ayrılan, sözleri, nefesi, bakışları, unutulup müziği asla unutulmayacak çok ama çok büyük bir insandır timur selçuk.. bundan 50 sene sonra, 100 sene sonra hepimizin mezar yerleri bile unutulmuşken türkiye işçi sınıfı onun şarkılarını söylemeye devam edecek..

    inandığınız cennetinizde en güzel yer sizin olsun timur bey. ben sizinle aynı çağın insani olmaktan bahtiyarım..

    ama kırgınım da timur bey size.. yüzünüze de dediğim gibi kırgınım.. 70lerde taksim meydanına gelip "ey devrimci savaş vakti yaklaştı" diyen bir insanken, gezide o piyanoyu elin adamına bıraktınız, gelip başımızda durmadınız.. bir istanbullu olarak doğdunuz, istanbul gibi yozlaşıp muhafazakarlaştınız ve 1950lerde ne kadar farklıysa istanbul şimdiden, öyle farklı terkettiniz bizi.. bizim için olduğunuz kadar, kimsecikler için güzel ve kahraman ve yaradan olamazdınız oysa.. biz sizin sözlerinizi, sizin notalarınızı mırıldananlar, sizin seslendiğiniz gibi türkiye işçi sınıfına seslenmeye çalışanlar naçar çocuklar olarak kalacağız.. elin ileri geri konuşmasına izin vermeyeceğiz hakkinizda hiç bir zaman da izin vermedik bilirsiniz, ama işte, kırgınım timur bey.. yüzünüze de dedim..

    adınız içimizde derin bir sızı olarak kalacak..

  • sosyal medya paylaşımından 6 ayda 1656 tutuklama

    sosyal medya üzerinde küfür etmeyen, pkk ile, terör örgütleriyle en ufak bir alakasi olmayan, işinde gücünde ama susmayan, ama gercekleri söylemeden duramayan, ama haksizliga bagiran biri olarak bir cuma sabahi iki sivil polisi kapimda görmemle neticelenmiş durum..

    hayir 33 yaşında, okumuş, işinde gücünde birisi olarak kardeşlerini siyasi başarisizliklar neticesinde topraga vermiş, şehit düşürmüş biri olarak kizginligimi belirtmem buna neden mi olmali? bu ülkede söylenmeye, bu ülkede birilerini işlerini dogru yapmalarini söylemeye de mi hakkimiz yok?

    "kandirildik" demenin faturasi 250 şehit olmuşken 15 temmuz akşami, ne yapmamizi bekliyorsunuz ki? kizmayalim mi? "kader işte" diyip oturalim mi? "ama kahramanca öldük" diyip duralim mi?

    duracagiz anlasilan.. susacagiz..susmamiz gerekiyorsa, başımıza bir iş geliyorsa, eşimizin elleri titriyorsa kapiya gelen polislerle susacagiz.. derdimizi tasamizi anlatmayacagiz, memleket her gün daha kötüye giderken hiç bir sorumluyu aramayacagiz, sinirimizin ötesinde canli canli mehmetcik yakilirken kör olacagiz.. çünkü alisik degiliz kapimizda polisler görmeye, çünkü kaldiramiyoruz bu kadar kriminal olayi..

    "cesur olacagiz, baskilara egilmeyecegiz" diyen adamlar kadar ne cesuruz, ne kaybetmeyecek şeylerimiz var.. devlet sus derse susacagiz ve umarim mutlu olursunuz sizin kendiniz gibi düşünmeyen herkese "terörist" demekten.. ve umarim mutlu olursunuz insanlar sustugunda.. haketmediginiz gibi yaşarken, kimse hakkini aramazken, arayamazken umarim mutlu bir şekilde ölürsünüz bir gün belki yeni yapilmis 3. köprünün cevre yollarina bakan evinizin yatak odasinda..

  • mehmet ali alabora'nın londra'da yaşaması

    solculukla ahmakligi bir kenara ayirmak gerek.. bizzat melih gökçek'in hedef gösterdiği bir adamin, bir gerizekali ogün samast'in kurşununa uğramamak istemesi onun ideallerinden ne götürür ki? solcu dediğin ölmemek için ancak küba'ya falan mı kaçmalıdır? burada kalsa, bir çomar gelip öldürse daha büyük bir sosyalist olacak midir?

    hayatinizin kiymetini, hayatta kalmak için neleri feda edebileceginizi bilmiyorsunuz. bu ülkenin en büyük solcusu, ölmemek için bir teknede kaçtı rusya'ya unutmayın..