soruyu isaret eden soru isareti5
profili

  • rte'nin ısparta'da coca-cola fabrikası açması

    dindar, milliyetçi ve muhafazakalara bir kez daha dansöz kıyafetlerini giydirerek kıvır kıvır kıvırtmalarını sağlamıştır.

  • tümosan'ın ilk milli motoru x6

    haklı eleştirileri tekrar gündeme getiren motor. ak propagandacıların lafına bakarsak yerli uçak ve helikopterimiz göklerde uçuyor, yerli uçak gemimiz denizde yüzüyor, yerli otomobilimiz yollarda, savunma sanayi uçtu gitti gözden kayboldu. propaganda o biçim ama icraat yok. yerli bilmemne yaptık de, çak 3d animasyonu, ver gazı tamam sonrasını gören, duyan, bilen yok. çok üsteleyen olursa bi daha gazlarsın propagandayı, yedirirsin millete afiyetle devam...

    bi de deniyor ki "yav herkes bir anda mı yaptı bunları. bugün vidasını yaparız yarın komple şeyederiz". 15 yıldır iktidarda bu hükümet, 15 yıldır niye yapılmadı bunlar? neden bugüne kadar bekledin? 15 yıldır yapamadığını bugün mü yapacaksın? tüm sermayeyi inşaata, ithalata, tüketime, diyanete, cemaatlere, imam hatiplere yatırarak mı yapacaksın? okuyup üfleyerek mi becereceksin bunları?...

  • gss prim borcu

    gelir tespiti yaptırmak, bu kepazeliği kabul ettiğinizi ve sağılmak için can atan bir inek olduğunuzu beyan eder. devletin sizi ısrarla kayıt altına almaya çalışmasının sebebi o. böyle bir garabeti müjdeli haber veriyormuş gibi ısıtıp ısıtıp önünüze koyuyor ki alışın, kabullenin ve paşa paşa haracınızı verin.

    son derece mantıksız bir sistem olduğundan uygulanması mümkün değil keza uygulanamıyor da bu bok. yakaladığını dürtmeye çalışıyor işte. devletin üzerine çökmüş bir kabilenin kendi saltanatı için kaynak yaratmak amacıyla halkını haraca bağlamasıdır bu olay. vatandaşının sağlığını umursayan devlet, işsiz ve parasız insanların olmayan gelirine göz dikmez. "bu insanlar niye işsiz lan" diye sorar kendine ve istihdam yaratmanın yollarını arar ama öyle bir irade yok çünkü devletin gözünde, etinden, sütünden ve derisinden faydalanılacak çiftlik hayvanlarından başka bir şey değilsiniz. şunu iyicene belleyin.

  • kötü bir maddi durumla 1'den fazla çocuk doğurmak

    çocuklarının başarısız olmasını ve kendileri gibi sikik bir hayat sürmesini de her şey gibi allah'a, kadere, kısmete ve "yeterince şükretmemelerine" bağlayacak pişkinlikteki ebeveynlerin yiyeceği boktur. ülkenin kanseridir kendileri.

  • ayşegül terzi'ye tekme atan adamın yakalanması

    karakolda polislerle birlikte çekilmiş selfie fotoğraflarını ve videolarını görmeden inanmam.