ben bi arkadasa bakip cikicam5
profili

  • arda güler

    hakkında rezil entryler girilen wonderkid.
    17 yaşında çocuk için bunları yazmak için ya 15 yaşında olup ardayı kıskanmak ya da çok kötü bir insan olmak gerekiyor.
    çocuk yetenekli ve bizim topraklardan çıkmış. destekleyelim sadece başarılı olsun ve yenileri çıksın gurur duyalım.
    sırf fenerbahçeden transfer olduğu için desteklemeyen kansızlara bir haberim var: ardadan alacağı parayı aldı fener. bundan sonra dünya starı olsa da daha fazla kazanamıyor. belki 35'inde futbolu bırakmak için fenere döner o kadar. aksine orta seviye bir oyuncu olarak kalırsa o zaman fenere genç yaşta döner ve epey katkı sağlar. ve belirtiyorum siz kör fanatikler için: fener zaten kazanacağı parayı kazanmış durumda.
    şu çocuk hakkında kötü entry girenler saf kötü insanlardır. uzak durunuz. hayatta başarılı olamamışlardır ve herkesi de aşağı çekmek isterler.
    arda'ya not: burada yazan kimseyi umursama. burası toplumun binde biri bile değil. sokak seni seviyor ve başarılı olmanı istiyor.

  • doktorların bilinçli hastaya tahammül edememesi

    doktorların kendini bilinçli sanan hastanın görüşlerini dinlemeye vakti mi var? siz şikayetinizi doğru anlatırsınız o da tedavisini verir. çok bilinçliyseniz ve verilen tedaviyi beğenmezseniz uygulamayın. başka doktora gidin.

    ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi önemli ve uzun süreli tedavilerde hastaya seçenekler sunulur. bilinçli tavırlarınızı o zaman sergileyin. ama benim serum almam lazım, çocuğum ancak antibiyotikle iyileşiyor, niye ekg istiyorsun sadece karın ağrım var gibi söylemleri olan kişiler kendini bilinçli sanıyor.

    eğer çok bilinçliyseniz hastalığınızla alakalı ve doktordan illaki kendi istediğiniz tedaviyi vermesini istiyorsanız, ona göre semptom uydurun. muhtemelen yanlış veya gereksiz tedavi alırsınız ama istediğiniz olur.

  • 7-8 temmuz 2022 hekimlerin iş bırakması

    bayramda 9 günde kimse ölmüyor sanırım. hastalıklar iş günlerini seçiyor olmalı.

    her iş bırakmada söyledik:
    - iş bırakan doktor yazlığa gitmiyor, hastanede bulunuyor.
    - onkoloji, hematoloji, yoğun bakım, biyokimya, acil, patoloji çalışıyor.
    - örneğin polikliniğe gelecek şeker hastası ilacı düzenlenmezse öyle büyük bir problem olmaz. şekeri çok düşer veya yükselirse acil çalışıyor zaten.
    - kalp krizi geçirene acilde yine bakılacak, anjiyo yine yapılacak. ( muhtemelen uğruna iş bıraktığımız meslektaşımız ekrem karakaya’nın yüzlerce hayatı kurtarması gibi, bu işlemler devam edecek)
    - iş bırakmada esas amaç halkın da desteğiyle hükümeti baskı altına alıp şartları iyileştirmek
    - mevcut yönetimden memnun olmayan bir kişinin bunu desteklememesini asla anlayamıyorum.
    - aktroll değilseniz hekimleri desteklersiniz. böylece hükümet ya geri adım atacak sağlık hizmeti iyileşecek. ya da kendi tabanı da zamanla mağdur olacak ve muhtemelen doktorlara düşman oldukları gibi hükümete de artık sağlık sisteminden dolayı destek veremeyecekler. sizin başınıza gelecek şey de 3- 5 gün poliklinik muayenesi olamamak olacak.
    - belki doktorlar isteklerinin bir kısmını alırsa diğer meslek gruplarına da örnek olacak ve hükümet halkın istediklerini ya yapacak ya da gidecek.

    - ekşisözlükte 10 bin dolar maaş alıp acıbademe rahat giden büyük kitle var biliyorum; ancak azınlık grubun özellere gidecek gücü yok. inanın nitelikli doktorlar devlette kalmıyor. sigortadan olduğunuz ameliyatlara yüzbinlerce lira ödemek zorunda kalacaksınız. çalıştığım hastanede tümör cerrahisi yapam bir plastik cerrah ( herkes meme burunla para kazanma derdindeyken akademik amaçlar adına üniversitede yıllarca kalmış bir hoca) özele geçti. en küçük ameliyata kendi adına 60- 70 binden az almıyor şimdi. hastane muhtemelen 200 binden az fatura kesmiyordur. geçen sene yüzlerce insan sigortadan bedavaya ameliyat oldu ona. adam ortalama 30- 40 bin kazanıyordu aylık tahminen. şimdi aylık 400- 500 kazanıyor. ama o asistan yetiştiremiyor artık.

    dağınık yazdım biraz da bugün çok doluyum. hala ama sağlıkta iş bırakma olmaz hastalar ölecek diyenleri görünce çıldırıyorum kusruma bakma sözlük

  • yılbaşı gecesi kuruyemiş'te yeme uyu

    "özel isimlere ve kuruyemiş'e gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır." kuralını akıllara getiren söz öbeği.

  • ozan tufan

    10. sıranın altında bir türk takımında oynamakta olan oyuncu

    not: alex de souza