nonserviamm3
profili

  • ekşi itiraf

    her zaman sigara aldığım tekel sabah bana

    “- dün 2 paket almıştın, çok içiyosun satmıyorum sigara, dayan”

    diyerek sigara satmadı bana. :)

    bozmadım, halbuki 2. paketi arabaya atmıştım yedek dursun diye. seviyorum lan bazen bu ülkeyi. aynı şeyi başka hiçbir ülkede yaşayamazsın.

  • tuttuğun takımı söylemeden anlat

    çok büyük ihtimalle daha erken ölmemi sağlayacak olsa da canı sağolsundur, çakmakla yaklaşmayınız..

  • avrupalı çocuk ve türk çocuğu arasındaki farklar

    bu konuda benim de çok önemli tespitlerim var.

    öncelikle kısa bilgi, oğlum var 1,5 yaşında. annesi de türk değil.

    başlıkta yazılan güzel şeylerin neredeyse tamamını uygulamaya çalışıyor annesi. işte ne bilim, yere düştüğünde kaldırmaz, tutarlıdır, ağlasa da sözünden dönmez. çocuk çikolata ve şeker vs. den nefret ediyor, en sevdiği yemekler hep sebze yemekleri, her zaman oranlı davranıyor vs vs.
    bana zorla komando merdiveni yaptırttı sırf bilmem nesine faydası var diye.
    buraya kadar süper.

    ben de destek oluyorum tabiki. hatta 1-2 defa bu kurallar zincirini kırma teşebbüsüm bile oldu, boşuyodu beni amk. neyse.

    sorun şu ki;

    eğitim, bilinç vs. hepsini çocuğa verebiliyorsun ancak genetiğini değiştiremiyorsun. çocuktaki türk kanının getirdiği şeyleri maalesef engelleyemiyoruz. koymuşum bi kadeh bir şey, televizyon bakıyorum vuaaaaaaaaa diye yarı çıplak salona girip, özellikle, bilerek bardağı döküyor, kumandayı alıp kanalı değiştiriyor ve elindeki çıbıkla iki tane sağlam vurup 10 saniye içinde salonu terk ediyor. öyle tavana baka baka kalıyorum.
    onca titreme, onca kitap okuma vs. işe yaramıyor. fransa'ya gidiyoruz arada havasından suyundan kapsın bir şeyler diye. en son bi' tane büyük bir katedralin girişindeki taşı kırdı ben yakalayana kadar. neredeyse kovacaklardı bizi. çok utandım. sahibinden.com a koymayı bile düşündüm. ama evlat işte :(

    o yüzden bazen ramiz dayının dediği gibi, yapacak hiçbir şey yoksa, hiçbir şey yapmamak en iyisidir. kas, ama olmuyorsa çok kasma.