ancientceremony8
profili

  • nato'daki en güçlü 2. ordu olduğumuz yalanı

    askerliğimi nato birliğinde (28.mknz) yapmış biri olarak gözlemlerimi yazmak istiyorum. bu birliğe hem yurtdışından asker geliyordu hem de bizim tugay yurtdışına asker gönderiyordu. hani kolu bacağım kadar olan amerikalı askerler var ya.. onlarda yürek ve cesaret yok. ben buna bizzat şahit oldum.

    bizler kendimize alıştığımız için diğer ülke askerlerini kendimiz gibi sanıyoruz. bizim gibi değiller. bizler gerçekten cesur bir milletin bireyleriyiz. şahit oldum lan birlikte askerlik yaptık diyorum amk.

    bizde ki disiplin, cesaret ve koordinasyon kesinlikle onlarda eksik. bunu teknoloji ile kapatıyorlar. ben önümüze geleni siker atarız demiyorum. belki bir savaşı kaybedebiliriz fakat yenilmeyiz. düzenli ordumuz dağılsa bile biz o savaşı eninde sonunda sike sike kazanırız.

    ayrıca türkiye’yi nato dışına yarrağımı atarlar. lan olm savunma sanayisine milyarlarca dolar harcadık. yemedik, içmedik orduya giden paraları normal karşıladık. şimdi iki tane sikik ve 30 bin tane aktif askeri olan ülke diyor ki bize ücretsiz koruma hizmeti verin. biz de katılalım. hadi lan ordan yarrak. senin yüksek hayat standartlı pembe götün düşünsün.

    bana göre katılımları için istediğimiz şeyler o kadar boş ki.. terör örgütleriyle olan ilişkilerini kessinlermiş vs.. yahu tabiki kesecekler. sen asıl istemen gerekeni iste. biz nato’ya bugün katılmak istesek bizden ülkenin yarısını isterlerdi .

    telefondan yazıyorum ve zor oldu. sadece şunu ekleyip bitirmek istiyorum… dünya ülkelerinin çoğunun askeri gücü vitrinden ibaret. güzel süslemişler. belki biz görmeyiz ama bi gün türkiye düzgün yönetilip enerji sorunlarını çözdüğünde çok farklı bi saygınlığa kavuşacak. bunu unutmayın.

    edit: gelen mesajlar üzerine.. bu satırları okuyan sen.. yarın belki öyle bir dünya düzeni karşımıza çıkacak ki birlikte aynı cephede savaşacağız. belki sen beni kurtaracaksın belki de ben seni. hayat tesadüflerden ibaret. askerlik yapmamış torunlarıma buradan son bi şey söylemek istiyorum. askeriye'de yemek yemeden önce ayağa kalkarak "allahımıza(tanrımıza) hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde koro eşliğinde bağırılır ve minnet duygusu ifade edilir.. sonra yemeğe başlanır. o güne kadar evimde yemeğin tabakta kalıp kalmaması benim için önemli değildi. ama askerde nasıl bir hisse kapıldım size söyleyim. o yemekte türk milletinin alın teri var ve yemeğin hepsini bitirmek düşüncesi hakim oluyor. gerçekten yemek yedikten sonra minnet duygusu ben de oluşmuştu. saatlerinize özellikle öğlen vakti 12:30 sıralarında bakın. tüm türkiye'nin her noktasında askeriye'de yemekhanede olan tüm mehmetçik belki siz duymasanız bile sizlere şükranlarını sunuyor. hem de yüksek sesle bağırarak. bu bile askerliğin size katmış olduğu güzel bi his. böyle bir milletin sırtı yere gelmez. çok pis gaza geldim şu an bıraksalar tek başıma bi ülkeye dalarım. ulusun!, korkma.

  • ssg'nin soru yanıtlama atraksiyonu

    gece saat 00:00 dan sonra , dünde kalan en iyi entryleri şukela modunun yetersizliğinden dolayı okuyamıyoruz. şukela modunu son 24 saatin en iyi entryleri , son haftanın en iyi entryleri şeklinde geliştirmek bu kadar zor mu? değilse neden yapılmıyor?

  • karşı cinste çekici gelen özellikler

    yalnızlığının, yalnızlığım kadar olması.

  • samsung'un apple'dan üstün olduğunu kabullenmemek

    sana gayet mantıklı bir savla geliyorum sevgili kamil. işte savım;
    (bkz: kimin ne aldığından sana ne yarrağam)

  • 30-31 yaşlarında futbolu bırakmak zorunda kalıyor

    futbolu bırakmasına gerek olmayan kişidir. süper lig için yeterli yetenek kendisinde olmayan bu oyuncu ptt birinci ligde futbol yaşamına devam edebilir..
    kendisi milyon dolar kazanamayacağı için futbolu bırakıyorsa ayrı konudur tabiki.. o zaman siktirip gidip futbolu bırakabilir..
    (bkz: sümük için en iyi mendilin selpak olması)

  • çocukken öğrenince ufku iki katına çıkaran şeyler

    trt'de kaza haberleri verilirken sağ üst köşede arşiv yazması ve benim arşiv denen yerde sürekli kaza oluyor diye düşünmem.. bir de karayollarının kara olmadığını, aksine yer yer beyazlaştığını iddia etmem var ki ondan hiç bahsetmeyelim.

  • özgür demirtaş

    sizlere türkiye'nin kurtuluşunun sırrını vermek istesem ve bu sırrın yazılım sektöründe olduğunu söylesem sanırım hepiniz sadece bu kadar mı diye hayal kırıklığına uğrardınız.. ve kimse benim bu yazdığımı dikkate almazdı..
    fakat bu sırrı verenin ve yol gösterenin kaynağının özgür demirtaş olduğunu belirtsem yazdıklarım ve sözlüğe aktardıklarım dikkate alınırdı..çünkü bu sırrı veren kişinin almış olduğu eğitim sözlükteki çoğu kişiden sanırım daha fazladır.. görüşlerine ister katılın, ister katılmayın özgür demirtaş'ın yazdığı ve söylediği her şey bilimsel verinin sonucudur.

    gerizekalı birinin kendisi hakkında negatif yorum yapması onu daha az değerli kılmaz. benim yazdıklarım da kendisini yüceltmez.. kendisine tavsiyem sözlüğü okumaması.. çünkü burası okumaya değecek bir yer değil. burası türkiye 'de ki kaos ortamının sadece küçük bir parçası. interneti ne kadar süre anlamsız kullanabilirim diye soruyorsanız burada geçireceğiniz zamanın eşdeğeridir.

    tanım: türkiye'nin yetiştirdiği gerçek akademisyen demek isterdim fakat diyemiyorum. kendini çok iyi yetiştirmiş ve ömrünü eğitime adamış dünya vatandaşı.

  • bim'den yiyen lc waikiki'den giyinen insan

    tüm gününü çalışarak geçiren, evine ekmek götürmeye çalışıp namusuyla yaşayan insanlarla alay eden embesiller ve çeşitli komiklikler yapanlar kompleks sahibi oluyorlar.

    adamın nereden alışveriş yaptığından sana ne bre orospu çocuğu. çalıp çırpan soysuzların karşısında takla atıp maddi durumu iyi olmayan insanlarla dalga geçmek sana ne kazandıracak? haysiyet yoksunu şerefsizler.