21742
profili

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    on yıldır berlin'de yaşıyorum. size bugün neler yaptığımı anlatayım.
    sabah kahvaltımı meşhur bir alman fırınında yaptım. siyah ekmek üzerinde pesto sosu, mozeralla ve domates yedim. yanında muhteşem bir de kahve içip ormanda yürüdüm. öğleden sonra bir buçuk saat berlin teknik üniversitesinin spor kompleksinde tenis oynadım. akşam yemeğinde suşi yerken yanında beyaz şarap içtim sonra evime gelip fenerbahçe maçını izlerken de bir buğday birası içtim sonra çıkıp kanal kenarında biraz yürüyüp evime geri döndüm. biraz haber falan okuyup uyurum. harcadığım para 'yirmi euro'. çok mu para? değil çünkü saat ücretim de yirmi euro.
    neyse yarın sabah dokuzda kahvemi alıp işe gidicem. evimle işim arası bisikletle sekiz dakika.
    özet: türkiye'den ne kadar uzaklaşırsanız kaliteye o kadar yaklaşırsınız.

  • can dündar'ın eşinin pasaportunun iptal edilmesi

    bugün yurtdışına çıkmak istediğinde öğrenmiştir. eşinin yanına berlin'e gitmek için geldiği atatürk havaalanında polisler pasaportunun iptal edildiğini tebliğ edip bir kağıt imzalatıp geri göndermiş.

    ulan ne biçim yer oldu memleket be, allah belasını versin alayının. basiretsiz, asalak, korkaksınız hepiniz. birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum. biz allah'ın bile unuttuğu bir kürt köyünden göçmüştük de istanbul'da yemediğimiz darbe kalmadığından sığamayıp kaçtık oralardan. ya siz? memlekette kaldınız avukat oldunuz, doktor oldunuz, mühendis oldunuz, şimdi burda 'bir kadının göğüsünü başka bir erkeğe değdirmesini' konuşuyorsunuz. facebook'ta alaçatı videoları, instagram'da keremcan mıdır nedir, twitter'da hepiniz adamsınız, özel mesajlarda işiniz gücünüz sapıklık.

    canını faşizm'den kurtarmak için kaçan adamın karısını rehin alan düzende yaşıyorsunuz. silkelenin ulan. adam olun. kadın olun. yakın meşaleyi. yakınki bir mum alıp biz de dönelim. oturduğum rahat koltuk batıyor. yaşadığım hayatı haketmediğimi düşünüyorum. düşünmekten, kahretmekten, çaresizlikten yoruldum.