spotify

  • hesabımın çalındığını sandığım, ancak buradakilerin de çalındığını görünce rahatladığım müzikçalar.

  • “2020’de yanında kimler vardı?
    evdeki çiçekler hariç, tabii.”

    diyerek beni kahretmiştir.

    bir de kahrolasıca diyor ki yanında “adamlar” vardı. annem görse hesap veremem ne demek adamlar vardı?

  • yazmadan önce okumayan yazarlar yüzünden 1 milyon kez yazıldığı gibi çalışmayan uygulama. tamam kardeşim yeter yazmayın artık. anladık.

  • arkadaşlar izdiham yapmayın, hepinizin madalyaları takılacak. lütfen sıraya girelim

  • arkadaşlar buraya yazıyorsunuz ama kimse merak etmiyor 2019 wrapped listenizi. ben söyleyeyim de, üstüme kalmasın.

  • 10.000 liradan az kazanmadığını iddia eden ekşi sözlük yazarlarının 3 liralık zam için protesto edecekleri uygulama. ekşi sözlük gerçekten çok enteresan bir yer.

  • platform içerisinde neler döndüğünü şu yazıdan okuyabileceğiniz müzik dinleme platformu.

  • bu nasil bir illettir, kim bununla uğraşıyor bilmiyorum ama spotify'da bulunmayan neredeyse her şarkının adını taşıyan bir çalma listesi var. ve de her defasında belki o şarkıyı bulabilirim diye listeye girdiriyor. hainsiniz oğlum.

  • 2018 yılında en sevdiklerin listesi bir garip olan uygulama. anladığım kadarıyla aynı grubu/sanatçıyı arka arkaya koymamaya çalışmışlar ve benim gibi belli 3-5 sevdiği grup harici başka bir şey dinlemeyenler için liste saçma sapan bir şeye dönmüş.

    bütün yıl boyunca toplam 5 farklı grup dinlemişimdir. çok nadir olarak da başka bir şey dinlerim. ama listemde en az 20 farklı grup/sanatçı var. bu büyük saçmalık çünkü en çok dinlediklerime göre sıralasa ilk 100'ü zaten 2-3 grup kapatırdı.

    hatta öyle şarkılar var ki "lan ben bunu ne zaman dinledim amk" tepkisiyle baktım. toplasan 2 kere dinlemediğim şarkı yıl boyunca en sevdiklerim arasına girmiş.

    yav her şeyi geçtim, bu nedir amk

    rezillik.

  • karşılığını sunmadan emek tüketmeyi samimice sunmayı deneyen yazarları görmemizi sağlamıştır.

    spotify'ın gelir/gider modelini bir inceleyin derim. en büyük giderleri telif hakkı sahiplerine ayrılan bütçe. bu da üyelik ve reklam gelirlerinden sağlanıyor. ikisiyle de platforma katkı sağlamadığınızda, tükettiğiniz içeriği üreten kitlenin hakkından tüketiyorsunuz.

    ne emmeye ne gömmeye gelen kullanıcılar ayda 1 paket sigara eksik alıp spotify üyeliğini alabilirler örneğin. ya da gidip radyo dinleyin.

    umarım beleşçiler de emeklerinin karşılığını alamayarak/eksik alarak denklemin diğer tarafını tadarlar.